LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli MyPa - HaPK Edustus (0-1)

23.7.2022

HaPK:n edustusjoukkueen sarjaottelut jatkuivat eilen perjantaina 22.7.2022 kärkikamppailulla Myllykoskella KSOY Stadionilla MyPa:n vieraana.

Kissoilla oli alla kauden ensimmäinen sarjaotteluissa koettu tappio, kun viime viikon keskiviikon Imatran vierailu ei mennyt putkeen ja IPS nappasi pisteet 4-1 voitolla. MyPa taas palasi pieneltä ottelutauolta voittamalla viime viikon kamppailussaan SavU:n vakuuttavasti 4-0.

MyPa ja HaPK kohtasivat huhtikuussa sarjan avausottelussa ja tuolloin HaPK vei Karhulan Keskuskentän tekonurmella pelatun kamppailun nimiinsä selvästi 4-1.

Saviniemen jalkapallopyhätössä nähtiin eilen todella kuumissa olosuhteissa pelattu kahden laadukkaan joukkueen kova kamppailu, jossa ei maalipaikoilla mässäilty. MyPa aloitti ehkä hieman pirteämmin ja ensimmäinen tilanne nähtiin kahdeksannella minuutilla. Keskitys oikealta tuli HaPK:n boxiin hyvällä alueelle, mutta MyPa-pelaajan pusku oli löysä, eikä Tomi Kopralla Kissojen maalilla ollut vaikeuksia kopata palloa syliinsä.

14. minuutilla MyPa tuli vahvasti vasemman laidan kautta ja pelasi kuudentoista alueen sisäpuolelle hyvän laukaisupaikan, mutta Topi Pohjankoski laittoi kroppaa likoon ja blokkasi MyPa-pelaajan laukauksen ja kakkospallon vierailijat saivat toimitettua keskialueen puolelle. Vastaavia vaarallisen oloisia hyökkäyksen alkuja kotijoukkue sai rakenneltua ensimmäisen puoliajan alkupuolella useampia, mutta kerta toisensa jälkeen HaPK puolusti ne erittäin hyvin. Toppariosastolla varsinkin Joonatan Lassila pelasi erittäin hyvän pelin tehden useamman MyPa-hyökkäyksen vaarattomaksi.

20. minuutilla nähtiin tilanne, joka ei ottelun tuomaristolta mennyt aivan nappiin. Kimi Kolsi antoi hyvän paineen MyPa:n maalilla pelanneelle Joel Peltolalle, jonka avaus epäonnistui ja osui Kolsiin. Pallo kimposi Nico Pietiläisen ulottuville, jonka laukaus reilusta kolmestakymmenestä metristä kohti tyhjää MyPa-maalia osui yläriman alaosaan ja kimposi siitä selvästi maalin puolelle ja pomppasi sieltä jälleen takaisin kentälle. Avustava erotuomari Ali Hussaini oli tilanteessa kuitenkin pahasti myöhässä eikä ollut lähelläkään oikeaa paikkaa, jotta olisi voinut maalin todeta, eikä ottelun erotuomari Kari Vantolakaan tätä keskiympyrästä nähnyt. Näin peliä jatkettiin maalittomassa 0-0 tilanteessa. Lähes heti perään 21. minuutilla Kimi Kolsi pääsi kokeilemaan laukaustaan reilusta paristakymmenestä metristä, mutta MyPa-veskari Joel Peltola onnistui pienestä haparoinnista huolimatta torjumaan Kolsin laukauksen.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden HaPK alkoi saada koko ajan enemmän otetta peliin. 34. minuutilla Tino Kasurinen pääsi lähietäisyydeltä, mutta pienestä kulmasta, kokeilemaan viimeistelyä. Joel Peltola torjui Kasurisen laukauksen kulmaksi ja tilanteesta seuranneesta kulmasta Ville Piispa pääsi puskemaan, mutta pusku painui pari metriä ohi MyPa-maalin. 41. minuutilla MyPa kokeili kaukaa, mutta laukaus leijaili reilun metrin verran yli Kissojen maalin. 43. minuutilla Kimi Kolsi laukoi lähes neljästäkymmenestä metristä ja laukaus olikin erinomainen, mutta HaPK:n epäonneksi pallo painui ylärimaa nuollen maalin katolle. MyPa sai vielä avausjakson lopulla vapaapotkun hyvästä paikasta Joonatan Lassilan rikkeen jälkeen, mutta tämänkin tilanteen HaPK hoiteli varmasti ja siivosi boxiin toimitetun pallon keskialueen puolelle. Tauolle mentiin 0-0 tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alku oli tasaista kuumassa kelissä puurtamista. MyPa sai jakson alkupuolella pari kulmapotkua, joista ei kuitenkaan mitään sen kummempaa syntynyt. 64. minuutilla nähtiin hieman vaarallisempi tilanne, kun HaPK menetti pallon omalla kenttäpuoliskolla ja MyPa käänsi nopeasti eteenpäin. Kotijoukkue rakensi hyvän tekopaikan boxiin, mutta laukaus jäi voimattomaksi ja Tomi Kopra nappasi pallon näppeihinsä.

