LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli Jäntevä - HaPK Edustus (0-3)

11.6.2023

HaPK:n edustusjoukkue kohtasi eilen lauantaina 10.6.2023 kauden kahdeksannessa ottelussaan Kotkan Jäntevän Karhulan keskuskentän tekonurmella.

Paikalliskamppailu oli eilen ohi jo kymmenessä minuutissa. Vierasjoukkue HaPK aloitti ottelun erittäin pirteästi ja raikkaalla jalalla juosten isänniltä jalat alta jo ensimmäisellä kympillä. Kissojen tehokas alku tuotti avauskymppiin kolme osumaa ja ottelu oli sen jälkeen käytännössä pelattu.

Ensimmäinen osuma nähtiin jo 40 sekunnin pelin jälkeen. Miika Kolsi linkosi pitkän sivurajaheiton oikealta laidalta boxiin Jäntevän maalin edustalle, josta pallon kävi laittamassa sisään Juho Raivela. Toinen osuma nähtiin viidennellä minuutilla. Tino Kasurinen pelasi loistavan seinäpelin Joona Pasin kanssa ja Kasurinen pääsi tälläämään boxista kuljetuksensa päätteeksi pallon takakulmaan ohi Jäntevän maalia vartioineen Sampo Mykkäsen. 10. minuutilla HaPK siirtyi jo kolmen maalin johtoon erinomaisen hyökkäyksen päätteeksi. Joakim Anttila pääsi kuljettamaan vasemmalta laidalta boxin sisäpuolelle keskisektoriin ja laukoi pelivälineen ohi Mykkäsen. Pallo osui matkalla Jäntevän pelaajaan ja muutti siitä suuntaa sen verran, ettei Mykkänen voinut maalille mitään.

Todella tehokkaan ja erinomaisen kymmenminuuttisen jälkeen HaPK nosti jalkaa reilusti kaasulta ja hieman kärjistäen loput 80 minuuttia pelailtiin pois kellosta. Pelin intensiteetti laski eikä vieraidenkaan tarvinnut laittaa kaikkea peliin missään vaiheessa, sillä kotijoukkue Jäntevä ei pystynyt käytännössä missään vaiheessa ottelua haastamaan vierailijoita kunnolla. Muutamia maalintekotilanteita Jänteväkin toki sai luotua ja nämä tulivat joko HaPK:n hieman huolimattoman pelaamisen ja sitä seuranneen pallonmenetyksen jälkeen, tai vaihtoehtoisesti erikoistilanteista.

18. minuutilla Jäntevän kulmapotku tuli taka-alueelle, josta suoraan ilmasta tulleen laukauksen HaPK:n maalilla pelannut Tomi Kopra erinomaisesti torjui. Tämä oli kotijoukkueen ehkä paras maalintekotilanne ensimmäisellä jaksolla. Pari minuuttia myöhemmin Tino Kasurinen ja Joona Pasi järjestelivät paikan Nico Pietiläiselle, jonka laukauksen Jäntevän pelaaja ehti kuitenkin viime hetkellä peittämään. 27. minuutilla Juho Raivelan kaukaa laukoma vapaapotku näytti putoavan juuri sopivasti yläriman alle, mutta pallo painui lopulta niukasti yli kotkalaisten maalin.

Reilun puolen tunnin kohdalla Nico Pietiläiselle pelattiin kaksi kertaa lyhyen ajan sisään maukas paikka maalintekoon boxin sisäpuolelta, mutta ensimmäisen Jäntevän pelaajat onnistuivat peittämään ja toiseen Pietiläinen ei saanut kunnon osumaa palloon Joona Pasin takaviistosyötön jälkeen.

Kotijoukkue Jäntevä sai avausjakson loppupuolella vielä kulmapotkun jälkitilanteesta paikan puolikkaan, kun boxin sisäpuolelle pomppimaan jääneestä pallosta pääsi kotkalaispelaaja laukomaan, mutta laukaus kilpistyi vedon tielle ehtineeseen Teemu Pätäriin. Tauolle paineltiin näin HaPK:n 3-0 johdossa.

Toisella jaksolla pelin kuva pysyi samanlaisena. HaPK hallitsi ottelua mielin määrin lähes puolilla valoillakin ja Jäntevä yritti iskeä muutamista vastahyökkäyksistä. Toisen jakson alkuun HaPK sai tukun erikoistilanteita, mutta tällä kertaa niistä ei tehoja saatu aikaiseksi. Yhden Kissojen kulmapotkun jälkeen Jäntevä kehitteli nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Niklas Kansa pääsi yrittämään viimeistelyä. Tomi Kopra veti HaPK-maalilla kuitenkin pidemmän korren ja piti maalinsa koskemattomana.

