Talven toinen harjoitusottelu päättyi myös voittoon, Kajo kaatui 2-0

23.1.2022

HaPK:n edustusjoukkue pelasi talven toisen harjoitusottelunsa eilen lauantaina 22.1.2022 Kotkassa Arto Tolsa Areenalla. Kissojen vieraaksi saapui sarjaporrasta alempana Nelosessa pelaava Valkealan Kajo.

HaPK sai otteluun ison pelaajaringin käyttöönsä, kun kokoonpanossa nähtiin kaikkiaan 17 pelaajaa. Useammalle pelaajalle tämä oli vasta ensimmäinen ottelu monen kuukauden tauon jälkeen, sillä sellaisia pelaajia, jotka eivät olleet mukana kaksi viikkoa sitten pelatussa ensimmäisessä harjoitusottelussa, oli peräti seitsemän.

HaPK aloitti ottelun pirteästi ja otti pallonhallinnan itselleen. Neljännellä minuutilla Topi Pohjankoski, Tino Kasurinen ja Saku Kvist pelasivat erinomaisen kombinaation oikealta laidalta, jonka päätteeksi HaPK sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun. Tämän kulman Kajo kuitenkin onnistui selvittämään keskialueelle. Muutama minuutti myöhemmin debyyttinsä HaPK-paidassa tehnyt Lennart Voikar lähetti loistavan ristipallon vasemmalle laidalle Lauri Labbakselle. Labbas otti pallon haltuunsa ja toimitti sen kuudentoista alueen sisäpuolelle Joona Pasille, mutta Pasin osuma palloon ei ollut paras mahdollinen ja näin hyvä tilanne kuivui kasaan. Tilanteesta seurasi ottelun toinen kulmapotku, mutta siitäkään ei mitään mainittavaa lopulta syntynyt.

Kajon ensimmäinen hyökkäys nähtiin kymmenen minuutin kohdalla ja vierailijat pääsivät hyökkäyksensä päätteeksi kulmalipulle. Tämän kulman HaPK kuitenkin purki varmasti keskialueen puolelle. Hyvän alun jälkeen Kissojen ote ehkä hieman katosi hetkellisesti ja Kajo pääsi vähän paremmin peliin mukaan ja seuraava vajaa kymmenminuuttinen mentiin tasaisemmissa merkeissä. Muutamat Kajon tilanteen poikaset eivät kuitenkaan varsinaisiin maalintekopaikkoihin johtaneet. HaPK sai hieman tahmeamman vaiheen jälkeen jälleen paremmin otetta pelistä ja 20. minuutilla HaPK sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Saku Kvist antoi pienen siirron sivulle ja Lennart Voikar tykitti painavan laukauksen reilusta paristakymmenestä metristä, mutta Voikarin laukaus painui puolisen metriä yli Kajon maalin. Muutama minuutti myöhemmin nähtiin ottelun avausosuma ja se syntyi komean hyökkäyksen päätteeksi. Läpi ottelun HaPK hyökkäsi varsinkin oikealta laidalta vaarallisesti, jossa Topi Pohjankoski ja Tino Kasurinen pelasivat erinomaisen ottelun. Tällä kertaa Kasurinen toimitti pallon hyvän sommitelman päätteeksi kuudentoista alueen sisäpuolelle ja pienen pompun jälkeen pallo ajautui Joona Pasille, joka tykitti pelivälineen tarkasti alakulmaan.

Kolmisen minuuttia avausmaalin jälkeen Kajo pääsi vierailemaan Kissojen maalin lähettyvillä, mutta noin 25. metristä lähtenyt laukaus painui ainakin kolme metriä ohi Tomi Kopran vartioiman HaPK-maalin. Hetkeä myöhemmin Kajo sai vapaapotkun reilusta paristakymmenestä metristä, mutta tämänkin tilanteen Kissaryhmä selvitti keskialueen puolelle. 31. minuutilla Joona Pasi pelattiin läpiajoon ja Kajon toppari joutui kaatamaan Pasin varoituksen arvoisesti. HaPK sai noin 20. metristä vapaapotkun, mutta Saku Kvistin laukaus suuntautui puolisen metriä ohi Kajo-maalin. Muutama minuutti myöhemmin nähtiin vapaapotku toisessa kenttäpäädyssä hyvästä paikasta, mutta Kajon pelaajan laukaus painui vajaan metrin ohi alakulmasta. Ensimmäisen puoliajan lopulla HaPK:lla oli vielä kaksi paikkaa lisätä johtoon, kun ensin 40. minuutilla Saku Kvist pääsi kokeilemaan puolivolleysta kuudentoista alueen sisäpuolelta. Vierailijoiden maalivahti koppasi kuitenkin laukauksen syliinsä. Hetkeä myöhemmin Kvist pääsi kokeilemaan uudelleen vapaapotkusta aivan kuudentoista alueen rajan tuntumasta, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui reilusti yli vierasjoukkueen maalin. Jakson viime hetkillä Kajon pelaajista yksi ajettiin punaisella kortilla ulos, mutta harjoitusottelun ollessa kyseessä peliä jatkettiin toisella puoliajalla kuitenkin täysin miehistöin. Tauolle mentiin Kissojen 1-0 johdossa.

