LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli KJP - HaPK Edustus (0-1)

26.6.2024

HaPK:n edustusjoukkueen kevätkierroksen toiseksi viimeinen ottelu pelattiin eilen tiistaina 25.6.2024 Kouvolassa keskuskentän nurmella KJP:n vieraana. Kyseessä oli kevään avauskierrokselta sääolosuhteiden takia siirretty rästiottelu.

Tiistai-illan ottelu ei noussut klassikoksi ja Kissojenkaan suoritus ei ollut lähelläkään sitä, mitä se on viime aikoina muissa otteluissa ollut. Liekö juhannus vielä painanut pohkeissa vai mikä oli syynä, mutta varsinkin ensimmäisellä jaksolla HaPK:n yleisilme oli laiska. KJP:n nuori joukkue esiintyi pirteästi ja oli paljon vierailijoita paremmalla jalalla liikkeellä.

Ottelun ensimmäinen mainittava tilanne nähtiin 11. minuutilla. KJP käänsi pallonriiston jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen, joka päättyi pienestä kulmasta lähteneeseen ja HaPK-maalin sivuverkkoon päätyneeseen laukaukseen. Jokunen minuutti myöhemmin nähtiin hieman vastavanlainen tilanne, Kissojen oma hyökkäys päättyi helpohkoon pallonmenetykseen ja KJP:n vastahyökkäyksen päätteeksi Khalid Kaddouri laukoi paristakymmenestä metristä, mutta laukaus suuntautui metrin verran ohi maalin.

Ottelun ensimmäinen ja samalla ainoaksi jäänyt osuma nähtiin 28. minuutilla. HaPK sai vasemmalta puolelta sivurajaheiton, jonka Miika Kolsi linkosi boxiin asti. Joosua Erjanko voitti ykköspallon, kakkospallo tippui Ville Piispan jalkoihin ja Piispa tarjoili boxin sisäpuolella keskisektoriin Jimi Lassilalle, jonka vasemman jalan laukaus painui KJP:n verkkoon ohi kouvolalaisten maalia vartioineen Mikko Yrjölän.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen KJP sai vapaapotkun hyvästä paikasta noin 18. metristä. Laukaus painui kuitenkin reilusti ohi HaPK:n maalin. Pari minuuttia myöhemmin toisessa kenttäpäädyssä Aapeli Saarelainen pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta boxin sisäpuolelta, mutta laukaus osui matkalla KJP:n pelaajaan ja siitä päätyrajan yli. Seuranneen kulmapotkun jälkeen Jimi Lassila pääsi laukomaan, mutta hieman ohi KJP-maalin. 37. minuutilla oli vuorostaan KJP:n vuoro kokeilla Sampo Mykkäsen torjuntavirettä, pienestä kulmasta tulleen laukauksen Mykkänen hoiteli varmasti eikä laukausta seuranneesta kulmapotkustakaan sen kummempaa syntynyt.

Ensimmäisen jakson lisäajalla HaPK rakenteli hyvän hyökkäyksen päätteeksi vielä erinomaisen maalintekopaikan. Olli Kokkonen pelasi pallon oikeaan laitaan Tino Kasuriselle, jonka loistava keskitys tavoitti vitosen viivalta Joona Pasin. Pasi oli aivan vapaana parhaalla maalintekosektorilla, mutta valitettavasti pusku hieman epäonnistui ja pallo päätyi lopulta Mikko Yrjölän näppeihin. Tauolle mentiin HaPK:n 1-0 johdossa.

Toiselle jaksolle HaPK hieman piristyi ja yleisilme muuttui työteliäämmäksi. Kaksinkamppailupelaamiseen tuli myös annos kovuutta lisää ja Kissat saikin toisella jaksolla luotua avauspuolikasta enemmän maalipaikkoja, mutta toista osumaa ei kuitenkaan nähty.

Toisen puoliajan ensimmäinen tilanne nähtiin Kissojen maalilla, kun KJP:n Ville Majander kokeili kaukolaukaustaan noin paristakymmenestä metristä. Sampo Mykkänen nyrkkeili pallon kuitenkin kulmaksi ja kulmapotkun vierasjoukkue hoiteli varmasti keskialueen puolelle.