Kissoille avautui toisella puolikkaalla useita hyviä maalintekotilanteita ja mahdollisuuksia kaunistella voittonumeroita, mutta maaleja vierasjoukkue ei enää onnistunut loistopaikoistakaan tekemään. Tunnin kohdalla Joona Pasi riisti pallon Jäntevän topparilta ja tarjoili kärkiparilleen Nico Pietiläiselle boxin sisäpuolelle hyvän laukaisupaikan, mutta Pietiläisen laukaus blokattiin viime hetkellä. Pari minuuttia myöhemmin Juho Raivelan antamasta kulmasta Pasi pääsi itse täysin vapaasti puskemaan, mutta pallo nousi vajaan metrin yli Jäntevän maalin.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin komean pitkän hyökkäyksen jälkeen Joona Pasi vapautti Juho Raivelan nokikkain Jäntevän maalivahdin kanssa, mutta Raivela ei onnistunut toista kertaa Sampo Mykkästä ohittamaan. 80. minuutilla Tino Kasurinen pelattiin oikealta vauhtiin ja Kasurinen tarjoili maalin edustalle erinomaisen matalan keskityksen, mutta parista metristäkään ei enää osuttu tyhjään maaliin, sillä Joona Pasin pomppivaan palloon tullut ohjaus nousi yli maalin. Vielä juuri ennen täyttä aikaa vaihdosta kentälle tulleet Khalid Kaddouri ja Olli Kokkonen olivat näkyvästi esillä Kaddourin tarjoillessa Kokkoselle maukkaan laukaisupaikan, mutta Mykkänen venyi Kokkosen hyvän laukauksen tielle.

Avausjakson maalit riittivät ja melko leppoisan pelailun jälkeen HaPK vei täydet pisteet mukanaan 3-0 rutiinivoitolla.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja tapaan, jolla ottelu aloitettiin:

”Erittäin hyvä startti meiltä ja juoksimme siinä kaverilta jalat alta ensimmäisellä kympillä. Kolme hienoa maalia ja peli oli ohi. Jos edellisessä pelissä LaPa:a vastaan alku oli huono ja vähän asenteen kanssa ongelmia, nyt siitä ei ollut tietoakaan. Tässä pelissä ei nyt tarvittu kuin tuo kymmenen minuuttia kaasu pohjassa pelaamista ja sen jälkeen rullailimme aika helppoon voittoon. Muutamia paikkoja tarjoilimme kaverillekin lähinnä ensimmäisellä jaksolla, mutta olihan tuo kaiken kaikkiaan aika yksipuolinen esitys. Rutiinipisteet ja tästä nyt jo katseet seuraavaan otteluun”, Halonen totesi.

Kissojen puolustuslinjassa täyden ottelun luutinut Miika Kolsi oli myös tyytyväinen joukkueen esitykseen ja nollapeliin:

”Hyvä rutiinivoitto meiltä, kolme tehtyä maalia ja nolla omissa lämmittää totta kai puolustajan mieltä. Meiltä tosi hyvä startti pelille, kymmenen minuuttia ja 0-3 taululla, se riitti tässä matsissa. Olen myös tosi iloinen, että vihdoin teimme maalin pitkästä sivurajaheitosta, se on ollut tällä kaudella lähellä jo aiemminkin ja nyt se viimein sieltä tuli. Nyt käännetään jo katseet keskiviikon seuraavaa derbyä kohti, sieltä on tulossa ihan erilainen matsi”, Kolsi totesi.

Tomi Kopra (mv), Miika Kolsi, Juuso Anttila, Teemu Pätäri, Kimi Kolsi, Joonatan Lassila, Juho Raivela, Nico Pietiläinen, Joona Pasi, Tino Kasurinen, Joakim Anttila

Joni Kopra (Kolsi K pois), Olli Kokkonen (Pietiläinen pois), Khalid Kaddouri (Anttila Jo pois), Janne Hannula (Pasi pois), Joona Sorva (Lassila pois), Markus Lautala (Kasurinen pois)

Penkillä:

Ville Särkkä (mv)

HaPK:n seuraava ottelu pelataan jo keskiviikkona 14.6.2023, kun Haminan urheilukentälle saapuu vieraaksi PeKa.