NouLa kaatui 3-1 vahvan esityksen jälkeen

18.3.2023

HaPK:n edustusjoukkueen harjoitusottelut jatkuivat eilen perjantaina 17.3.2023 Söderkullan tekonurmella Sipoossa, jossa HaPK kohtasi Palloliiton Eteläisen alueen Kolmosessa pelaavan järvenpääläisen NouLa:n. NouLa oli Kissoille täysin uusi tuttavuus, joukkueet eivät olleet koskaan aiemmin kohdanneet toisiaan.

HaPK:n ensimmäinen puoliaika oli suorastaan dominoiva näytös, jossa NouLa jäi täysin Kissojen jyrän alle. HaPK pelasi erittäin hyvän puoliajan ja olisi voinut takoa taululle todella rumat lukemat jo ensimmäisen kolmevarttisen aikana. Hieman ehkä aneemisen Suomen Cup-ottelun jälkeen joukkue vastasi huutoon erinomaisesti ja näytti sitä potentiaalia, joka joukkueessa on.

Heti toisella minuutilla HaPK pelasi hyvän hyökkäyksen oikealta sivustalta, josta topparin tontilta nousun tehnyt Miika Kolsi rymisteli NouLa:n boxiin. Kolsin syöttö maalin edustalle ei kuitenkaan aivan tavoittanut Kissahyökkääjää, vaan NouLa:n maalivahti sai jalkansa Kolsin syötön tielle. Jatkuva vyöry järvenpääläisten maalille tuotti avausmaalin 11. minuutilla. Juho Raivela sai pallon keskialueella ja nosti hyvällä tempokuljetuksella HaPK:n hyökkäystä. Kuljetuksensa päätteeksi Raivela vapautti Joona Pasin liikkeelle, joka paineli aina NouLa:n boxiin asti ja syötti vielä poikittain maalin eteen Kimi Kolsille, joka naulasi pelivälineen tarkasti alakulmaan ja vei HaPK:n 1-0 johtoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin HaPK hyökkäsi vahvasti vasemmalta. Joakim Anttilan pallo boxiin tuli Joona Pasille, jonka ohjaus nousi kuitenkin hieman liikaa ja painui yli NouLa-maalin. Järvenpääläisten ensimmäinen hyökkäys ensimmäisellä jaksolla nähtiin 21. minuutilla. NouLa sai kulmapotkun vasemmalta, jonka jälkitilanteesta järvenpääläispelaajan pusku kolahti HaPK-maalin ylärimaan. Jatkohässäkästä tuli vielä uusi yritys pelaajaruuhkan keskeltä, jonka Kissojen maalia vartioinut Tomi Kopra kuitenkin torjui.

27. minuutilla HaPK sai pallon toistamiseen NouLa:n maaliin ja tälläkin kertaa asialla oli Kimi Kolsi Joona Pasin syötöstä. Kaikkien ihmetykseksi tilanteessa kymmenen metriä myöhässä ollut avustava erotuomari liputti kuitenkin tilanteen paitsioksi, jota se ei missään nimessä ollut. No, näitä sattuu ja pari minuuttia myöhemmin toinen hyväksytty osumakin nähtiin. Topi Pohjankoski pääsi laittamaan boxin sisäpuolelta oman laukauksensa kakkospallon sisään ja näin Kissaryhmä siirtyi 2-0 johtoon.

Kolmatta osumaakaan ei kauaa tarvinnut odotella, sillä 33. minuutilla NouLa-veskari joutui kaivamaan pallon jälleen selkänsä takaa. Todella komean sommitelman päätteeksi Juho Raivela pelattiin läpi eikä Raivela erehtynyt, vaan ohitti vielä järvenpääläisveskarinkin ja laittoi pallon lopulta tyhjään maaliin. Kyseessä oli Raivelan ensimmäinen osuma HaPK-paidassa, mutta ei varmasti viimeinen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Raivela haki jo toista osumaansa, mutta kuudentoista alueen rajan tuntumasta lähtenyt laukaus nousi hieman yli NouLa-maalin. 41. minuutilla Miika Kolsi toimitti hyvän pallon boxiin Joona Pasille, joka jatkoi vierelleen kärkiparilleen Nico Pietiläiselle. Pietiläinen pääsi hyvästä paikasta kokeilemaan, mutta tällä kertaa järvenpääläisveskari onnistui torjumaan Pietiläisen viimeistely-yrityksen. Vielä ennen taukoa HaPK sai epäsuoran vapaapotkun kuudentoista alueen rajalta. Kimi Kolsin laukauksen NouLa-veskari kuitenkin torjui ja näin erinomaisen avauspuolikkaan pelannut HaPK siirtyi tauolle 3-0 johdossa.