57. minuutilla HaPK hyökkäsi terävästi vasemmalta laidalta ja hetkeä aiemmin kentälle tullut Riku Päivähonka pääsi etenemään laitakaistalta. Päivähongan matala keskitys maalille ei kuitenkaan tavoittanut Kissapelaajia, vaan keskitys päätyi KJP-veskarin käsiin. Pari minuuttia myöhemmin HaPK sai hyvästä paikasta vapaapotkun, jonka laukoi Jimi Lassila. Lassilan vasemman jalan laukaus painui kuitenkin tolppaa nuollen ohi KJP-maalin.

62. minuutilla KJP pääsi HaPK:n hyökkäyspään tilanteen jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen, mutta jälleen erinomaisesti Kissojen maalilla esiintynyt Sampo Mykkänen hoiteli Khalid Kaddourin laukauksen. 70. minuutilla HaPK painoi vahvasti päälle toisessa päässä kenttää ja sai pelattua palloa useaan kertaan hyvään laukaisusektoriin boxin sisäpuolelle, mutta KJP:n pelaajat blokkasivat laukaukset kerta toisensa jälkeen eikä näin ollen kotijoukkueen maalivahti Mikko Yrjölää päästy kunnolla testaamaan. 80. minuutilla yläalueen riiston jälkeen nähtiin ehkä toisen jakson paras paikka, kun Jimi Lassila pääsi nokikkain Yrjölän kanssa. Yrjölä torjui Lassilan viimeistely-yrityksen kuitenkin kulmaksi.

Ottelun lisäajalla KJP sai vielä pientä painetta luotua HaPK:n kenttäpäätyyn, mutta vierasjoukkue puolusti boxiaan erinomaisesti ja varsinkin topparikaksikko Joosua Erjanko-Ville Piispa hoitelivat kerta toisensa jälkeen keskityspallot pois omasta boxista. Erotuomari Anssi Juurinen antoi peräti kuusi minuuttia lisäaikaa, mutta viimein helpottavan päätösvihellyksen jälkeen HaPK pääsi tuulettamaan 1-0 vierasvoittoa.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi voittamaan myös huonompana päivänä:

”Oli nihkeä esitys meiltä kaikin puolin. Jalka ei liikkunut totutulla tavalla, olimme kakkospalloissa ja kamppailuissa ihan lapasia varsinkin ensimmäisellä jaksolla ja yleisilme oli jotain ihan muuta, kuin mitä viime otteluissa on meiltä nähty. Onneksi saimme sen yhden maalin tehtyä ja olihan siinä muutama muukin paikka, joita emme pystyneet hyödyntämään. Toinen peräkkäinen nollapeli tietysti lämmittää mieltä. Hyvän joukkueen merkki on, että se pystyy voittamaan myös huonompina päivinä, joita väistämättä pitkässä sarjassa välillä tulee”, Halonen totesi.

HaPK:n Riku Koivikko piti tätä suoritusta taisteluvoittona:

”Se oli taisteluvoitto. Meillä tuli ehkä pieni hätä ajoittain vähän turhaan ja laitoimme liian helposti vaan pidempää palloa kentän kulmiin, kun olisimme voineet pitää palloa ja juoksuttaa vastustajaa. Se on kuitenkin omasta mielestäni yksi meidän joukkueen vahvuuksista”, Koivikko sanoi.

HaPK:n kokoonpano:

Avaus:

Sampo Mykkänen (mv), Joosua Erjanko, Ville Piispa, Teemu Pätäri, Miika Kolsi, Joonatan Lassila, Olli Kokkonen, Aapeli Saarelainen, Jimi Lassila, Tino Kasurinen, Joona Pasi

Vaihdot:

55. minuutilla Riku Koivikko (Kokkonen pois), Riku Päivähonka (Pasi pois), 77. minuutilla Miska Suikki (Saarelainen pois), 90+1 minuutilla Julius Anttila (Lassila Ji pois)