TuPS nurin 1-0 talven toisessa harjoitusottelussa

17.1.2023

HaPK:n edustusjoukkue pelasi talven toisen harjoitusottelunsa sunnuntaina 15.1.2023 Sipoossa Söderkullan tekonurmella Tuusulan Palloseuraa (TuPS) vastaan. Erittäin sateisissa ja tuulisissa olosuhteissa pelattu kamppailu ei noussut klassikoiden joukkoon, vaan oli melko tyypillinen tammikuinen ottelu muutaman viikon harjoittelun jälkeen.

HaPK aloitti ottelun pirteästi ja sai pallonhallinnan kautta otteen pelistä. Ottelun avausosuma, joka jäi lopulta myös ainokaiseksi, nähtiin jo seitsemännellä peliminuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Kimi Kolsi antoi kulman vasemmalta ja pallo ajautui kuudentoista alueen rajan tuntumaan Ville Piispalle, joka laukoi pelivälineen komeasti takayläkulmaan vieden Kissat 1-0 johtoon.

Ensimmäinen puoliaika oli HaPK:n hallintaa, joskin myös TuPS sai rakenneltua muutamia vaarallisen oloisia hyökkäyksiä lähinnä Kissojen oman alueen pallonmenetysten ja harhasyöttöjen seurauksena. TuPS pelasi melko suoraviivaisesti isoilla palloilla kohti target-hyökkääjä, joka jakeli palloa päällään laitakaistoille tai tiputteli alapuolelle. TuPS myös viljeli lukuisan määrän keskityksiä HaPK:n boxiin, mutta Kissojen topparikolmikko Joonatan Lassila, Ville Piispa sekä Miika Kolsi hoitelivat nämä pallot erittäin hyvällä prosentilla. HaPK:n maalilla pelannut Tomi Kopra joutui ensimmäisellä puolikkaalla puuttumaan peliin muutamia kertoja torjumalla jokusen boxin ulkopuolelta tulleen kaukolaukauksen sekä pari lähempää tullutta puskua. Varsinaisia ykkösluokan maalintekopaikkoja TuPS ei pystynyt luomaan.

HaPK:n oma hyökkäyspeli oli myös tukkoista. Vaikka Kissaryhmä hallitsi ottelua ensimmäisellä puolikkaalla, ei hallinta kovin moneen maalintekopaikkaan johtanut. Parhaat tilanteet syntyivät vasemmalla laidalla pelanneen Joakim Anttilan haastojen jälkeen ja muutaman kerran pallo saatiinkin lupaavasti boxiin, mutta viimeinen silaus näistä hyökkäyksistä jäi puuttumaan. Kerran myös Aki Pohjankoski oli nokikkain TuPS-veskarin kanssa, mutta viimeinen kosketus ennen viimeistely-yritystä oli hieman liian pitkä ja näin tuusulalaisveskari onnistui torjumaan Pohjankosken laukauksen. Näiden tilanteiden lisäksi HaPK sai avauspuolikkaalla useamman kulmapotkun, joista ei kuitenkaan mainittavia tilanteita syntynyt. Tauolle mentiin HaPK:n 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika oli HaPK:lta todella sekava. Osasyynä tähän oli varmasti runsas vaihtoruletti, jonka myötä pelipaikkoja vaihdeltiin ja kaikille mukana olleille annettiin peliaikaa harjoitusottelun luonteen mukaisesti. Pelistä kuitenkin katosi se kuuluisa punainen lanka ja avauspuolikkaalla nähtyä hallintaa ja otetta ei enää oikeastaan nähty. Peli aaltoili melko sekavana päästä päähän ja ne vähänkään pidemmät hallintajaksot toisen puolikkaan osalta nähtiin TuPS:lta. Tuusulalaisetkaan eivät kuitenkaan pystyneet kovin vaarallisia tilanteita luomaan ja HaPK-veskari Tomi Kopra pääsi melko helpolla maalillaan, samoin kuin viimeisen vartin maalilla esiintynyt Aaro Lappi.

Kissojen toisen puoliskon parhaat tilanteet nähtiin riistojen jälkeen nopeista hyökkäyksistä. Kaksi kertaa pallo saatiin boxiin hyvälle maalintekosektorille, mutta niin Topi Pohjankosken kuin Jonne Hannulankin viimeistely-yritykset epäonnistuivat. Kertaalleen pääsi Kimi Kolsikin kokeilemaan laukausta kauempaa noin paristakymmenestä metristä, mutta TuPS-veskari nappasi pienen pomputtelun jälkeen pelivälineen näppeihinsä. Sekava toinen jakso ei maaleja tuottanut kumpaankaan päähän, näin voitto Kissoille Ville Piispan osumalla numeroin 1-0.

HaPK:n päävalmentajan Saku Halosen kommentit ottelusta:

"Eka jakso ihan ok, pieni askel eteenpäin viikon takaisesta LaPa-ottelusta. Hallitsimme siinä peliä, mutta ei se oikein johtanut mihinkään. Maalintekopaikat olivat todella vähissä. Toinen jakso olikin sitten todella sekava, varmasti runsas vaihtojen määrä oli yksi iso syy tähän. Näissä peleissä vaihtoja ja näyttöpaikkoja pitää toki antaa, jotta saamme infoa pelaajista ja tämäkin ottelu kertoi taas paljon. Positiivisen puolelle ilman muuta myös se, että pidimme nollan omissa. Mutta edelleen paljon on tekemistä, ihan perusasioissa, mutta kun saamme tässä ehjiä harjoitusviikkoja alle, niin eiköhän se siitä pikkuhiljaa", Halonen totesi.

HaPK:n seuraava harjoitusottelu pelataan lauantaina 4.2.2023, tuolloin vastustajana on RiPS.