LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli HaPK Edustus - MiPK (4-3)

8.9.2024

HaPK:n edustusjoukkue kohtasi eilen lauantaina 7.9.2024 kotiottelussa Haminan urheilukentän nurmella kaimaseuransa Mikkelin Pallo-Kissat. Runsasmaalinen ottelu päättyi lopulta haminalaiskissojen voittoon maalein 4-3.

HaPK sai otteluun parhaan mahdollisen alun, kun pallo kaivettiin MiPK:n maalista ensimmäistä kertaa jo kolmannella peliminuutilla. Miika Kolsi antoi erinomaisen syötön oikean laitapakin tontilta nousun tehneelle Tino Kasuriselle, jonka keskitys tavoitti maalin edustalta Joona Pasin, joka laukoi suoraan syötöstä pallon mikkeliläisten verkkoon vieden HaPK:n näin 1-0 johtoon.

HaPK:n johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä MiPK tuli kuin varkain tasoihin viidennellä minuutilla. Erinomainen keskitys oikealta laidalta tavoitti boxista MiPK-kapteeni Jiri Haikosen, joka puski komeasti pallon ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Tomi Kopran. Ottelu oli näin saanut erittäin räväkän alun, kun viiden minuutin kohdalla molemmat olivat osuneet kertaalleen.

Avausjakso oli kotijoukkueelta hyvää tekemistä ja HaPK hallitsikin kenttätapahtumia. Kotijoukkueen toinen osumakin nähtiin jo 13. minuutilla ja se oli lähes identtinen avausmaalin kanssa. Tällä kertaa Kimi Kolsi tavoitti oikean pakin tontilta jälleen hienon nousun tehneen Tino Kasurisen, joka tarjoili oikealta sivustalta keskityksen maalille. Joona Pasi pääsi päällään palloon ennen MiPK:n maalia vartioinutta Ievgenii Savchenkoa ja vei HaPK:n puskumaalilla jälleen johtoon.

24. minuutilla Jimi Lassilan reilusta paristakymmenestä metristä lähtenyt kova laukaus painui hiuksen hienosti ohi MiPK:n maalin. 33. minuutilla HaPK onnistui jälleen maalinteossa ja tähän osumaan loistavan esityön teki Kimi Kolsi. Jimi Lassila pääsi ensin nokikkain MiPK-veskari Savchenkon kanssa, mutta Lassilan laukauksen Savchenko vielä torjui. Kakkospallossa oli ensimmäisenä Aapeli Saarelainen, joka laittoi pallon varmasti sisään ja kotijoukkue karkasi näin kahden maalin johtoon.

Vain neljä minuuttia myöhemmin HaPK osui jälleen. Ville Piispa vapautti hienolla syötöllä vasemman pakin tontilta nousun tehneen Teemu Pätärin, joka pääsi etenemään kohti mikkeliläismaalia. Pätäri tarjoili syötön vielä parempaan sektoriin Jimi Lassilalle, joka laittoi pallon maaliin ohi Savchenkon ja HaPK siirtyi jo 4-1 johtoon.

MiPK onnistui vielä avausjakson lisäajalla tekemään kavennusosuman. HaPK:n alakerrassa sattui paha harhasyöttö, yritys pelata omalle maalivahdille jäi pahasti vajaaksi ja MiPK:n Ville Peltonen karkasi läpi. Peltonen syötti vielä hyökkäyksessä mukana olleelle Jiri Haikoselle, jonka ensimmäinen laukaus kolahti tolppaan, mutta kakkospallon Haikonen laittoi sisään ja näin tauolle mentiin HaPK:n 4-2 johdossa.

Toisella jaksolla pelin intensiteetti hieman laski ja myös HaPK:n pelaaminen muuttui passiivisemmaksi. MiPK sai ajoittain luotua hieman enemmän painetta kotijoukkueen kenttäpäätyyn kuin mitä avausjaksolla, mutta huippuvaarallisia tilanteita ei kuitenkaan juurikaan nähty. Myös HaPK:lla oli omat paikkansa lisämaalien tekoon myös toisella puolikkaalla.

