LähiTapiola otteluennakko: Sarja-avaus HaPK Edustus - MyPa

22.4.2022

HaPK:n edustusjoukkue aloittaa sarjakautensa pitkän talven jälkeen huomenna lauantaina 23.4.2022, kun Palloliiton Itäisen alueen Kolmosen B-lohkon ottelussa HaPK saa vieraakseen perinteikkään MyPa:n. Ottelu joudutaan valitettavasti pelaamaan Kotkan puolella ja Arto Tolsa Areenan ollessa remontissa, on pelipaikkana Karhulan keskuskentän tekonurmi. Ottelu alkaa klo 17.15. 

Pitkä harjoituskausi on siis takana ja vihdoin on aika aloittaa sarjapelit. HaPK on toki päässyt pelaamaan Suomen Cupin myötä jo kolme kilpailullista ottelua talven aikana, mutta sarjan alkaminen on kuitenkin se hetki, jota kaikki pitkän talven aikana odottavat. Kolmonen pelataan kahden koronakauden jälkeen tänä vuonna jälleen normaalisti, eli 12 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Näin ollen otteluita kertyy kaikkiaan 22 kappaletta. 

HaPK:n avausvastustaja MyPa tippui viime kauden päätteeksi Kakkosesta Kolmoseen. Se oli jo toinen peräkkäinen kausi, kun MyPa tippui, sillä kausi 2020 päättyi puolestaan tippumiseen Ykkösestä Kakkoseen. Perinteikkäällä MyPa:lla viime vuodet ovat siis olleet vaikeita ja joukkue hakeekin nyt uutta nousua Kolmosesta. MyPa lähtee Kolmosen kauteen 2022 yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista ja joukkue onkin ilmoittanut tavoitteekseen nousta mahdollisimman pian takaisin Kakkoseen. Joukkue on luonnollisesti jonkin verran muuttunut edelliseen Kakkosen kauteen verrattuna, mutta rosterista löytyy kuitenkin edelleen riittävästi laatua siihen, että sarjan ennakkosuosikin viitta on perustellusti heitetty monissa ennakkoarvioissa MyPa:n harteille. 

HaPK:n edellinen ottelu on parin viikon takaa, kun Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa Kissaryhmä kohtasi Kakkosen FC LaPa:n. Tuo ottelu päättyi HaPK:n hienoon 3-1 voittoon. MyPa puolestaan pelasi viimeiset valmistavat ottelunsa Kouvolassa 9.4.2022 pelatussa Ekokaari Cupissa, jonka MyPa voitti suvereenisti. Molemmat joukkueet lähtevät sarjakauden avaukseen siis voitto alla. 

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen asettaa ennakkosuosikin paineet MyPa:n harteille: 

"MyPa on huomenna varmasti suosikki ja me lähdemme heitä haastamaan. Vaikka MyPan kokoonpano on jonkin verran muuttunut viime kaudesta, on joukkueessa kuitenkin edelleen useita viime kaudella Kakkosta pelanneita pelaajia. MyPaa on aiheesta veikkailtu monissa ennakkoarvioissa sarjan kärkeen ja meillä on edessämme heti avausottelussa kova haaste", Halonen toteaa. 

Kissojen vire Suomen Cupin otteluissa on ollut hyvä ja joukkue lähtee hyvällä itseluottamuksella MyPaa haastamaan: 

"Me olemme valmiita laittamaan MyPa:n ahtaalle. Hyvä harjoitusviikko on taas takana ja joukkue odottaa tosipelien alkamista, vaikka Suomen Cupia toki olemme päässeet useamman ottelun jo pelaamaan. Terveystilanne on tällä hetkellä aika hyvä ja meillä on positiivinen ongelma, kun joudumme miettimään, ketkä kaikista käytettävissä olevista pelaajista milloinkin kokoonpanoon valitaan. Edelleen harmittaa, että emme pysty pelaamaan ottelua Haminassa. Karhulan pieni kenttä ei ainakaan meitä suosi, alusta on myös jo kulunut ja vähän epätasainenkin. Toivottavasti tällaista tilannetta ei enää eteen tule, että joudumme pelaamaan useita kilpailullisia otteluita naapurikaupungin puolella olosuhdekysymysten takia", Halonen toivoo. 

Kolmosen avaus HaPK Edustus - MyPa, lauantaina 23.4.2022 Karhulan keskuskentällä Kotkassa klo 17.15.