LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli LAUTP - HaPK Edustus (5-2)

21.5.2024

HaPK:n edustusjoukkueen kausi jatkui viime perjantaina 17.5.2024 vierasottelulla Lappeenrannassa Lauritsalan tekonurmella LAUTP:n vieraana. Tulos oli Kissojen kannalta surkea, sillä LAUTP vei kaikki kolme pistettä 5-2 voitolla.

HaPK aloitti ottelun terävästi ja ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin alle minuutin pelin jälkeen. Hyvä hyökkäys oikealta laidalta päättyi keskitykseen, joka tuli taka-alueelle boxissa aivan vapaana olleelle Olli Kokkoselle. Kokkosen suoraan ilmasta lähtenyt laukaus leijaili kuitenkin yli LAUTP:n maalin.

Avausjakso eteni melko tasaisena HaPK:n pitäessä enemmän palloa ja etsiessä tiloja murtautua maalintekopaikkoihin. LAUTP vastaavasti panosti isoihin palloihin kohti hyökkääjiä ja sen jälkeisiin kamppailutilanteisiin, joissa kotijoukkue oli vahva. HaPK myös antoi kotijoukkueelle lukuisia vastahyökkäysmahdollisuuksia keskialueen pallonmenetyksistä, joita nähtiin tässä ottelussa hämmästyttävän paljon.

Ottelun avausmaali nähtiin 29. minuutilla. LAUTP:n maalivahdin pitkä pallo leijaili HaPK:n puolustuslinjan selustaan eikä Kissojen maalilla pelannut Tomi Koprakaan palloon ehtinyt, vaan LAUTP:n Miko Lötjönen tuikkasi pelivälineen verkkoon vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon. HaPK tuli kuitenkin lähes heti perään tasoihin, kun kaksi minuuttia myöhemmin Joona Pasi puski Miika Kolsin antaman keskityksen komeasti yläkulmaan.

Vielä ennen taukoa LAUTP siirtyi uudelleen ottelussa johtoon. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo ajautui boxin ulkopuolelle Jimi Röytille, jonka laukausta haminalaispelaajat menivät peittämään aivan liian löysästi. Röyti sai sen verran tilaa, että pääsi laukomaan suoraan pomppivasta pallosta ja laukaus löysikin tiensä alakulmaan. Näin tauolle mentiin LAUTP:n 2-1 johdossa.

Toinen jakso oli Kissoilta suorastaan karmea. Pallonmenetyksiä, harhasyöttöjä sekä hävittyjä kaksinkamppailuja runsain määrin ja LAUTP ratkaisi ottelun edukseen.

Vajaan tunnin pelin jälkeen pallo vietiin rankkaripisteelle Tomi Kopran kaataessa läpiajossa olleen LAUTP-hyökkääjän. Rankkaria LAUTP ei kuitenkaan saanut sisään, mutta hetkeä myöhemmin HaPK:n pallonmenetyksen seurauksena Osameh Kiwan karkasi maalintekoon ja viimeisteli varmasti pallon takakulmaan ohi Kopran. Vain kuusi minuuttia edellisen osuman jälkeen LAUTP teki jo neljännen maalinsa, kun Savva Rots voitti irtopallon kuudentoista alueen sisäpuolella ja laukoi pelivälineen yläkulmaan. Näin tilanne oli yhtäkkiä 4-1 kotijoukkueelle.

HaPK elätteli vielä toiveita jonkinlaisesta kiristä, kun neljä minuuttia LAUTP:n neljännen osuman jälkeen Miika Kolsi survoi lähietäisyydeltä pallon maaliin ohi lappeenrantalaisveskari Simo Partisen. Kiri ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin erittäin löysästi pelatun tilanteen päätteeksi Osameh Kiwan teki ottelun toisen maalinsa. 5-2 jäi myös lopputulokseksi ja kaikki kolme pistettä jäivät Lappeenrantaan.

"Surkea esitys meiltä, varsinkin toinen puoliaika oli jotain ihan käsittämätöntä. Pelasimme löysästi, huolimattomasti ja todella heikosti. LAUTP ansaitsi voittonsa, se näytti kentällä haluavansa voittaa ottelun", HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen kertoi ottelun jälkeen.

HaPK:n Tino Kasurinen oli pitkälti samoilla linjoilla:

"Oli taas vaisu esitys meiltä. Alusta asti terävyys puuttui ja peli oli jotenkin sekaista. Maalipaikkojakaan ei saatu luotua oikein yhtään. Lisäksi päästettiin kaikki LAUTP:n maalit todella helposti. Ei auta mennä kun eteenpäin, onneksi kausi on vasta alussa, niin kurssi ehtii kääntyä vielä, kunhan jaksetaan painaa hommia sen eteen", Kasurinen sanoi.

HaPK:n kokoonpano: