LähiTapiola otteluennakko: Suomen Cup 4. kierros HaPK Edustus - PKKU

7.5.2022

HaPK:n edustusjoukkueen ottelut jatkuvat huomenna sunnuntaina eli äitienpäivänä 8.5.2022. Tuolloin pelataan Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelu, jossa HaPK haastaa sarjaporrasta ylempänä pelaavan Kakkosen Pallokerho Keski-Uusimaan (PKKU). HaPK ei pääse vieläkään avaamaan pelikauttaan Haminassa, sillä Ruissalon tekonurmi ei täytä Suomen Cupin neljännen kierroksen olosuhdevaatimuksia, joten siksi HaPK:n kotiottelu pelataan Karhulan Keskuskentän tekonurmella. Aloituspotku suoritetaan klo 13.30.

HaPK on edennyt perinteikkäässä Suomen Cupissa komeasti jo neljännelle kierrokselle 64 parhaan joukkoon yli 300 osallistuneen joukkueen joukosta. Arpaonni ei ole ollut helpoimmasta päästä, sillä edellisellä kierroksellakin HaPK kohtasi Kakkosen joukkueen. Tuolloin HaPK kaatoi FC LaPa:n hienon esityksen päätteeksi numeroin 3-1. Aikaisemmillakaan kierroksilla Kissaryhmä ei ole kohdannut mitään heittopusseja, joten neljännelle kierrokselle yltämistä voidaan jo pitää hienona saavutuksena.

Kakkosen PKKU on pelannut Suomen Cupissa vasta yhden ottelun. Kakkosen joukkueet tulivat mukaan kolmannella kierroksella ja PKKU raivasi tiensä jatkoon kaatamalla Kolmosen jyväskyläläisen JPS:n vieraskentällä numeroin 4-0. Kakkosen sarjakautensa PKKU avasi sen sijaan viikko sitten kotiottelulla FC Futuraa vastaan ja tuo kamppailu päättyi 2-2 tasatulokseen.

Kissojen sarjakausi on alkanut kahdella ottelulla ja HaPK on sarjassa vielä ilman tappiota. Avausottelussa HaPK kaatoi loistavan esityksen päätteeksi MyPan 4-1. Toisessa ottelussa nihkeän pelin jälkeen pisteet tasattiin KJP:n kanssa numeroin 2-2.

Suomen Cupin neljännen kierroksen otteluun on vain yksi suosikki ja se on PKKU. Kissojen leirissä tiedostetaan, että edessä on kauden tähän asti kovin haaste:

”PKKU on ilman muuta suosikki, siitä ei ole epäilystäkään. Vaikka vastaan tulee nuori joukkue, on heidän riveissään riittävästi myös kokemusta ja rutiinitaso Kakkosesta on vahva. Meidän tehtävämme ja tavoitteemme on tietenkin laittaa ennakkosuosikki tiukille ja siihen tarvitsemme erittäin hyvän onnistumisen. Parhaat pelimme tähän asti ovat varmastikin olleet Cup-ottelu LaPaa vastaan sekä sarjan avausottelu MyPaa vastaan. Nyt meidän pitää pystyä vielä näistäkin peleistä parantamaan, jotta voimme kamppailla jatkopaikasta. Huippupäivän tarvitsemme, se on ihan selvä”, HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen kertoo.

HaPK:n edellinen ottelu KJP:a vastaan oli nihkeä ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli heikkoa tekemistä. Nyt kaiken pitää osua nappiin heti alusta alkaen:

”KJP-ottelu ei ollut meiltä hyvä, sen kaikki tiedostavat. Jos haluamme PKKU:n haastaa, ei meillä ole varaa nukkua sekuntiakaan sunnuntain ottelussa. Meillä ei ole paineita, vaan voimme rohkeasti ja tietyllä tavalla rennosti lähteä haastamaan ennakkosuosikkia. Meillä on vain voitettavaa, Cup-taipaleemme on ollut jo tähän asti erittäin hyvä. Kliseisesti kaikki laitetaan likoon ja katsotaan sitten, mihin se riittää”, Halonen sanoo.

Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelu HaPK Edustus – PKKU, sunnuntaina 8.5.2022 Kotkassa Karhulan keskuskentällä klo 13.30.