Jonathan Kuva, Simo Matilainen, Jonne Hannula ja Jimi Lassila jatkavat HaPK:n riveissä!

7.11.2022

HaPK:n edustusjoukkue on solminut neljä uutta jatkosopimusta kaudelle 2023. Nimensä jatkopahviin laittoivat tänään Jonathan Kuva, Simo Matilainen, Jonne Hannula sekä Jimi Lassila.

Jonathan Kuvalle päättynyt kausi oli jo seitsemäs HaPK:n edustusjoukkueessa. Kuluneella kaudella Kuva pelasi kaikkiaan 17 kilpailullisessa ottelussa ja viimeisteli yhden maalin Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa JäPS/47:a vastaan.

Simo Matilaiselle kausi 2022 oli kolmas HaPK:n riveissä. Vuonna 2002 syntyneen Matilaisen kulunutta kautta haittasi vasta kesäkuun puolivälissä päättynyt armeija. Matilainen ehti pelata kaikkiaan 12 kilpailullisessa ottelussa ollen kerran avauskokoonpanossa.

Jonne Hannulalla kulunut kausi oli niin ikään kolmas HaPK:n paidassa. Päättyneellä kaudella Hannula esiintyi 12 kilpailullisessa ottelussa.

Jimi Lassilalle kausi 2022 oli vaikea ja selkävaivojen takia lähes koko kausi jäi Lassilalta väliin. Loppukaudesta Lassila ehti pelata neljässä ottelussa. Kauden loppupuolella pelatut minuutit kuitenkin antoivat merkkejä siitä, että selkävaivat alkavat olla voitettu kanta ja ensi kaudella Lassila toivottavasti pystyy pelaamaan täysipainoisen kauden.

Kaikkien jatkosopimuksen tehneiden pelaajien kommentit:

”Olen tarjotusta jatkosopimuksesta kiitollinen, sillä oma rooli menneellä kaudella jäi melko pieneksi vahvassa ryhmässä. Kaudella 2023 tavoite on kehittää itseään pelaajana ja pyrkiä isompaan rooliin pelaavassa kokoonpanossa ja sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan tärkeitä pelejä”, Jonathan Kuva kertoi.

”Hyvät fiilikset jatkosopimuksesta tällaiseen jengiin, jossa on erinomainen joukkuehenki sekä loistavat kannattajat. Viime kaudella jo nähtiin, että tällä porukalla voidaan mennä pitkälle”, Simo Matilainen totesi.

”Erittäin hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Joukkueessa on tosi hyvä joukkuehenki kaikin puolin ja hyvä pöhinä muutenkin. Päättynyt kausi oli joukkueelta erittäin hyvä ja nälkä kasvaa syödessä, eli haluamme olla entistäkin parempia tulevalla kaudella”, Jonne Hannula sanoi.

”Hyvät fiilikset sopimuksesta ja oli helppo laittaa nimi paperiin. Viime kausi oli historiallinen, mutta kirkkain kruunu jäi saavuttamatta. Meillä on hyvä porukka ja hyvä joukkuehenki. Ensi kausi tulee varmasti olemaan vielä parempi ja tulemme olemaan vielä kokeneempi ja vahvempi joukkue”, Jimi Lassila uskoi.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen kommentoi tuoreita jatkosopimuksia seuraavasti:

”Tärkeitä jatkosopimuksia taas meille, vaikka näiden herrojen rooli jäikin päättyneellä kaudella kaikilla hieman pieneksi erilaisista syistä johtuen. Tarvitsemme kuitenkin laajan ringin, kokemus on osoittanut, että kauden aikana tulee eteen kaikenlaista ja ne joukkueet, joilla materiaali on tarpeeksi laaja ja leveä, tulevat pärjäämään. Kaikki nyt jatkosopimuksen tehneet pelaajat ovat nuoresta iästään huolimatta kuitenkin jo sillä tavalla kokeneita pelaajia, että he tietävät tämän sarjatason vaatimukset. Jimin osalta toivomme tietysti, että selkä alkaa viimein olla kunnossa ja ensi kaudella nähdään häneltä täysipainoinen kausi ja paljon maaleja. Kaikki tietävät, että potentiaalia isoihin maalimääriin kyllä löytyy”, Halonen sanoi.

HaPK on nyt julkaissut 13 pelaajan sopimukset kaudesta 2023. Sopimusuutisia kuullaan lisää mahdollisesti vielä tällä viikolla.