LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli HaPK Edustus - IPS (5-0)

5.5.2023

HaPK:n edustusjoukkue pelasi kauden kolmannen sarjaottelunsa eilen torstaina 4.5.2023 Ruissalon tekonurmella. Vieraana oli IPS Imatralta.

Kissat aloitti ottelun vahvasti ja jo neljännellä minuutilla Kimi Kolsi täräytti vapaapotkun imatralaismaalin ylärimaan. Heti perään kotijoukkueen prässi toimi yläalueella erinomaisesti ja Kolsi pääsi kokeilemaan laukaustaan 18. metristä, mutta laukaus nousi yli vierasjoukkueen maalin. Heti perään Miika Kolsi jatkoi päällään pallon Joona Pasille, joka pääsi hyvään maalintekopaikkaan, mutta viimeistely-yritys painui takaa ohi IPS-maalin.

Ottelun avausmaali nähtiin 13. minuutilla. HaPK sai vapaapotkun noin 18. metristä ja pallon taakse astelivat Juho Raivela ja Kimi Kolsi. Kolsi otti vastuun vaparista ja laukoi komean laukauksen muurin yli IPS-veskarin käsien kautta sisään. Sama mies oli asialla toistamiseen kymmenkunta minuuttia myöhemmin. Kotijoukkue sai vapaapotkun kuudentoista alueen kulmasta kentän vasemmalta sivustalta. Kolsi asettui jälleen pallon taakse ja laukoi upean kierteisen laukauksen aivan takayläkulmaan.

26. minuutilla HaPK sai vapaapotkun vasemmalta, joka pelattiin lyhyenä. Kimi Kolsin hyvä pallo tavoitti maalin edestä Ville Piispan, jonka puskun Leevi Koskimäki IPS-maalilla kuitenkin torjui. Viisi minuuttia myöhemmin hyvän hyökkäyksen päätteeksi Juho Raivela pääsi laukomaan hieman boxin ulkopuolelta, mutta laukaus kolahti imatralaismaalin ylärimaan.

IPS:n vierailut Kissojen maalilla olivat vähissä. Ensimmäiseltä jaksolta maininnan arvoisin tilanne nähtiin jakson lopulla 43. minuutilla, jolloin IPS toimitti pallon boxiin, mutta ohjaus pilkun tuntumasta painui reilusti ohi HaPK:n maalin. Vielä lisäajalla Joona Pasi tarjoili oikealta laidalta hyvän pallon maalin edustalle Miika Kolsille, jonka ohjaus suuntautui kuitenkin ohi IPS-maalin. Näin tauolle mentiin HaPK:n 2-0 johdossa.

Kotijoukkue aloitti myös toisen jakson vahvasti. Heti jakson alkuun HaPK sai kolme peräkkäistä kulmapotkua, joista kolmas tuotti myös kolmannen osuman. Juho Raivela antoi kulman oikealta etualueelle, josta Joona Pasi pääsi puskemaan. Pasin pusku muutti matkalla suuntaa IPS-pelaajasta ja painui ohi IPS-veskari Koskimäen.

57. minuutilla IPS pääsi nopeaan vastahyökkäyksen oikealta laidalta, jonka päätteeksi Jari Reponen pääsi laukomaan boxin sisäpuolelta. Reposen laukaus nousi kuitenkin pari metriä HaPK-maalin yli. Minuuttia myöhemmin kolisikin sitten jälleen toisessa päässä. Miika Kolsi riisti pelivälineen IPS-kippari Roman Reijoselta ja tarjoili riiston jälkeen loistavan syötön maalin edustalle Joona Pasille, joka laukoi suoraan syötöstä noin seitsemästä metristä pallon ohi IPS-veskarin.

Tähän Kissojen neljänteen maaliin ottelu viimeistään ratkesi, mutta kotijoukkueen maalinälkää ei vielä ollut täytetty. 64. minuutilla HaPK pelasi loistavan hyökkäyksen, joka päättyi viidenteen osumaan. Miika Kolsi antoi erinomaisen syötön vasemmalle Riku Päivähongalle, joka eteni boxiin ja antoi hyvän matalan keskityksen takatolpalle, josta Joona Pasi ohjasi pallon sisään.

HaPK:n viidennen maalin jälkeen ottelun loppu oli lähinnä päätösvihellyksen odottelua. IPS sai ottelun loppupuolella muutamia puolittaisia tilanteita luotua, mutta HaPK:n maalilla pelannut Tomi Kopra ei joutunut koko ottelun aikana kunnolla torjuntatöihin, sillä IPS ei varsinaisia ykkösluokan maalipaikkoja saanut ensimmäistäkään. Näin Kissoille erittäin ansaittu ja komea 5-0 kotivoitto.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen:

"Kaikin puolin erittäin vahva ja pirteä esitys meiltä. Paljon maalipaikkoja ja saimme nyt myös tehoja aikaan, kun edellisessä ottelussa tuskailimme viimeistelyn tehokkuuden kanssa. Se kertoo myös esityksemme tasosta jotain, että pystyimme pitämään vastustajan poissa laadukkailta maalintekopaikoilta", Halonen totesi.

HaPK:n maalilla nollapelin pelannut Tomi Kopra oli myös tyytyväinen joukkueen esitykseen:

"Tosi hyvä peli meiltä. Olen tosi tyytyväinen koko joukkueen tekemiseen ja täysin ansaittu voitto meille. Tästä on hyvä jatkaa kohti Union Plaani-peliä" Kopra totesi.

Hesburger Hamina palkitsi kummastakin joukkueesta nälkäisimmät pelaajat. IPS:n palkinnon pokkasi Roman Reijonen ja HaPK:lta palkittiin Joona Pasi.

Tomi Kopra (mv), Ville Piispa, Teemu Pätäri, Juuso Anttila, Joonatan Lassila, Kimi Kolsi, Juho Raivela, Topi Pohjankoski, Riku Päivähonka, Miika Kolsi, Joona Pasi

Janne Hannula (Pasi pois), Ilmari Kontunen (Pohjankoski pois), Simo Matilainen (Lassila pois), Jonathan Kuva (Pätäri pois), Jonne Hannula (Kolsi M pois)

HaPK:n seuraava ottelu pelataan lauantaina 13.5.2023 Heinolassa Union Plaania vastaan.