LähiTapiola otteluraportti: Suomen Cup 1. kierros RPS Lions - HaPK Edustus (1-6)

9.3.2024

HaPK:n edustusjoukkue pelasi eilen perjantaina 8.3.2024 kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa, kun Suomen Cup alkoi Kissojen osalta. Ensimmäisen kierroksen ottelu pelattiin Imatralla Ukonniemi-Areenalla ja vastustajana oli Nelosen RPS Lions.

Ottelusta muodostui odotetunlainen kamppailu, jossa HaPK piti palloa ja RPS puolusti syvällä omalla alueellaan. HaPK sai hienon alun otteluun, kun avausmaali nähtiin kuudennella minuutilla. Riku Koivikko antoi maalin edustalle hyvän syötön Nico Pietiläiselle, joka laukoi suoraan syötöstä pallon ohi RPS-veskari Sauli Hanskin.

RPS onnistui kuitenkin kuin varkain tasoittamaan ottelun kaksi minuuttia myöhemmin. Kotijoukkue käytti HaPK:n keskialueen pallonmenetyksen hyödykseen ja iski nopeasti vastaan. Vastahyökkäyksen päätteeksi Anttoni Hirvonen laukoi kuudentoista alueen rajan tuntumasta pallon HaPK-veskari Tomi Kopran käsien kautta verkkoon.

RPS:n tasoituksen jälkeen peli jatkui samankaltaisena, kotijoukkue valui todella alas kuudentoista alueen rajalle ja puolusti tiiviisti HaPK:n etsiessä väyliä murtaa tiivistä puolustusta. 15. minuutilla HaPK sai pelattua hyvän pallon boxiin ja Nico Pietiläinen sai jalkaviidakossa jalkansa vapaaksi, mutta Sauli Hanski torjui Pietiläisen vasemman jalan laukauksen. 24. minuutilla Julius Anttila toimitti pallon boxiin vasemmalta laidalta ja Miska Suikki pääsi hyvästä paikasta laukomaan, mutta todella ahtaassa boxissa Suikin laukaus kilpistyi RPS:n pelaajaan. Heti perään Kimi Kolsi pääsi vielä laukomaan samassa tilanteessa, mutta Kolsin laukaus päätyi RPS-veskari Hanskin näppeihin. Minuuttia myöhemmin Kolsi pääsi uudelleen kokeilemaan hieman boxin ulkopuolelta, mutta laukaus viuhui tolppaa nuollen ohi ja tästä minuuttia myöhemmin Riku Koivikko pääsi Joonatan Lassilan syötöstä kokeilemaan boxin sisäpuolelta, mutta laukaus suuntautui päin kotijoukkueen veskaria.

Tärkeä toinen maali nähtiin 37. minuutilla. Joonatan Lassila antoi RPS:n puolustuslinjan edestä loistavan syötön yläkautta boxin sisäpuolella veljelleen Jimi Lassilalle, joka siirsi poikittain vielä parempaan paikkaan Riku Koivikolle. Koivikko pääsi lähietäisyydeltä tälläämään pallon RPS-maalin kattoon ja vei HaPK:n näin 2-1 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin vielä hyvä paikka lisätä johtoa, mutta Nico Pietiläisen laukaus boxin sisäpuolelta nousi puolisen metriä yli kotijoukkueen maalin. Tauolle mentiin HaPK:n 2-1 johdossa.

Toisen puoliajan alkuun RPS sai kulmapotkun, joka päättyi kovaan hässäkkään Kissojen maalin edustalla, mutta lopulta tilanne raukesi paitsioon. Tämän jälkeen kotijoukkue ei enää HaPK:n maalilla juuri vieraillutkaan, vaan joutui jälleen valumaan syvälle omalle alueelleen Kissojen vyöryttäessä hyökkäyksiään RPS:n maalille. 52. minuutilla Miska Suikki antoi oikealta sivustalta erinomaisen vapaapotkun boxiin etualueelle, johon Nico Pietiläinen teki hyvän liikkeen, mutta ohjaus painui hieman ohi RPS-maalin. Muutama minuutti myöhemmin Kimi Kolsi täräytti vapaapotkun noin 25. metristä ylärimaan ja tästä pari minuuttia myöhemmin Jimi Lassilan vasemman jalan laukaus painui niukasti ohi.

