LähiTapiola otteluennakko: Sarjapeli LAUTP - HaPK Edustus

16.5.2024

HaPK:n edustusjoukkueen kausi jatkuu huomenna perjantaina 17.5.2024 vierasottelun merkeissä. HaPK matkustaa Lappeenrantaan Lauritsalan tekonurmelle LAUTP:n vieraaksi klo 18.30 alkavaan otteluun. 

Kumpikin joukkue on ehtinyt pelaamaan kolme ottelua. HaPK on kerännyt näistä kuusi pistettä, eli saldona on kaksi voittoa ja reilu viikko sitten kärsitty 0-2 tappio Union Plaanille. LAUTP:n vastaava saldo kolmesta ottelusta on neljä pistettä. Se on voittanut Purhan, pelannut tasan Union Plaanin kanssa ja hävinnyt MP/2:lle. 

LAUTP on toinen Kolmosen tämän kauden sarjanousijoista. Sarjanousijaa ei voi kuitenkaan yhtään väheksyä, sillä jo talven harjoitusotteluissa ja viimeistään nyt sarjan ensimmäisissä otteluissa LAUTP on osoittanut kuuluvansa tähän sarjaan. HaPK ja LAUTP kohtasivat talvella harjoitusottelussa, joka päättyi 2-2 tasatulokseen. Lappeenrantalaisten joukkue on nuori ja juoksuvoimainen ryhmä, jota talven aikana täydennettiin muutamalla kokeneemmalla pelaajalla. 

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen tietää edessä olevan vaikea vierasottelu: 

"LAUTP on hyvä joukkue tähän sarjaan ja yksikään joukkue ei ota heiltä pisteitä helposti, tästä hyvänä osoituksena maaliton tasapeli Plaania vastaan. Meillä on alla heikko esitys viime viikon keskiviikon Plaani-ottelusta ja selvää on, että paljon pitää parantaa, mikäli haluamme pisteitä mukaan Lappeenrannasta. Se on positiivista, että kaikki joukkueen sisällä tietävät, että pystymme huomattavasti parempaan suoritukseen, kuin mitä edellisessä ottelussa nähtiin. Jokaisen pelaajan täytyy olla valmiina antamaan kaikkensa joukkueen eteen, ilman sitä tulosta ei tule", Halonen kertoo. 

HaPK:n Joosua Erjanko odottaa myös tasaista kamppailua:

"Odottavaisilla fiiliksillä lähdetään haastamaan LAUTP:a Lappeenrantaan. Tasaista vääntöä on todennäköisesti luvassa. Meidän pitäisi pystyä määrittelemään kuitenkin pelin tempo ja sitä kautta päästä maalipaikoille. Viime pelissä ei maaleja tehty niin tehdään nyt senkin edestä", Erjanko toteaa. 

LAUTP - HaPK perjantaina 17.5.2024 Lappeenrannassa Lauritsalan tekonurmella klo 18.30.