LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli KJP - HaPK Edustus (2-2)

26.8.2023

HaPK:n edustusjoukkue kohtasi torstaina 24.8.2023 vierasottelussa Kouvolan keskuskentällä KJP:n. HaPK katkaisi tappioputkensa, mutta voittoa ei vieläkään nähty, sillä pisteet tasattiin numeroin 2-2.

KJP siirtyi ottelussa jo neljännellä minuutilla 1-0 johtoon. Huono purkupallo oikealla sivustalla jäi kouvolalaispelaajaan ja tästä käynnistyneen tilanteen päätteeksi laidalta tuli keskitys boxiin taka-alueelle, jossa KJP:n Jan Rytilahti oli aivan vapaana. Rytilahti löysi pelaajaruuhkan keskeltä pallon mentävän aukon ja laukoi pelivälineen tolpan kautta maaliin ohi HaPK:n maalia vartioineen Ville Särkän.

Tasoitus nähtiin kymmenen minuutin kohdalla. Jonathan Kuva toimitti pallon vasemmalta laidalta boxiin, jossa Joona Pasi suti ohi pallosta ja tämän jälkeen pallo ajautui maalin edustalla päivystäneelle Nico Pietiläiselle, joka ohjasi pelivälineen läheltä sisään ohi KJP:n maalilla pelanneen Ville Iiskolan.

Pari minuuttia HaPK:n tasoituksen jälkeen Joona Pasilla oli hyvä paikka boxin sisäpuolella, mutta kotijoukkueen puolustaja sai viime hetkellä jalkansa Pasin laukauksen tielle. Tilannetta seurasi kulmapotku, jonka jälkitilanteesta Juho Raivela pääsi laukomaan, mutta laukaus nousi metrin verran yli kotijoukkueen maalin. Hetkeä myöhemmin KJP:lla oli toisessa päässä kulmapotku, joka annettiin etualueelle Niko Nakarille. Nakarin ohjaus oli kuitenkin pehmeä eikä aiheuttanut vaikeuksia Ville Särkälle.

Kun ottelua oli pelattu vajaa puoli tuntia, nähtiin hämmentävä oma maali Kissojen toimesta. KJP toimitti keskityspallon vasemmalta boxiin, jossa ei kuitenkaan ollut lähelläkään yhtään kotijoukkueen pelaajaa. Ilmeisesti jonkinlainen kommunikointikatkos johti kuitenkin lopulta siihen, että Joonatan Lassilan maalivahti Ville Särkälle tarkoitettu pusku painui oman maalin alakulmaan ja näin KJP siirtyi täydellisellä lahjamaalilla 2-1 johtoon.

KJP:n johtomaalin jälkeen avausjakson viimeisellä vartilla HaPK:lla oli useita paikkoja tasoittaa ottelu, mutta palloa ei saatu sisään mistään. 32. minuutilla Jimi Lassila vapautti Nico Pietiläisen boxiin hyvään tekopaikkaan, mutta Pietiläisen laukaus meni niukasti ohi takakulmasta. Hetkeä myöhemmin Juho Raivela antoi vapaapotkun vasemmalta sivustalta KJP:n kuudentoista alueen sisäpuolelle ja Joona Pasi pääsi huippupaikasta ohjaamaan, mutta Ville Iiskola kotijoukkueen maalilla venyi huipputorjuntaan. 39. minuutilla Nico Pietiläinen ja Jimi Lassila alustivat loistavan tontin Kimi Kolsille, jonka laukaus noin viidestä metristä hieman pomppivaan palloon nousi kuitenkin yli maalin. Ja vielä pari minuuttia myöhemmin Miika Kolsi oli 1v1 tilanteessa boxin sisäpuolella Ville Iiskolan kanssa, mutta Iiskola venyi jälleen paraatipelastukseen ja torjui vanhemman Kolsin viimeistely-yrityksen.

Jakson viimeisillä minuuteilla KJP pääsi pari kertaa iskemään Niko Nakarin toimesta vastahyökkäykseen kesken HaPK:n painostuksen, mutta kumpikaan vastahyökkäys ei lopulta johtanut kovin vaarallisiin tilanteisiin. Näin tauolle mentiin KJP:n 2-1 johdossa.

