Surkea esitys Tikkurilassa toi ansaitun selkäsaunan

4.2.2024

HaPK:n edustusjoukkueen talvikauden toinen harjoitusottelu pelattiin eilen lauantaina 3.2.2024 Tikkurilassa TiPS:n vieraana. Ottelu oli Kissojen kannalta yhtä painajaista alusta loppuun ja TiPS murkasi haminalaiset lopulta numeroin 7-1.

Heti ottelun alku näytti, että TiPS on peliin paljon valmiimpi ja ennen kaikkea halukkaampi. Ottelua oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun TiPS johti jo 2-0 ja HaPK ei ollut käytännössä koskenut vielä palloon lainkaan. Erittäin hampaaton startti ottelulle eikä muutosta parempaan nähty oikeastaan missään vaiheessa.

HaPK:lle avautui kahden maalin takaa-ajoasemassa hyvä paikka kavennusmaalin tekoon, kun Riku Päivähonka pelattiin läpiajoon. Päivähongan viimeistely-yritys huippupaikasta painui kuitenkin ohi kotijoukkueen maalin. Muita mainitsemisen arvoisia maalintekopaikkoja Kissoilla ei avausjaksolla ollutkaan. Muutamia ihan hyviä aihioita nähtiin ja pelin avaamisvaiheessa palloa saatiin useaankin kertaan halutuille alueille, mutta sen jälkeen ei tapahtunut enää oikeita asioita.

TiPS teki vielä avausjaksolla kaksi maalia nopeasti syntyneiden kahden ensimmäisen osuman lisäksi ja taukoa vietettiin kotijoukkueen 4-0 johdossa.

HaPK tuli toiselle jaksolle hieman pirteämmin, mutta isoa muutosta ei kuitenkaan nähty. Kauaa ei ehditty toista puoliskoakaan pelata, kun TiPS teki jo viidennen osumansa ja hetkeä myöhemmin kuudennen maalinsa. Vierasjoukkueen lohdutusosuma nähtiin toisen jakson puolivälin tienoilla, Riku Päivähonka keskitti pelivälineen vasemmalta boxiin ja Joona Pasi jatkoi keskityksen päällään maaliin. Maalin lisäksi HaPK pystyi toisella jaksolla rakentamaan muutaman maalintekopaikan, mutta varsinaisia huippupaikkoja ei nähty. TiPS kävi ottelun lopulla tekemässä vielä yhden aneemisesti esiintyneen Kissojen verkkoon ja kaunisteli näin loppunumeroiksi rumat 7-1 lukemat.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli todella pettynyt joukkueensa suoritukseen:

"Karmea esitys, ei tuohon muuta voi sanoa. Heti alusta alkaen olimme jossain ihan muualla, kuin mukana pelissä. Laiskaa, halutonta, pehmeää, kaikin puolin todella aneemista. Tulos oli täysin oikea, turha selitellä yhtään mitään. Kun tuollaisella asenteella ja ilmeellä menee kentälle hyvää vastustajaa vastaan, tulos on silloin tuollainen. Paljon puuttui pelaajia tästä pelistä, mutta ei sekään ole mikään selitys surkealle peli-ilmeelle. Päinvastoin odotin, että pelaajat, jotka nyt pääsivät avauskokoonpanoon useiden poissaolojen myötä, olisivat laittaneet ihan kaiken likoon ja käyttäneet näyttöpaikkansa. Nyt sellaista ei todellakaan nähty. Peli antoi ainakin paljon infoa pelaajista yksilötasolla, noin kuukauden päästä on jo ensimmäinen kilpailullinen ottelu Suomen Cupin merkeissä ja tästä ottelusta ei kovin montaa plusmerkintää vihkoon laiteta kenellekään"; Halonen puhisi.

Miska Dufva (mv), Miika Kolsi, Joonatan Lassila, Aatu Heiskanen, Kimi Kolsi, Miska Suikki, Olli Kokkonen, Tatu Kaitainen, Aapeli Saarelainen, Jimi Lassila, Riku Päivähonka

Puoliajalla sisään Jonne Hannula (Lassila Ji pois), Ilmari Kontunen (Lassila Jo pois), Joona Pasi (Kaitainen pois)

60. minuutilla sisään Tomi Kopra (Dufva pois)

70. minuutilla sisään Ilari Laakso (Päivähonka pois)