54. minuutilla Kimi Kolsi riisti pallon keskialueella ja antoi hyvän syötön Jimi Lassilalle, jonka laukauksen Savchenko MiPK:n maalilla torjui. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Kolsi antoi oikealta erinomaisen kulmapotkun ja Lassila nousi korkeimmalle, mutta kotijoukkueen epäonneksi ylärima oli Lassilan puskun tiellä. Kakkospallosta Tino Kasurinen pääsi vielä kokeilemaan, mutta Savchenko torjui Kasurisen yrityksen.

MiPK:n toisen jakson ensimmäinen hyvä maalintekotilanne nähtiin 69. minuutilla. Nopea vastahyökkäys oikean laidan kautta tuotti tilanteen maalin edustalle, jonka Tomi Kopra kuitenkin selvitti. Pallo jäi vielä Kopran torjunnan jälkeen pelattavaksi, mutta kakkospallon osalta maalivahdin virkaa toimitti Miika Kolsi, joka heittäytyi mikkeliläispelaajan laukauksen tielle ja esti näin vierasjoukkueen kavennusosuman syntymisen.

80. minuutilla MiPK pääsi hieman samankaltaiseen tilanteeseen nopean oikean laidan kautta tulleen hyökkäyksen päätteeksi. Tällä kertaa oikealta annettu matala keskitys ei kuitenkaan löytänyt jatkajaa maalin edustalta. Aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä MiPK onnistui kuitenkin vielä kavennusmaalin teossa. Jälleen asialla oli Jiri Haikonen, jonka ensimmäisen laukauksen Tomi Kopra torjui, mutta kakkospallon Haikonen laittoi sisään. Lisäajalla MiPK ei kuitenkaan enää onnistunut saamaan palloa edes kovin lähelle kotijoukkueen maalia ja näin Kissojen kohtaaminen päättyi HaPK:n 4-3 voittoon.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen varsinkin ensimmäisellä jaksolla, toinen jätti parantamisen varaa:

”Meiltä erittäin hyvä ensimmäinen jakso. Ihan erilaista tekemistä kuin tappioon päättyneessä Kultsu-ottelussa ja kun uskalsimme jälleen pelata, olimme jatkuvasti melko vaarallisia pallon kanssa. Neljä maalia avausjaksolle kertoo jo siitä, että olimme hyökkäyssuuntaan hyviä. Kavennusmaali siihen jakson loppuun oli paha takaisku, sitä ei olisi tarvinnut antaa. Se antoi vielä MiPK:lle mahdollisuuden toiselle jaksolle. Meidän pelaaminen vähän passivoitui toisella puolikkaalla ja sitä kauttakin MiPK pääsi peliin paremmin mukaan, mutta ei siinä mitään hätää ollut missään vaiheessa”, Halonen summasi.

Hyvän ottelun pelannut ja yhden maalin viimeistellyt Aapeli Saarelainen oli myös tyytyväinen voittoon ja varsinkin ensimmäisen jakson pelaamiseen:

”Tärkeä voitto MiPK:sta ja hienoa, että palasimme sinne minne kuulummekin eli sarjakärkeen. Ensimmäinen puoliaika oli hyvää pelaamista meiltä ja kentällä näkyi harjoiteltuja asioita. Toinen puoliaika oli aika vaikea, mutta hyvin taisteltiin ja saatiin tärkeät pisteet kotiin”, Saarelainen totesi.

Hesburger Hamina palkitsi tuttuun tapaan kummastakin joukkueesta nälkäisimmät pelaajat. MiPK:n palkinnon pokkasi kolme maalia tehnyt kapteeni Jiri Haikonen ja HaPK:n palkinto meni Kimi Kolsille.

Tomi Kopra (mv), Ville Piispa, Miika Kolsi, Teemu Pätäri, Tino Kasurinen, Joonatan Lassila, Kimi Kolsi, Aapeli Saarelainen, Julius Anttila, Joona Pasi, Jimi Lassila

23. minuutilla Riku Venäläinen (Pasi pois), 76. minuutilla Miska Suikki (Lassila Jo pois), Riku Koivikko (Lassila Ji pois), 85. minuutilla Aatu Heiskanen (Anttila pois)

Penkillä:

Miska Dufva, Jonne Hannula, Riku Päivähonka

HaPK:n seuraava ottelu pelataan ensi viikon lauantaina 14.9.2024 Imatralla IPS:n vieraana.