Toinen puoliaika ei ollut Kissoilta enää yhtä dominoiva, kuin ensimmäinen. Mitään hätää ei missään vaiheessa ollut, mutta selvässä johtoasemassa jalka nousi vähän kaasulta ja NouLa pääsi hieman paremmin mukaan peliin. Järvenpääläiset onnistuivat heti toisen jakson alkuun kavennusmaalin teossa, kun tolpasta kimmonneen kakkospallon NouLa-pelaaja laittoi boxin sisäpuolelta varmasti sisään. Pienestä piristymisestä huolimatta tämä maaliin johtanut tilanne oli käytännössä NouLa:n ainoa ykkösluokan maalintekopaikka toisella jaksolla.

HaPK hallitsi edelleen palloa mielin määrin ja määräsi tahdin pelissä, mutta avausjakson kaltaista ilotulitusta hyökkäyssuuntaan ei enää nähty. Kissojen toisen jakson ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen, kun Topi Pohjankoski toimitti pallon oikealta laidalta boxiin Nico Pietiläiselle, joka tiputti vielä parempaan paikkaan Markus Lautalalle. Lautalan vihainen laukaus oli hyvä, mutta pienestä pomputtelusta huolimatta järvenpääläisten maalivahti onnistui torjunnassaan. Kymmenisen minuuttia myöhemmin vaihdosta pirteästi sisään tullut Khalid Kaddouri tarjoili vasemmalta keskityksen etutolpalle, josta Pietiläinen pääsi puskemaan, mutta NouLa:n veskari nappasi pallon näppeihinsä.

Pari minuuttia myöhemmin Pietiläiselle avautui loistopaikka maalintekoon. Hyvän prässin jälkeen Pietiläinen nappasi pallon NouLa:n topparilta ja ohitti jo maalivahdin, mutta vielä jostain tilanteeseen ehti NouLa-pelaaja, joka onnistui blokkaamaan Pietiläisen viimeistely-yrityksen.

Vielä ottelun lisäajalla HaPK:lle avautui hyvä paikka rangaistuspotkusta kaunistella numeroita. Khalid Kaddouri haastoi hyvin vasemmalta laidalta aina boxiin asti ja NouLa:n puolustajalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa Kaddouria sääntöjen vastaisesti ja erotuomari vei pallon pilkulle. Kaddouri asettui itse rankkaria laukomaan, mutta tällä kertaa rankkari ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, vaan NouLa:n maalivahti torjui helpohkosti Kaddourin laukauksen. Näin Kissoille 3-1 voitto.

HaPK:n valmennuksesta Ari Mäenpää antoi kommentit ottelun jälkeen:

”Se oli meiltä kauden parasta ensimmäisellä puoliajalla. Oltiin heti hyvällä draivilla pelin alusta alkaen, hyvää pelin rytmittämistä ja hienoja murtautumisia, joita on harjoiteltu. Prässi oli iso teema tähän peliin ja se onnistui myös hyvin. Toinen jakso sitten hieman lässähti, oliko se selvä johto vähän mielessä ja sitä kautta ote herpaantui vai mikä. Peli kestää kuitenkin sen 90 minuuttia ja lisäaika päälle. Ei meillä nytkään mitään hätää missään vaiheessa ollut toisellakaan jaksolla”, Mäenpää kertoi.

Tomi Kopra (mv), Ville Piispa, Miika Kolsi, Teemu Pätäri, Joona Sorva, Juho Raivela, Kimi Kolsi, Joakim Anttila, Topi Pohjankoski, Nico Pietiläinen, Joona Pasi