HaPK tasoitti ottelun lopulta vähintään ansaitusti toisen jakson alkupuolella. Joona Pasi pääsi kuljettamaan KJP:n kuudentoista alueen sisäpuolelle estelyistä huolimatta ja käänsi poikittain hyvän pallon Juho Raivelalle, joka laukoi suoraan syötöstä pallon sisään ohi useita erinomaisia torjuntoja esittäneen Ville Iiskolan.

Kissojen tasoituksen jälkeen toista puoliaikaa edettiin melko tasaisissa merkeissä. HaPK piti enemmän palloa ja hallitsi sitä kautta peliä, mutta KJP oli ajoittain vaarallinen Niko Nakarin kautta tulleissa vastahyökkäyksissä. 57. minuutilla KJP pääsi oikealta laidalta antamaan keskityspallon taka-alueelle, josta kotijoukkueen pelaajan ohjaus lähietäisyydeltä meni kuitenkin ohi vierasjoukkueen maalin.

Yleisesti ottaen toinen jakso oli ajoittain aika leppoisaa pelailua, jossa ei maalintekopaikkoja nähty enää lähellekään siinä määrin, kuin ensimmäisellä jaksolla. Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla KJP pääsi rakentamaan yhden hässäkän HaPK:n maalille, mutta pelaajaruuhkan keskeltä tulleen laukauksen Ville Särkkä kuitenkin torjui. Paras paikka voittomaalin tekemiseen oli kuitenkin Kissoilla, kun vaihdosta kentälle tullut Riku Päivähonka pääsi vasemmalta leikkaamaan sisään ja laukomaan kuudentoista alueen rajan tuntumasta. Kierteinen laukaus ohitti jo KJP-veskari Iiskolan, mutta kolahti vierasjoukkueen epäonneksi pystytolppaan. Enempää osumia ei siis nähty ja näin pisteet tasattiin numeroin 2-2.

HaPK:n valmentaja Saku Halonen ei ollut tyytyväinen tasapeliin:

”Voittoa tarjottiin, mutta ei kelvannut. KJP ei esittänyt mitään ihmeellistä, mutta emme silti pystyneet käyttämään mahdollisuutta hyväksemme. Emme tehneet asioita riittävällä intensiteetillä, peliin olisi pitänyt saada lisää tempoa ja sitä kautta olisimme varmasti luoneet enemmän tilanteitakin. Toki olihan tuossa paikkoja taas ihan riittävästi voittoon asti nytkin, edellisessä pelissä paikkoja ei ollut yhtään, että siinä mielessä nyt taas parempi esitys. Mutta ei tuohon siltikään voi tyytyväinen olla”, Halonen sanoi.

HaPK:n vasempana pakkina pelannut Jonathan Kuva totesi myös, että ottelu olisi pitänyt voittaa:

"Kaiken kaikkiaan ihan ok esitys meiltä ja tasonnosto viime lauantain Plaani-peliin verrattuna. Peli olisi kuitenkin pitänyt voittaa, meillä oli jo ensimmäisellä jaksolla niin paljon hyviä maalintekopaikkoja. Haluan myös kiittää valmennusta mahdollisuudesta pelata avauskokoonpanossa ja sitä kautta auttaa joukkuetta, vaikkei se nyt tällä kertaa voittoon asti riittänytkään", Kuva totesi.

Ville Särkkä (mv), Ville Piispa, Miika Kolsi, Joonatan Lassila, Jonathan Kuva, Riku Koivikko, Kimi Kolsi, Juho Raivela, Nico Pietiläinen, Joona Pasi, Jimi Lassila

Riku Päivähonka (Kuva pois), Janne Hannula (Lassila Ji pois)

Penkillä:

Tomi Kopra (mv), Julius Anttila, Jonne Hannula, Miska Dufva, Ilari Laakso

HaPK:n seuraava ottelu pelataan lauantaina 2.9.2023 Haminan urheilukentällä klo 15.00 Kultsua vastaan.