LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli HaPK Edustus - MP/2 (4-1)

25.5.2024

HaPK:n edustusjoukkue pelasi torstaina 23.5.2024 kauden ensimmäisen ottelunsa oikealla kotikentällään eli Haminan urheilukentän nurmella. Vieraana oli MP/2 Mikkelistä. HaPK oli vierailleen tyly isäntä lähettäen mikkeliläiset kotimatkalle 1-4 tappio niskassaan.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta hieman hermostunut ja ensimmäinen maalintekopaikka nähtiinkin MP:n toimesta. Seitsemännellä minuutilla vierasjoukkue hyökkäsi vahvasti oikealta laidalta ja matala keskitys boxin sisäpuolelle tavoitti pilkun tuntumasta mikkeliläishyökkääjän, jonka laukaus suuntautui kuitenkin reilusti ohi HaPK:n maalin.

HaPK sai avausjakson edetessä koko ajan paremmin ja paremmin peliään käyntiin ja 16. minuutilla nähtiin ensimmäinen hyvä paikka MP:n maalilla. Riku Koivikko antoi oikealta syötön boxiin, josta Kimi Kolsi pääsi laukomaan suoraan syötöstä, mutta laukaus nousi parikymmentä senttiä yli vierasjoukkueen maalin. Hetkeä myöhemmin Jimi Lassila ryöväsi pallon MP:n pelaajalta ja pääsi etenemään boxiin asti, mutta laukaus painui pallon mitan ohi takatolpasta.

22. minuutilla Kissoille sattui paha harhasyöttö omalla alueella ja MP pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen. HaPK:n maalilla erinomaisen ottelun pelannut Sampo Mykkänen venyi kuitenkin laukauksen tielle torjuen pallon tolppaan ja tolpasta pallo tuli HaPK:n kannalta onneksi takaisin kentän puolelle. Muutama minuutti myöhemmin nähtiin hyvä tilanne toisessa päässä Tino Kasurisen keskitettyä pallon maalin edustalle, josta Joona Pasi pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui niukasti ohi vierailijoiden maalin. Pari minuuttia myöhemmin HaPK pelasi hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi Miika Kolsi tarjoili loistavan matalan keskityksen boxiin. Joona Pasi pääsi suoraan syötöstä ohjaamaan, mutta MP-toppari sai jalkansa väliin. Kakkospallo tuli Tino Kasuriselle, jonka laukauksen mikkeliläisveskari Santeri Hänninen kuitenkin torjui.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 30. minuutilla. Kimi Kolsi pääsi keskialueella etenemään kohti MP-maalia ja kuljetuksensa jälkeen Kolsi laukoi noin 18. metristä pallon tarkasti alakulmaan ohi vierasjoukkueen maalivahdin ja näin kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Vain viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon. Kimi Kolsilla oli iso rooli myös toisessa osumassa. Kolsi riisti pallon omalla kenttäpuoliskolla MP:n pelaajalta ja teki sen jälkeen pitkän tempokuljetuksen vieden pallon lähes MP:n boxiin saakka. Lopulta Jimi Lassila pääsi maalinedusruuhkasta laukomaan pallon läheltä maalin kattoon ja HaPK siirtyi 2-0 johtoon.

HaPK ei kuitenkaan päässyt tauolle kahden maalin johdossa, sillä MP sai avausjakson lopulla rangaistuspotkun, jonka Ossi Torniainen toimitti varmasti sisään. Näin tauolle mentiin Kissojen 2-1 johdossa.

Toisen jakson alkuun nähtiin upea suoritus, kun Joona Pasi lähti hakemaan maalia saksipotkulla Jimi Lassilan antamasta keskityksestä. Pasin saksipotku onnistui erinomaisesti ja näytti jo siltä, että pallo painuu MP-maalin yläkulmaan, mutta mikkeliläisveskari Santeri Hänninen venyi upeaan torjuntaan. 53. minuutilla Pasi kuitenkin onnistui viimeistelyssään, tällä kertaa päällään. Hieno hyökkäys kotijoukkueelta alkoi Ville Piispan erinomaisesta pallosta MP-puolustuksen selustaan, johon Kimi Kolsi teki pystyjuoksun. Kolsi tarjoili nappikeskityksen maalille, josta Pasi puski pallon varmuudella verkkoon.

Reilun tunnin pelin jälkeen MP:lle avautui vielä mahdollisuus tulla peliin mukaan, kun vierasjoukkue sai jo ottelun toisen rangaistuspotkunsa. Sampo Mykkänen nappasi Jimi Teittisen laukoman rankkarin kuitenkin kiinni alakulmasta ja piti Kissat näin edelleen kahden maalin johdossa.

Epäonnistuneen rankkarin jälkeen MP ei enää saanut kovin suurta vaaraa luotua HaPK:n alueelle. Muutama kauempaa lähtenyt yritys ja pari erikoistilannetta eivät johtaneet mainittaviin tilanteisiin. HaPK piti ottelun hyvin kontrollissa ja iski vielä yhden osuman 87. minuutilla rangaistuspotkusta. Nico Pietiläistä rikottiin boxin sisäpuolella ja Pietiläinen kävi itse laittamassa pallon varmasti pisteeltä sisään ja viimeisteli näin ottelun loppunumerot 4-1.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, joka oli jäänyt pahasti vajaaksi varsinkin edellisessä ottelussa:

”Nyt oli sydäntä, taistelutahtoa ja oikeanlaista tekemisen meininkiä. Jos nämä osa-alueet eivät ole kunnossa, on pelejä vaikea voittaa. Edelleen meille tuli tässäkin ottelussa liikaa helppoja virheitä ja pallonmenetyksiä omalla alueella, niistä on vaan päästävä eroon jatkossa. Muuten peli oli meiltä jämäkkä esitys, loimme neljän tehdyn maalin lisäksi hyviä maalipaikkoja useita ja ansaitsimme voittomme. Tärkeää oli saada tahmea jakso nyt poikki ja tästä jatketaan taas hyvillä mielin kohti ensi viikon Kultsu-ottelua”, Halonen totesi.

Loistavan ottelun HaPK:n maalilla pelannut Sampo Mykkänen pelasi ensimmäisen ottelunsa Kissapaidassa Haminan urheilukentällä:

”Tärkeä voitto joukkueelle! Taistelutahto löytyi takaisin ja tämä oli kokonaisuudessaan kypsä esitys. Oli mukava päästä oikealle kotikentälle pelaamaan runsaan kotiyleisön eteen ja kuulla katsomosta sekä valleilta ääntä”, Mykkänen kertoi.

Hesburger Hamina palkitsi kummastakin joukkueesta tuttuun tapaan nälkäisimmät pelaajat. Kotijoukkueen palkinnon pokkasi Joonatan Lassila ja MP:lta palkittiin Ossi Torniainen.

Sampo Mykkänen (mv), Ville Piispa, Joosua Erjanko, Miika Kolsi, Teemu Pätäri, Joonatan Lassila, Riku Koivikko, Kimi Kolsi, Tino Kasurinen, Jimi Lassila, Joona Pasi

72. minuutilla Miska Suikki (Koivikko pois), 77. minuutilla Nico Pietiläinen (Kolsi K pois), 90. minuutilla Aatu Heiskanen (Pätäri pois), Ilmari Kontunen (Lassila Jo pois), Riku Päivähonka (Lassila Ji pois), Julius Anttila (Kasurinen pois)

Penkillä:

Tomi Kopra (mv)

HaPK:n seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona 29.5.2024 Haminan urheilukentällä Kultsu FC:a vastaan.