LähiTapiola otteluennakko: Sarjapeli HaPK Edustus - Union Plaani

7.5.2024

HaPK:n edustusjoukkueen kausi jatkuu jo huomenna keskiviikkona 8.5.2024 kotiottelulla, joka pelataan vielä Kotkassa Arto Tolsa Areenalla klo 18.30 alkaen. Vieraaksi saapuu Union Plaani Heinolasta.

HaPK on aloittanut sarjan kahdella selvällä voitolla, kun tähän mennessä ovat kaatuneet KoPa maalein 5-0 ja todellisissa murskajaisissa muutama päivä sitten Purha numeroin 11-0. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastustajan verkko on pölissyt siis jo huimat 16 kertaa ja vastaavasti oma pää on pysynyt vielä puhtaana. Toki vastustajat eivät vielä ole olleet sarjan kovimmasta päästä.

Union Plaani on ehtinyt pelaamaan jo kolme ottelua. Se on voittanut IPS:n sekä MP/2:n ja pelannut tasan LAUTP:n kanssa. Kolmesta ottelusta kasassa on seitsemän pistettä. Huomionarvoista on, että Union Plaanikin on pitänyt tähän mennessä maalinsa koskemattomana. 

HaPK:n ja Plaanin keskinäiset kohtaamiset ovat viime vuosina olleet erittäin tapahtumarikkaita ja punakorttikin on viuhunut useasti. Viime kaudella molemmissa keskinäisissä otteluissa nähtiin punainen kortti. Plaani on ollut perinteisesti Kissoille vaikea vastustaja ja viime kaudella Plaani oli ainoa joukkue, jota HaPK ei onnistunut sarjassa voittamaan. 

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen odottaa ottelusta kahden hyvän joukkueen kovaa taistelua:

"Plaani on jälleen vahvistunut muutamalla laatupelaajalla ja viimeistään tällä kaudella Plaania voi pitää yhtenä sarjan suosikeista. Meille he ovat olleet jo usean vuoden ajan vaikea vastustaja ja hankala peli tulee varmasti huomennakin. Meidän pitää pystyä nyt kahden helpomman pelin jälkeen mukautumaan nopeasti ihan erilaiseen vaatimustasoon keskiviikon ottelussa, sillä KoPa ja Purha eivät pystyneet haastamaan meitä yhtään ja huomenna peli tulee olemaan täysin erilainen. Nyt joudumme myös puolustamaan eikä pallo ole meillä 90% peliajasta", Halonen toteaa.

HaPK:n Joonatan Lassila odottaa myös kovaa ottelua:

"Huomisesta tulee varmasti kova peli, Plaani on hyvä joukkue ja ollut meille vaikea vastustaja aikaisemmilla kausilla. He ovat vahvoja erikoistilanteissa, isokokoinen joukkue ja osaavat puolustaa tiiviisti sekä iskeä nopeasti vastahyökkäyksissä. Meillä on pari hyvää peliä takana, mutta vastustaja on huomenna ihan erilainen. Uskon, että jokainen kun antaa huomenna kaikkensa niin sillä tulee se kolme pinnaa, mitä lähdetään hakemaan", Lassila sanoi. 

HaPK - Union Plaani keskiviikkona 8.5.2024 Arto Tolsa Areenalla Kotkassa klo 18.30. Liput 5 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Kausikortilla tietenkin myös ilmainen sisäänpääsy