Viimeisestä harjoitusottelusta maaliton tasuri

13.4.2023

HaPK:n edustusjoukkueen viimeinen harjoitusottelu ennen sarjan alkua pelattiin eilen keskiviikkona 12.4.2023 Kotkassa Arto Tolsa Areenalla PeKaa vastaan. Lopputuloksena nihkeän esityksen jälkeen oli maaliton tasapeli.

Pelin kuva oli melko selkeä, HaPK hallitsi peliä ja palloa PeKa:n puolustaessa tiiviisti omalla alueellaan ja varsinkin kentän keskisektoriin oli todella vaikea päästä. Laidoilla oli tilaa ja sitä Kissaryhmä myös pyrki käyttämään ja laitakaistojen kautta syntyivätkin ottelun parhaat tilanteet. Todelliset huippupaikat olivat kuitenkin vähissä.

Ensimmäiseltä puoliajalta voidaan mainita pari asiaa. Jakson paras tilanne nähtiin 28. minuutilla Joakim Anttilan hyvän pelaamisen seurauksena. Anttilan syöttö vasemmalta sivustalta tavoitti boxin sisäpuolelta Tino Kasurisen, joka jatkoi pelivälineen hyvään laukaisusektoriin Nico Pietiläiselle. Pietiläisen laukauksen onnistui kuitenkin Kristian Varis PeKa:n maalilla torjumaan. Avausjakson kulmat menivät Kissoille 5-1, mutta mitään kovin vaarallista näistä kulmapotkuista ei syntynyt.

Toiselta jaksolta nostetaan esiin myös muutama tilanne. 55. minuutilla HaPK sai onnistuneen prässin jälkeen rakennettua Kimi Kolsille hyvän laukaisupaikan, mutta Kolsin laukaus kolahti Arto Tolsa Areenan ylärimaan. 74. minuutilla Riku Päivähonka tarjoili hyvän keskityksen vasemmalta maalin edustalle Joona Pasille, jonka ohjaus suoraan ilmasta painui niukasti ohi PeKa-maalin. 77. minuutilla Joakim Anttila pääsi riistoon yläalueella, mutta kuudentoista alueen kaaren tuntumasta lähtenyt laukaus suuntautui suoraan PeKa-veskari Kristian Variksen syliin. PeKa:n koko ottelun paras tilanne nähtiin muutama minuutti ennen loppua, kun vastahyökkäyksen päätteeksi boxin sisäpuolelta lähtenyt laukaus kilpistyi HaPK-maalin tolppaan.

Lopputulos Arto Tolsa Areenalla siis 0-0.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halosen kommentit ottelusta:

"Oli nihkeä peli, ei missään nimessä meiltä sellainen kenraaliharjoitus, mitä haimme. Hyökkääminen oli aika vaikeaa, emme päässeet keskisektorista rakentamaan oikeastaan mitään ja ne harvat paikat tulivat laitojen kautta tai sitten muutamasta hyvästä yläalueen riistosta. Parannettavaa jäi paljon, toki alla on vain viikkoa aiemmin erittäin hyvä peli PEPO:a vastaan, ehkä se oli enemmän kiinni tässä ottelussa sellaisesta päivän vireestä ja tahtotilasta. Olen varma, että reilun viikon päästä kun pelataan ensimmäisistä sarjapisteistä, niin joukkue on valmis"

Ville Särkkä (mv), Miika Kolsi, Juuso Anttila, Teemu Pätäri, Kimi Kolsi, Joona Sorva, Simo Matilainen, Joakim Anttila, Tino Kasurinen, Nico Pietiläinen, Joona Pasi