Viimein 65. minuutilla HaPK onnistui tekemään kolmannen osuman. Miika Kolsi linkosi oikealta pitkän sivurajan RPS:n boxiin ja pelaajaruuhkan keskeltä Riku Koivikko pääsi laukomaan pallon kotijoukkueen verkkoon. Muutama minuutti myöhemmin HaPK pelasi hienon hyökkäyksen vasemmalta, ensin Riku Päivähonka pääsi etenemään RPS:n boxin tuntumaan ja antoi hyvän syötön Riku Koivikolle, joka vielä pelasi Nico Pietiläiselle. Pietiläisen viimeistely-yrityksen tielle venyi kuitenkin kotijoukkueen maalilla hyvän ottelun pelannut Sauli Hanski.

70. minuutilla HaPK iski neljännen osumansa. Useaan otteeseen ottelussa laukaustaan kokeilemaan päässyt Kimi Kolsi eteni hyvään laukaisupaikkaan ja tälläsi noin 18. metristä pallon tarkasti RPS-maalin alakulmaan ja tähän Kolsin osumaan ottelu viimeistään ratkesi. Maalinälkää Kissoilla kuitenkin edelleen oli ja 78. minuutilla Nico Pietiläinen laittoi RPS:n puolustuksen solmuun ja päätti soolonsa illan toiseen osumaansa tuikkaamalla pallon etukulmasta sisään.

Hetki Pietiläisen maalin jälkeen nähtiin Kissoilta upea hyökkäys ja kuudes maali oli lähellä, mutta Sauli Hanski onnistui jalallaan torjumaan Riku Päivähongan boxin sisäpuolelta tulleen laukauksen. 88. minuutilla RPS:n verkkoa heilutettiin kuitenkin vielä kertaalleen, kun HaPK:lle tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asettui Riku Koivikko, joka latasi pelivälineen voimalla vasempaan yläkulmaan ja viimeisteli näin hattutemppunsa ja ottelun loppunumerot 6-1.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen:

”Peli oli juuri sellainen, mitä odotimmekin sen olevan. Bussipuolustus vastassa ja ensimmäisellä jaksolla sen murtamisessa oli ajoittain haasteita. Saimme kuitenkin pari maalia tehtyä ja olihan siinä jokunen paikka lisämaaleihinkin. Toisella jaksolla saimme nostettua vielä vähän tempoa ja kaveri tippui lopullisesti kyydistä. Pelissämme näkyi harjoiteltuja asioita ja varsinkin toisella jaksolla useita hienoja murtautumisia, joita olemme viime aikoina harjoitelleet. Toki tekemistäkin vielä riittää se on selvä, mutta tähän kohtaan tämä oli jämäkkä ja ehjä esitys”, Halonen kertoi.

Ensimmäisen virallisen ottelunsa HaPK:n paidassa pelannut Aapeli Saarelainen piti myös joukkueen esitystä hyvänä:

”Ekalla puoliajalla tilat olivat vähissä, mutta jaksoimme hyvin liikutella palloa niin tiloja alkoi pikkuhiljaa löytymään enemmän ja pääsimme hyvin murtautumaan vaarallisemmille maalintekopaikoille. Hyvä peli meiltä ja hienoa, että pelit cupissa jatkuvat”, Saarelainen sanoi.

HaPK:n kokoonpano:

Avaus:

Tomi Kopra (mv), Miika Kolsi, Ville Piispa, Joonatan Lassila, Miska Suikki, Riku Koivikko, Kimi Kolsi, Nico Pietiläinen, Jimi Lassila, Aapeli Saarelainen, Julius Anttila

Vaihdot:

64. min Joona Pasi (Lassila Ji pois), 64. min Riku Päivähonka (Anttila pois), 78. min Janne Hannula (Pietiläinen pois), 78. min Joosua Erjanko (Suikki pois), 84. min Olli Kokkonen (Kolsi K pois)

Penkillä:

Miska Dufva (mv), Ilmari Kontunen

HaPK jatkaa Suomen Cupissa toiselle kierroksella ja kohtaa toisen kierroksen ottelussa Liry-IPS ottelun voittajan.