LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli MP/SavU - HaPK Edustus (4-1)

27.7.2023

HaPK:n edustusjoukkueen syyskierros alkoi eilen keskiviikkona 26.7.2023 vierasottelulla Mikkelissä MP/SavU:n vieraana. Kissaryhmä ei pystynyt kääntämään kurssiaan, vaan kotijoukkue vei täydet kolme pistettä numeroin 4-1.

Ottelu sai HaPK:n kannalta huonon alun, kun MP teki ottelun avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Epäonnistunut purkupallo jäi pyörimään Kissojen boxiin ja kotijoukkueen hyökkääjä Peetu Kerminen pääsi lähietäisyydeltä laukomaan, mutta Kermisen laukauksen Kissaveskari Ville Särkkä vielä torjui. Kakkospallo tuli kuitenkin suoraan MP:n edustusjoukkueesta tulleen vahvistuksen Egzon Avdin ulottuville, joka laittoi pelivälineen varmasti sisään. ¨

HaPK tasoitti ottelun muutamaa minuuttia myöhemmin. Miika Kolsin pitkä sivurajaheitto tavoitti boxista Nico Pietiläisen pään ja Pietiläisen jatko taka-alueelle löysi aivan vapaana olleen Juho Raivelan, joka laittoi pallon sisään ohi MP:n edustusjoukkueen ringistä maalille tulleen Jonne Urosen.

Yhdeksän minuutin kohdalla HaPK pelasi hyvän hyökkäyksen, joka päättyi Juho Raivelan reilusta paristakymmenestä metristä lähteneeseen laukaukseen, jonka MP-veskari Uronen kuitenkin torjui. 12. minuutilla Raivelan antama kulmapotku tavoitti boxista Riku Koivikon, joka ei kuitenkaan saanut matalaan palloon kunnon osumaa aikaiseksi. 15. minuutilla Kissat rakensi hyvän paikan oikean laidan kautta. Joonatan Lassila pelasi pallon leveyteen Miika Kolsille, jonka matala keskitys boxiin löysi Nico Pietiläisen. Pietiläisen laukaus oli erinomainen, mutta niin oli MP-veskari Urosen torjuntakin, todellinen huippuvenytys lähes yläkulmasta ja tilanteesta seurasi vain kulmapotku vierasjoukkueelle. Kulmasta kääntyi vaarallinen vastahyökkäys toiseen päähän ja avausmaalin tehnyt Egzon Avdi karkasi läpi, mutta viimeistely-yritys painui tällä kertaa metrin verran ohi.

18. minuutilla HaPK menetti pallon pelinavaamisvaiheessa lähellä omaa boxiaan ja kotijoukkueen hyökkääjä pääsi 1v1 tilanteeseen HaPK-veskari Särkän kanssa. Viimeistely-yritys kilpistyi kuitenkin Kissojen onneksi tolppaan. Kakkospallo tuli vielä mikkeliläispelaajan ulottuville, mutta tämän laukauksen Juuso Anttila onnistui blokkaamaan läheltä maaliviivaa.

29. minuutilla nähtiin ottelun toinen osuma. Juuso Anttila joutui kaatamaan boxin sisäpuolella MP:n Peetu Kermisen ja pallo vietiin pilkulle, josta Egzon Avdi toimitti sen varmasti sisään vieden kotijoukkueen 2-1 johtoon. Toinen pilkku nähtiin vielä hieman ennen taukoa ja se oli jo hyvin tulkinnanvarainen. Juuso Anttila taklasi puhtaasti palloon, mutta Avdi kompuroi Anttilan jalkoihin ja hapuilevasti koko ottelun viheltänyt erotuomari Kimmo Aholainen vei pallon toistamiseen pilkulle. Tällä kertaa oli Peetu Kermisen vuoro laittaa pallo pilkulta sisään ja näin tauolle mentiin kotijoukkueen 3-1 johdossa.

HaPK hallitsi toista puoliaikaa ja palloa melko selvästi kotijoukkueen keskittyessä vastahyökkäyksiin, jotka olivatkin kerta toisensa jälkeen vaarallisia. Toisen jakson alussa MP pääsikin vastahyökkäyksestä oikealta laidalta nopeaan hyökkäykseen, mutta Ville Särkkä teki tyhjäksi Egzon Avdin hattutemppuaikeet venymällä komeaan jalkatorjuntaan.

