FC LaPa kaatui ensimmäisessä harjoitusottelussa 3-2

9.1.2023

HaPK:n edustusjoukkue pelasi harjoituskauden ensimmäisen harjoitusottelunsa eilen sunnuntaina 8.1.2023 Kotkassa Ruonalan hallissa. Vieraana oli viime kauden päätteeksi Kakkosesta Kolmoseen pudonnut FC LaPa Lappeenrannasta. HaPK:lla oli mukana ottelussa 18 pelaajan ryhmä, kaksi maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa.

Kissojen startti otteluun oli hankala. LaPa aloitti ottelun terävämmin ja vartin pelin jälkeen lappeenrantalaisvieraat johtivat 2-0. Ensimmäinen maali syntyi rangaistuspotkusta Joonatan Lassilan jouduttua rikkomaan LaPa-hyökkääjä Alex Odehia boxin sisäpuolella. Toinen maali syntyi hieman ensimmäisen jälkeen keskialueen pallonmenetyksen jälkeisestä nopeasta vastahyökkäyksestä. Pallo jäi vasemmalta laidalta tulleen keskityksen jälkeen pyörimään pilkun tuntumaan, josta vierasjoukkueen pelaaja sai laittaa pallon rauhassa sisään.

Pikkuhiljaa HaPK alkoi herätä peliin ja painopiste alkoi siirtyä LaPa:n kenttäpuoliskolle. Muutamia maalintekopaikkoja Kissaryhmä loikin jo ennen avausosumaa, jonka viimeisteli aivan kuudentoista alueen rajalta tulleesta vapaapotkusta Kimi Kolsi. Muutama minuutti myöhemmin Topi Pohjankoski antoi vasemmalta laidalta loistavan keskityksen boxiin ja pirteän debyyttiottelunsa HaPK-paidassa pelannut Joni Kopra puski pallon läheltä sisään ohi LaPa-veskarin. Kotijoukkue hallitsi vaikean alun jälkeen peliä selvästi seuraavan parinkymmenen minuutin jakson, mutta kahta maalia enempää selkeä hallintajakso ei kuitenkaan tuottanut. Avausjakson viimeinen kymmenminuuttinen oli Kissoille taas hieman vaikeampi, mutta myöskään LaPa ei pystynyt mainittavia tilanteita luomaan. Tauolle mentiin 2-2 tasatilanteessa.

HaPK teki ensimmäiset vaihtonsa jo avausjakson lopulla ja lisää vaihtoja tehtiin puoliajalla. HaPK aloitti toisen jakson pirteästi ja hallitsi pelitapahtumia. Tauolla kentällle tulleet Jonathan Kuva ja Riku Päivähonka järjestelivät lopulta voittomaaliksi jääneen osuman, kun toista jaksoa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. Kuva tavoitti pallon ennen päätyrajaa LaPa-puolustajan estelyistä huolimatta ja antoi syötön boxiin Päivähongalle, joka sai melko vapaasti laittaa pallon sisään.

Enempää maaleja ei ottelussa lopulta nähty ja näin HaPK nousi vaikean alun jälkeen kahden maalin takaa voittoon. Maalipaikkoja oli lisäosumiinkin useita, mm. Miika Kolsi pääsi toisella jaksolla kaksi kertaa puskemaan huippupaikasta, mutta kumpikin pusku painui ylärimaa nuollen yli. LaPa:n tilanteet toisella jaksolla olivat melko vähissä, muutama erikoistilanteen jälkeinen hässäkkä boxissa nähtiin ja pari vähän kauempaa tullutta laukausta, joista ei kuitenkaan ykkösluokan paikkoja avautunut. Lopputulos siis Kissoille 3-2.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halosen kommentit ottelusta:

"Ensinnäkin kiva, että pelit on nyt taas saatu käyntiin. Lähtö peliin oli meiltä tosi huono, jäimme koko ajan liian kauas vastustajasta ja olimme passiivisia. Vähitellen pääsimme paremmin ja paremmin mukaan ja saimme hallinnan itsellemme. Olihan se kuitenkin kauttaaltaan vielä hakemista ja helppoja virheitä tuli paljon ihan perusasioissa.Toisaalta vasta viikko on harjoiteltu ja tämä oli ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen, joten olisi ollut ehkä yllättävämpää, jos näitä virheitä ei olisi tullut. Kyllähän kaikesta näki, että pelituntuma on nollissa ja sen takia näitä pelejä nyt pelataan jo talvella säännöllisesti. Oli siellä hyviäkin asioita, mutta paljon myös parannettavaa. Hyvä asia oli ehdottomasti myös se, että saimme kaikille mukana olleille mukavasti minuutteja ja näyttöpaikkoja. Peli on nyt niin sanotusti auki ja tästä mennään pikkuhiljaa eteenpäin", Halonen totesi.

HaPK pelaa seuraavan harjoitusottelunsa sunnuntaina 15.1.2023 Sipoossa. Tuolloin vastaan asettuu Tuusulan Palloseura.