Harjoitusottelu LAUTP:n kanssa päättyi 2-2 tasatulokseen

18.2.2024

HaPK:n edustusjoukkue pelasi eilen lauantaina 17.2.2024 harjoituskauden kolmannen harjoitusottelunsa Kotkassa Arto Tolsa Areenalla. Vieraana oli LAUTP Lappeenrannasta.

Ottelu sai HaPK:n kannalta lentävän lähdön, kun avausmaali nähtiin jo toisella peliminuutilla. Joona Pasi riisti pallon boxin sisäpuolella lappeenrantalaispelaajalta ja tarjoili keskustaan kärkiparilleen Janne Hannulalle, joka pelasi vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pelivälineen tarkasti tolpan juureen ohi LAUTP-veskarin. Kissojen hyvä alku tuotti toisen hyvän maalintekopaikan vartin kohdalla, kun Janne Hannula ja Ilmari Kontunen vapauttivat Aapeli Saarelaisen hyvään tekopaikkaan. Saarelainen pääsi etenemään pilkun kohdalle, mutta viimeinen kosketus palloon oli hieman liian pitkä ja LAUTP:n puolustaja ehti viime hetkellä jalkoineen pallon tielle.

Hyvän alun jälkeen HaPK:n ote pelistä hieman katosi lukuisten pallonmenetysten myötä ja kuin varkain 19. minuutilla LAUTP tasoitti ottelun. Oikealta laidalta tullut pystysyöttö Kissojen puolustuslinjan selustaan tavoitti lappeenrantalaishyökkääjän, joka ohitti hyvällä viimeistelyllä maaliltaan vastaan tulleen Tomi Kopran. Maaliin johtaneen tilanteen lisäksi LAUTP sai yhden pitkän avauksen seurauksena tulleen hyvän maalintekopaikan, mutta viimeistely-yritys jäi löysäksi eikä Kopralla ollut vaikeuksia torjunnassaan. Tauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

Toisen jakson ensimmäinen mainittava tilanne nähtiin tunnin kohdalla, kun Miika Kolsi linkosi pitkän sivurajaheiton LAUTP:n boxiin. Seurauksena kova hässäkkä lappeenrantalaisten maalille, mutta viimeistely-yritykset kilpistyivät LAUTP-pelaajiin. 66. minuutilla LAUTP sai melko kevyesti vihelletyn vapaapotkun kuudentoista alueen rajalta, jonka Miko Lötjönen laukoi takakulmaan vieden vierailijat 2-1 johtoon.

Toisen jakson loppu oli selvää HaPK:n hallintaa ja tasoitusmaali nähtiin. 74. minuutilla. Riku Koivikko antoi oikealta sivustalta matalan keskityksen maalin edustalle, josta Joona Pasi laukoi pallon suoraan syötöstä verkon perukoille. Pasille avautui ottelun viimeisellä vartilla muutama muukin maukas paikka, joista ei kuitenkaan lisämaaleja nähty. Pari minuuttia ennen loppua nähtiin vielä tilanne toisessa päässä, kun LAUTP:n hyökkääjä pääsi nokikkain toisen jakson HaPK:n maalilla pelanneen Miska Dufvan kanssa, mutta Dufva venyi hyvään torjuntaan. Näin lopputulos ottelusta 2-2.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen löysi ottelusta vähän kaikenlaista:

"Monivaiheinen peli, jossa oli hyviä ja vähemmän hyviä asioita. Aloitimme tosi hyvin, mutta ote katosi pitkälti lukuisten keskialueen pallonmenetysten myötä. Saimme palloa pelattua halutuille alueille, mutta menetimme sen aivan liian usein ja LAUTP sai sitä kautta vähän paremmin pelistä kiinni. Toiselle jaksolle tehdyt pienet muutokset toivat meille taas paremman otteen pelistä, mutta kovin montaa huippupaikkaa siinä ei kuitenkaan ollut. Harjoiteltuja asioita kuitenkin näkyi pelissämme ja se on hyvä asia, valmista ei tietenkään vielä ole ja harjoitukset jatkuvat", Halonen kertoi.

Avauskokoonpano:

Tomi Kopra (mv), Miika Kolsi, Riku Koivikko, Aatu Heiskanen, Kimi Kolsi, Miska Suikki, Ilmari Kontunen, Riku Päivähonka, Aapeli Saarelainen, Janne Hannula, Joona Pasi

Puoliajalla sisään Miska Dufva (Kopra pois), Julius Anttila (Päivähonka pois), Olli Kokkonen (Kontunen pois), 70. minuutilla sisään Jonne Hannula (Hannula Ja pois), 80. minuutilla sisään Tatu Kaitainen (Saarelainen pois)

HaPK:n seuraava ottelu pelataan perjantaina 8.3.2024 Imatralla. Kyseessä on Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu RPS Lionsia vastaan.