Kissojen hallinta ei kovin montaa maalintekopaikkaa tuottanut MP:n puolustaessa tiiviisti ja blokaten laitakaistoilta tulleet keskitykset hyvällä prosentilla. Tunnin kohdalla Joonatan Lassila laukoi vihaisesti noin 25. metristä, mutta Jonne Uronen torjui Lassilan laukauksen kulmaksi. Juho Raivelan antamaan kulmaan pääsi ensimmäisenä Riku Koivikko, jonka pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. 67. minuutilla Raivela antoi kulmapotkun oikealta ja Nico Pietiläinen pääsi etualueelta puskemaan, mutta jälleen MP-veskari Uronen oli pallon tiellä napaten Pietiläisen hyvän puskun alakulmasta näppeihinsä.

69. minuutilla yksi kotijoukkueen vaarallisista vastahyökkäyksistä johti vaihdosta kentälle tulleen Santeri Karjalaisen läpiajoon, mutta Ville Särkkä venyi hyvään torjuntaan. Hetkeä myöhemmin Karjalainen pääsi kokeilemaan uudelleen vasemmalta sivustalta, mutta tämä laukaus suuntautui pallon mitan ohi takakulmasta.

84. minuutilla ottelu viimeistään ratkesi MP:n neljänteen osumaan, joka syntyi jälleen pilkulta. Hyvin erikoisen tilanteen päätteeksi erotuomari Aholainen kaivoi HaPK:n Teemu Pätärille punaisen kortin ja tuomitsi sen jälkeen ottelun kolmannen rankkarin, jonka Peetu Kerminen toimitti sisään. Ottelu päättyi kotijoukkueen 4-1 voittoon. Tappio oli Kissoille kolmas peräkkäinen.

Ottelun lopussa nähtiin mainittavan arvoinen vaihto, kun Kissojen 16-vuotias Julius Anttila teki debyyttinsä edustusjoukkueessa.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halosen kommentit ottelun jälkeen:

”Turpaan tulee tällä hetkellä kaikilta ja emme pääse syystä tai toisesta lähellekään omaa tasoamme. Kokeilimme tänään hieman vaihtaa ryhmitystä, kun alla oli kaksi tappiota ja jotain muutosta haluttiin, mutta toiselle jaksolle palasimme jo tuttuun kolmen topparin ryhmitykseen. Ei tämä kuitenkaan ryhmityksestä ole kiinni, jonkinlainen lukko on tällä hetkellä päällä ja se on varmasti ennen kaikkea henkinen juttu. Vastustaja oli tänään hyvä, tiesimme että kotona he varmasti saavat vahvistuksia myös MP:n edustusjoukkueesta ja he olivat kaikki totta kai isossa roolissa. Me tarvitsisimme nyt voiton tavalla tai toisella mahdollisimman nopeasti, jotta tuo lukko saataisiin auki. Ei tämä joukkue yhtäkkiä ole muuttunut hyvän alkukauden jälkeen huonoksi, oman tason mukaista suoritusta ei vaan nyt saada jostain syystä ulos”, Halonen totesi.

Edustusjoukkuedebyyttinsä tehnyt Julius Anttila harmitteli myös joukkueen kolmatta peräkkäistä tappiota, mutta oli tyytyväinen päästessään tekemään ensiesiintymisensä edustusjoukkueen riveissä:

”Peli lähti meidän kannaltamme todella vaisusti liikkeelle ja ensimmäinen takaiskumaali tuli nopeasti. Toisella jaksolla saimme palloa jo liikutettua paremmin, mutta parhaille maalintekopaikoille emme päässeet. Oli kuitenkin mahtavaa päästä tekemään debyytti edustusjoukkueessa”, Anttila kertoi.

Ville Särkkä (mv), Ville Piispa, Teemu Pätäri, Miika Kolsi, Juuso Anttila, Joonatan Lassila, Riku Koivikko, Juho Raivela, Tino Kasurinen, Joakim Anttila, Nico Pietiläinen

Markus Lautala (Lassila pois), Julius Anttila (Anttila Jo pois), Janne Hannula (Pietiläinen pois)

Penkillä:

Tomi Kopra (mv), Khalid Kaddouri, Riku Päivähonka, Jonne Hannula

HaPK:n seuraava ottelu pelataan lauantaina 5.8.2023 Haminan urheilukentällä klo 15.00. Vieraaksi saapuu tuolloin Kotajärven Pallo.