HaPK kaatoi PEPO:n erinomaisen esityksen jälkeen 2-0

6.4.2023

HaPK:n edustusjoukkue pelasi eilen keskiviikkona 5.4.2023 harjoitusottelun Lappeenrannassa Sammonlahden tekonurmella. Isäntänä toimi viime kauden päätteeksi Ykkösestä Kakkoseen pudonnut PEPO.

HaPK lähti rohkeasti omalla pelitavallaan haastamaan selkeänä suosikkina otteluun lähteneitä isäntiä. Kissaryhmä onnistuikin tietyllä tavalla yllättämään PEPO:n aktiivisella prässillään, joka toimi varsinkin ensimmäisellä jaksolla erinomaisesti. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä pelaamalla ulos Kissojen prässin alta ja hyvä prässi tuottikin useampia riistoja PEPO:n kenttäpuoliskolla.

Ensimmäinen puolisko oli kokonaisuudessaan HaPK:lta ehdottomasti talvikauden parasta tekemistä. Pelkän prässin ja sitä kautta tulleiden riistojen varassa Kissaryhmä ei ollut, vaan vierailijat pystyivät myös pallollisena haastamaan isäntiään ja rakentelemaan hyökkäyksiä. Myös puolustuspelaaminen oli laadukasta eikä PEPO päässyt maalipaikoilla mässäilemään. Ensimmäisen jakson HaPK:n maalilla pelannut Tomi Kopra ei joutunut juurikaan puuttumaan peliin missään vaiheessa.

Avausosuma nähtiin noin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Joona Pasi laukoi vapaapotkusta tulisen laukauksen, jonka PEPO-veskari tiputti eteensä. Kakkospallossa oli ensimmäisenä paikalla Juho Raivela, joka laittoi karat sisään ja vei HaPK:n 1-0 johtoon. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin toinen osuma oli jo lähellä, kun Nico Pietiläinen pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta pusku kolahti PEPO-maalin ylärimaan.

Kun ensimmäistä puoliskoa oli pelattu noin 35 minuuttia, siirtyi HaPK kahden maalin johtoon hienon hyökkäyksen päätteeksi. Esityön tekivät Joakim Anttila sekä Joona Pasi ja viimeisen työn eli pelivälineen maaliverkkoon toimitti komealla laukauksella pienehköstä kulmasta Nico Pietiläinen. Tämä Kissojen 2-0 johto oli myös taukotulos.

HaPK aloitti myös toisen puoliskon pirteästi ja noin kymmenen minuutin pelin jälkeen Joona Pasin pusku kävi PEPO-maalin tolpassa. Jakson edetessä PEPO sai hieman otetta pelistä ja pakotti vierailijat puolustamaan ajoittain pidempiäkin aikoja omalla kenttäpuoliskolla. Sekin sopi HaPK:lle kuitenkin mainiosti, sillä linjat pysyivät tiiviinä ja puolustuspelaaminen oli pääosin erinomaista myös toisella jaksolla. PEPO sai luotua muutamia tilanteita Kissojen maalille, mutta mitään huippuvaarallista ei missään vaiheessa nähty. HaPK:n maalilla toisen jakson pelannut Ville Särkkä joutui muutaman kerran torjuntatöihin, mutta mihinkään paraatipelastuksiin Särkän ei tarvinnut venyä. Kotijoukkueen pelaajien turhautuminen ja kuumeneminen olivat myös selvä merkki siitä, että HaPK onnistui keskiviikon ottelussa erinomaisesti.

Viimeinen vartti oli taas jo huomattavasti tasaisempaa pelaamista ja myös HaPK pääsi vaihdosta tulleiden tuoreiden jalkojen myötä rakentelemaan useampia hyviä hyökkäyksiä. Ykkösluokan maalintekopaikkoja ei kuitenkaan enää ottelun loppupuolella nähty myöskään PEPO:n maalilla. Näin avausjaksolla tehdyt kaksi maalia riittivät Kissoille hienoon 2-0 voittoon. Suorituksen ja voiton arvoa nostaa ehdottomasti se, että PEPO ei ollut liikkeellä junioripitoisella kakkosjoukkueella, vaikka tätä hieman ennen ottelun alkua ehkä Kissojenkin leirissä uumoiltiin.

Työesteen takia ottelusta sivussa ollutta Saku Halosta tuurannut Ari Mäenpää oli erittäin tyytyväinen joukkueen otteisiin ottelun jälkeen:

"Todella hyvä ja tasapainoinen esitys meiltä, mitään hätää ei ollut missään vaiheessa edes silloin, kun jouduimme ottamaan hieman vastaan toisella jaksolla. Taisteluilme oli erinomainen läpi ottelun ja kaikki laittoivat itseään hienosti likoon. Otteluun valitut teemat toimivat meillä tosi hyvin, varsinkin aktiivinen prässimme oli erinomaista ja yllätti varmasti PEPO:n. Myös puolustuspelaaminen oli läpi ottelun hyvää", Mäenpää kertoi.

Tomi Kopra (mv), Miika Kolsi, Teemu Pätäri, Juuso Anttila, Joonatan Lassila, Markus Lautala, Juho Raivela, Topi Pohjankoski, Joakim Anttila, Nico Pietiläinen, Joona Pasi