Kuten avausjaksollakin, sai HaPK luotua toisenkin puoliskon loppupuolella enemmän ja enemmän vaaraa MyPa:n alueelle. 78. minuutilla vierailijat pelasivat hyvän pitkän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Tino Kasurinen tarjoili laatupallon boxiin Nico Pietiläiselle. Pietiläisen laukaus hieman pomppivaan palloon ei kuitenkaan aivan parhaalla mahdollisella tavalla onnistunut, eikä Joel Peltolalla ollut laukauksen torjumisessa hankaluuksia. Pari minuuttia myöhemmin sama kaksikko oli asialla uudelleen, jälleen Kasurinen tarjoili oikealta pallon Pietiläiselle boxiin. Tällä kertaa pallo pomppi vielä edellistäkin keskitystä enemmän ja vaikeaan palloon Pietiläisen ohjaus nousi taivaan tuuliin. Kolme minuuttia myöhemmin Kasurinen lähetti oikealta laidalta Joona Pasin vauhtiin. Pasi löysi syötöllään keskisektorista Topi Pohjankosken, jonka laukaus nousi puolisen metriä yli MyPa-maalin.

84. minuutilla MyPa vieraili pitkästä aikaa HaPK:n boxissa, keskityspallo oikealta tuli hyvälle tekopaikalle, mutta pusku noin kymmenestä metristä painui metritolkulla ohi Kissojen maalin.

Ottelu näytti jo vääjäämättömästi päättyvään maalittomaan tasapeliin, mutta Kissalauma oli kuitenkin eri mieltä. 86. minuutilla nähtiin kamppailun ainoa hyväksytty osuma. Joona Pasi sai pallon oikealla laitakaistalla, leikkasi sieltä keskustaan boxin sisäpuolelle ja hieman vaikeasta asennosta lähtenyt tuikkaus osui matkalla MyPa-pelaajaan ja muutti siitä sen verran suuntaa, että MyPa-veskari Joel Peltola ei palloon yltänyt, vaan peliväline lirui kotijoukkueen kannalta tuskallisen hitaasti aivan tolpan juureen ja näin HaPK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon.

MyPa ei kunnon kiriä saanut aikaiseksi missään vaiheessa, vaikka tuomaristokin kaivoi jostain lisäaikaa käsittämättömät yli seitsemän minuuttia. HaPK pelasi kuitenkin kellosta minuutteja pois järkevästi, eikä antanut MyPa:lle mahdollisuuksia tasoitukseen. Näin ottelu päättyi Kissojen upeaan 1-0 voittoon!

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen kehui joukkueen taistelutahtoa ja voitonhalua ottelun jälkeen:

”Erinomainen taistelu koko joukkueelta, ei voi olla kuin äärettömän ylpeä joka jätkän panoksesta. Hurjat olosuhteet, vähän vaisu peli alla viime viikolta, jonkin verran poissaoloja ja mitä kaikkea vielä muuta. Mutta nyt löytyi taas sitä taisteluilmettä ja halua voittaa tämä peli, oikeanlaista Kissasydäntä. Peli itsessään oli kahden hyvän joukkueen tasainen taisto, joka tällä kertaa kääntyi meille. Kokonaisuutta kun katsoo, niin ehkä meillä useampi hyvä maalipaikka oli ja yksi maalikin, jota ei hyväksytty. MyPa:n hyökkäyksissäkin oli aineksia laatupaikoille, mutta puolustimme pallot boxissa erinomaisesti. Hieno paluu voittojen tielle”, Halonen sanoi.

Joona Pasin kärkiparina perjantain ottelussa aloittanut Mamet Mula hehkutti myös joukkueensa taisteluilmettä:

”Matsi oli meille taisteluvoitto. Ehkä MyPa oli vähän hallitsevampi ainakin ajoittain, mutta me puolustimme hyvin, eikä MyPa päässyt missään vaiheessa laadukkaille maalintekopaikoille. Meidän taistelumme ja usko omaan tekemiseen palkittiin lopun maalilla ja pisteet lähtivät Haminaan. Puolustuslinjamme pelasi huikean hyvän ottelun”, Mula totesi.

Tomi Kopra (mv), Joonatan Lassila, Ville Piispa, Teemu Pätäri, Kimi Kolsi, Ilmari Kontunen, Nico Pietiläinen, Topi Pohjankoski, Tino Kasurinen, Joona Pasi, Mamet Mula

Olli Kokkonen (Mula pois), Jonathan Kuva (Pätäri pois), Lauri Labbas (Lassila pois), Simo Matilainen (Kontunen pois)