LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli HaPK Edustus - KJP (4-0)

21.7.2024

HaPK:n edustusjoukkueen syyskierros avattiin eilen lauantaina 20.7.2024 kotiottelulla. Haminan urheilukentällä vieraili KJP Kouvolasta. Joukkueet kohtasivat vasta muutama viikko sitten Kouvolassa kevätkierroksen ottelussa ja tuon ottelun HaPK vei nimiinsä niukasti 1-0 .

Ottelu alkoi hieman tunnustellen ja KJP aloitti ehkä hieman kotijoukkuetta pirteämmin. Pikkuhiljaa HaPK sai kuitenkin koneensa käyntiin ja kahdeksannella minuutilla nähtiin hyvä tilanne mallikkaan hyökkäyksen päätteeksi. Miika Kolsi keskitti oikealta pallon boxiin Jimi Lassilalle, jonka laukaus painui kuitenkin niukasti ohi maalin.

18. minuutilla Miika Kolsi linkosi pitkän sivurajaheiton KJP:n kuudentoista alueen sisäpuolelle ja Riku Koivikko pääsi lähietäisyydeltä puskemaan, mutta Mikko Yrjölä KJP:n maalilla torjui Koivikon puskun. 24. minuutilla kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta noin paristakymmenestä metristä. Kimi Kolsin laukaus kilpistyi kuitenkin KJP:n muuriin. Minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi kuitenkin johtoon. Miika Kolsin pitkä sivurajaheitto tavoitti boxista Joosua Erjangon, jonka jatko vitosen viivan tuntumaan aiheutti kovan hässäkän KJP:n maalille. Lopulta pelaajaruuhkan keskeltä Ville Piispa tsippasi pelivälineen yläriman kautta vierailijoiden maaliin ja näin HaPK siirtyi 1-0 johtoon.

28. minuutilla KJP pääsi ensimmäistä kertaa hätyyttelemään Sampo Mykkäsen vartioimaa HaPK-maalia. Kotijoukkue menetti pallon keskialueella ja KJP:n vastahyökkäyksen päätteeksi Jan Rytilahti pääsi laukomaan kuudentoista alueen sisäpuolelta, mutta Mykkänen torjui laukauksen varmasti. Muutama minuutti myöhemmin Kissoille oli sattua kohtalokas virhe avaamisvaiheessa ja Oskari Nurminen pääsikin riistämään pallon HaPK-vahti Sampo Mykkäseltä. Nurminen ei kuitenkaan koskaan päässyt kunnolla yrittämään viimeistelyä, vaan Mykkänen ja HaPK-topparit onnistuivat vielä selvittämään tilanteen.

KJP:lle avautui 37. minuutilla hyvä paikka tasoitusosumaan. Vierasjoukkue hyökkäsi oikealta, josta keskitys boxiin tavoitti maalin edustalta Oskari Nurmisen. Nurmisen laukaus suoraan ilmasta nousi kuitenkin puolitoista metriä yli HaPK:n maalin. Seuraavat tilanteet nähtiin puolestaan KJP:n maalilla, kun ensin 38. minuutilla Jimi Lassilan antamasta kulmapotkusta Riku Koivikon pusku meni niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin Miika Kolsin kova matala keskitys tavoitti maalin edestä Jimi Lassilan, jonka ohjaus painui hiuksen hienosti ohi Mikko Yrjölän vartioiman KJP-maalin.

Vielä avausjakson lisäajalla KJP onnistui vapauttamaan Oskari Nurmisen läpiajoon, mutta Sampo Mykkänen venyi upeaan torjuntaan ja piti maalinsa koskemattomana. Näin taukoa lähdettiin viettämään Kissojen 1-0 johtoasemassa.

Toisella jaksolla kotijoukkue meni lopulta menojaan eikä antanut KJP:lle toiveita pisteistä. 53. minuutilla KJP-toppari toimi jo maalivahtina pelastaen kulmapotkusta tulleen puskun maaliviivalta. 56. minuutilla ei enää topparikaan ehtinyt estää Kissojen toista osumaa, joka syntyi jälleen sivurajaheitosta. Miika Kolsin pitkä heitto, jonka Joosua Erjanko jatkoi päällään taka-alueelle Joonatan Lassilalle ja Lassila laukoi pallon suoraan ilmasta sisään. Ja kun kolmas osuma syntyi vain kuusi minuuttia myöhemmin 62. minuutilla, alkoi ottelu viimeistään ratketa. Joona Pasi jatkoi pallon päällään KJP-toppareiden väliin liikkeen tehneelle Jimi Lassilalle, joka runnoi itsensä väkisin vapaaksi kahden topparin estelyistä huolimatta ja tuikkasi pallon takakulmaan ohi vastaan tulleen kouvolalaisveskari Mikko Yrjölän.

