Kakkosen FC Futura kaatui komeasti 3-0

12.2.2023

HaPK:n edustusjoukkueen harjoitusottelut jatkuivat eilen lauantaina 11.2.2023 Sipoossa Söderkullan tekonurmella. Kissaryhmä haastoi Kakkosen kauteen valmistautuvan porvoolaisen FC Futuran ja hyvin haastoikin, sillä 90-minuuttisen taiston päätyttyä HaPK korjasi voiton nimiinsä numeroin 3-0.

HaPK aloitti ottelun pirteästi ja avausmaali nähtiin jo 30 sekunnin pelin jälkeen. Erinomainen yläalueen prässi pakotti Futuran puolustajan huonoon avaukseen, jonka katkaisi Jonathan Kuva. Kuvan katkon jälkeen palloon pääsi maalin edustalla Nico Pietiläinen, joka tuikkasi pelivälineen ohi porvoolaisten maalivahdin. Muutama minuutti myöhemmin Pietiläiselle avautui toinen paikka hyvän pidemmän hyökkäyksen päätteeksi. Joona Pasin jatkon jälkeen Pietiläinen pääsi kuudentoista alueen rajan tuntumasta laukomaan, mutta laukaus nousi reilusti yli Futuran maalin.

Pikkuhiljaa avausjakson edetessä myös Futura pääsi peliin paremmin mukaan. Ensimmäinen mainittava tilanne Kissojen maalilla nähtiin 18. minuutilla, kun oikealta laidalta annettu matala keskitys boxiin tavoitti porvoolaisten hyökkääjän, jonka laukaus painui kuitenkin pallon mitan ohi HaPK-maalin. 22. minuutilla Futura pääsi katkaisemaan Kissojen pelinrakentelun keskiympyrän kaaren tuntumassa ja käänsi nopeaan vastahyökkäykseen. Porvoolaiset pääsivät kahdesti kokeilemaan boxin sisäpuolelta hyvästä paikasta, mutta HaPK:n maalilla pelannut Tomi Kopra venyi kahteen hyvään jalkatorjuntaan ja piti maalinsa puhtaana.

24. minuutilla HaPK siirtyi ottelussa kahden maalin johtoon. Jälleen hyvä yläalueen prässi tuotti pallonriiston lähellä Futuran maalia ja riiston jälkeen Nico Pietiläinen pelattiin boxissa nokikkain Futuran maalivahdin kanssa. Porvoolaisveskari joutui kaatamaan Pietiläisen sääntöjen vastaisesti ja pallo vietiin pilkulle, josta sen toimitti varmasti sisään Pietiläinen itse.

HaPK:n toisen osuman jälkeen mentiin pitkä pätkä tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue pystynyt luomaan kovin vaarallisia tilanteita. Avausjakson loppupuolella molemmat joukkueet pystyivät vielä rakentamaan maalintekotilanteet. 40. minuutilla HaPK hyökkäsi vahvasti oikealta, josta Joona Pasi toimitti keskityspallon etualueelle. Nico Pietiläinen pääsi etutolpalta puskemaan, mutta pusku kääntyi niukasti ohi takakulmasta. 44. minuutilla Futura rakensi vielä tilanteen, joka alkoi pallonriistosta lähellä päätyrajaa. Porvoolaispelaaja eteni päätyrajaa pitkin HaPK:n kuudentoista alueen sisäpuolelle, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus painui yli maalin. Näin tauolle mentiin Kissojen 2-0 johdossa.

HaPK aloitti myös toisen jakson hyvin ja 49. minuutilla nähtiin loistavan hyökkäyksen päätteeksi erinomainen maalintekopaikka. Joonatan Lassila antoi hyvän pystysyötön selustaan juoksun tehneelle Kimi Kolsille, joka käänsi poikittain boxiin Joona Pasille. Pasi oli nokikkain Futura-veskarin kanssa, mutta ei onnistunut porvoolaisvahtia ohittamaan, vaan tällä kertaa Futuran maalivahti venyi hienoon torjuntaan. Kissojen hyvä ote kuitenkin jatkui ja 54. minuutilla nähtiin illan kolmas osuma. HaPK sai kulman vasemmalta, jonka antoi Kimi Kolsi. Erinomainen pallo etualueelle tavoitti Joona Pasin, jonka komea pusku painui takakulmaan.

Tunnin pelin jälkeen Futura rakensi toisen jakson parhaat maalintekopaikkansa ja ne tulivat lähes poikkeuksetta porvoolaisten oikean laidan kautta. 62. minuutilla porvoolaispelaaja eteni oikealta laidalta Kissojen boxiin asti, mutta melko pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kanssa ei Tomi Kopralla ollut vaikeuksia. Hetkeä myöhemmin nähtiin samankaltainen tilanne ja tällä kertaa laukaus boxin sisäpuolelta painui sivuverkon puolelle. 69. minuutilla Futura sai pallon maaliin asti, mutta tilanne oli kuitenkin paitsio.

Kissojen vaihtoruletti käynnistyi reilun tunnin pelin jälkeen. Mukana oli jälleen iso määrä pelaajia, kaikkiaan 18 ja kaikkia myös peluutettiin ottelussa harjoituspelin luonteen mukaisesti. Runsas vaihtojen määrä kuitenkin yleensä vaikuttaa jonkin verran peliin ja niin kävi myös nyt. Viimeinen parikymmenminuuttinen oli melko sekavaa pelaamista, HaPK ei enää pystynyt luomaan vaarallisia tilanteita porvoolaisten maalille. Futura hallitsi ottelua sen loppupuolella, mutta siitä huolimatta HaPK:lla ei suurta hätää ollut missään vaiheessa. Kissaryhmä puolusti läpi ottelun hyvin ja varsinkin topparikolmikkona esiintynyt trio Miika Kolsi, Juuso Anttila ja Teemu Pätäri hoitivat hommansa erittäin tyylikkäästi. Koko joukkueelle pitää kuitenkin antaa kiitosta kokonaisuutena melko ehjästä ja tasapainoisesta suorituksesta, jonka palkintona oli komea 3-0 voitto.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen moneen asiaan:

"Hyvä ehjä esitys meiltä Kakkosen joukkuetta vastaan. Vähän liukas kenttä teki pelaamisesta ajoittain haastavaa kummallekin joukkueelle. Pelissämme oli paljon hyvää, niin pallollisessa vaiheessa kuin myös pallottomassa vaiheessa. Nolla omissa kertoo hyvästä puolustuspelaamisesta. Silti näen, että pystymme tästä vielä parantamaan ja se on tietysti vain hyvä asia. Tämän pelin ehkä kuitenkin tärkein viesti ja signaali itsellemme oli se, että menemme koko ajan parempaan suuntaan ja peli on kehittynyt tässä viikkojen edetessä. Lisäksi saimme taas mukana olleista pelaajista hyvää infoa siitä, missä pelaajat tällä hetkellä menevät", Halonen totesi.