HaPK:n kolmannen maalin jälkeen KJP sai pelistä otetta Kissojen valuessa hieman alemmas puolustamaan kolmen maalin johtoaan. KJP sai luotua painetta HaPK:n kenttäpäätyyn ja toimitettua myös muutamia laadukkaita palloja boxiin, mutta erinomaisesti läpi ottelun esiintynyt kotijoukkueen puolustuslinja hoiteli pallot kerta toisensa jälkeen tyylikkäästi. Viimeisenä lukkona toimi jälleen varmasti esiintynyt Sampo Mykkänen, joka napsi maalille asti tulleet pallot varmoin ottein näppeihinsä.

79. minuutilla HaPK kuritti vielä kerran kouvolalaisjoukkuetta. Julius Anttila esitti komean soolon vasemmalla laidalla ohittaen kaksi KJP:n pelaajaa ja päätti yksilösuorituksensa sijoittamalla pallon ohi KJP-veskari Yrjölän. Pallo meni lopulta maaliin kouvolalaispelaajan kautta, mutta maali merkittiin kuitenkin lopulta Anttilan nimiin.

89. minuutilla Kissoilla oli vielä erinomainen paikka viidenteen osumaan, kun Joona Pasi pääsi läpiajoon. Pasin laukaus kuitenkin kilpistyi Mikko Yrjölän torjuntaan. Jatkotilanteesta avautui vielä loistava paikka Miska Suikille, jonka laukaus päätyi tolppaan. Ottelun lisäajalla KJP oli vielä lähellä rikkoa kuparisensa. Oikealta laidalta annettu keskitys tavoitti maalin edustalta kouvolalaispelaajan, jonka puskun pelasti maaliviivalta Ville Piispa. Kakkospallo tuli vielä suoraan Aleksi Onatsun ulottuville, jonka laukaus painui kuitenkin taivaan tuuliin. Näin HaPK avasi syyskierroksen komeasti 4-0 kotivoitolla.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli tietenkin tyytyväinen voittoon, mutta peliesitys jätti myös parannettavaa:

”Hieno voitto, neljä eri maalintekijää ja neljäs peräkkäinen nollapeli lämmittävät totta kai mieltä. Tiesimme, ettei tästä helppoa peliä tule eikä se sitä ollutkaan. KJP osoitti jo kevätkierroksen ottelussa olevansa hyväjalkainen joukkue ja tänäänkin he pystyivät aika ajoin painamaan meidät syvemmälle puolustamaan. Toisaalta puolustimme kyllä jälleen erittäin hyvin omaa boxiamme eikä meillä mitään hätää ollut missään vaiheessa. Parannettavaakin tietysti jäi, välillä puolustimme hieman laiskasti tiettyjä tilannetta ja annoimme vastustajalle liikaakin tilaa pallon kanssa. Toisaalta hyökkäyspelissä meidän pitää jatkossa pystyä pelaamaan palloa vielä paremmin kymppialueen taskuihin, nyt ne tilat jäivät hieman hyödyntämättä. Tätä kautta saamme varmasti vielä monipuolisuutta peliimme ja vastustajan puolustamisen vielä vaikeammaksi”, Halonen totesi.

Kissojen Nico Pietiläinen arvioi ottelua seuraavasti:

”Pienen tauon jälkeen päästiin taas pelaamaan ja ehkä tauko nimenomaan näkyi vähän otteissa. Ei se paras esitys, mutta syyskierroksella ei jaeta tyylipisteitä eikä pelissä mitään hätää ollut missään vaiheessa. 4-0 voitto ja tärkeät kolme pistettä mukaan”, Pietiläinen kertoi.

Hesburger Hamina palkitsi jälleen kummastakin joukkueesta nälkäisimmän pelaajan. Kissojen palkinnon pokkasi Joosua Erjanko ja KJP:lta palkittiin Jan Rytilahti.

Sampo Mykkänen (mv), Joosua Erjanko, Ville Piispa, Teemu Pätäri, Miika Kolsi, Joonatan Lassila, Kimi Kolsi, Riku Koivikko, Tino Kasurinen, Jimi Lassila, Nico Pietiläinen

46. minuutilla Olli Kokkonen (Kolsi K pois), 55. minuutilla Joona Pasi (Koivikko pois), 74. minuutilla Julius Anttila (Lassila Ji pois), Miska Suikki (Lassila Jo pois), 81. minuutilla Aatu Heiskanen (Pätäri pois)

Penkillä:

Tomi Kopra (mv), Riku Päivähonka

HaPK:n seuraava ottelu pelataan perjantaina 26.7.2024 Kotajärvellä KoPaa vastaan.