HaPK aloitti oman vaihtorulettinsa jo ensimmäisen puoliajan lopulla, kun ensimmäiseksi penkiltä tulivat sisään Jonathan Kuva sekä Mamet Mula. Kuva olikin heti toisen jakson alussa näkyvästi esillä, kun 47. minuutilla HaPK oli lähellä tehdä toisen osuman. Joonatan Lassila lähetti topparin tontilta erinomaisen ristipallon pakin paikalta vahvan nousun tehneelle Kuvalle. Kuva otti laidalta hyökkäykseen mukaan Lauri Labbaksen ja Labbas tarjoilikin pallon takaisin Kuvalle kuudentoista alueen sisäpuolelle. Kuva pääsi hyvästä paikasta kokeilemaan Kajo-veskarin torjuntataitoja ja joutui toteamaan ne hyviksi, sillä vierailijoiden maalivahti torjui laukauksen kulmapotkuksi. Kulman antoi oikealta Saku Kvist ja Mamet Mula pääsi tilanteesta puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pusku suuntautui hieman ohi. 54. minuutilla Mamet Mula vapautti loistavalla syötöllään Joona Pasin läpiajoon. Pasi pääsi nokikkain Kajo-veskarin kanssa, mutta viimeistely-yritys painui lopulta selvästi ohi vierasjoukkueen maalin. Pari minuuttia myöhemmin Labbas antoi jälleen vasemmalta hyvän pallon kuudentoista alueen sisäpuolelle ja tällä kertaa Tino Kasurinen pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta. Kajon puolustaja ehti kuitenkin viime hetkellä laukauksen tielle ja blokkasi pallon yli päätyrajasta. Tilanteesta seuranneen kulman jatkopaineesta Olli Kokkonen pääsi kokeilemaan laukaustaan kuudentoista alueen kaarelta, mutta laukaus nousi metrin verran yli Kajon maalin. Muutama minuutti tämän jälkeen HaPK tuli puolestaan vahvasti oikealta Topi Pohjankosken ja Tino Kasurisen kautta. Pohjankoski antoi Kasuriselle hyvän syötön liikkeeseen oikealla sivustalla, Kasurinen toimitti pelivälineen keskelle Joona Pasille, jolla oli erinomainen paikka tehdä ottelun toinen osuma. Pasi yritti kuitenkin vielä ohittaa ainoan edessä olleen Kajo-pelaajan, mutta ohitus ei onnistunut ja näin tilanteesta ei sen kummempaa syntynyt.

HaPK teki tunnin pelin jälkeen lisää vaihtoja ja kentälle tulivat Jani Jokela, Jasper Luttinen, Tatu Kaitainen ja Akseli Söderlund. Näin kaikille mukana olleille annettiin vähintään puoli tuntia peliaikaa. Useat vaihdot tietysti jonkin verran vaikuttivat pelin rytmiin ja muutenkin pelin kuvaan, mutta kokonaiskuva ei silti juurikaan muuttunut. HaPK hallitsi ottelua edelleen ja Kajon mahdollisuudet olivat muutamissa vastahyökkäyksissä. Kajon ehkä koko ottelun paras maalintekopaikka nähtiin 70. minuutilla oikealta laidalta annetusta keskityksestä. HaPK:lla hieman pelaajien merkkaus petti maalin edustalla ja vierasjoukkueen pelaaja oli aivan vapaana vitosen viivan tuntumassa, mutta pusku suuntautui kuitenkin vajaan metrin ohi HaPK-maalin. Pari minuuttia myöhemmin Kajon hyökkääjä oli karata läpiajoon hieman onnekkaankin pompun seurauksena, mutta Kissojen maalivahti Tomi Kopra tuli maaliltaan ulos ja selvitti tilanteen. Pallo osui kuitenkin Kopran käteen rangaistusalueen ulkopuolella ja näin Kajo sai vapaapotkun noin 18. metristä. Laukaus epäonnistui kuitenkin totaalisesti ja painui metritolkulla ohi HaPK:n maalin.

Ottelun toinen ja samalla viimeinen osuma nähtiin 80. minuutilla. Lennart Voikar antoi erinomaisen pitkän syötön kuudentoista alueen rajan tuntumaan, jossa Mamet Mula jatkoi pallon päällään kohti Kajon maalia. Akseli Söderlund teki oikea-aikaisen liikkeen Mulan jatkopalloon ja pääsi nostamaan pelivälineen yli vastaan tulleen Kajon veskarin. Näin lopputulos talven toisesta harjoitusottelusta 2-0 HaPK:lle.

Kissojen päävalmentaja Saku Halonen oli tyytyväinen näkemäänsä:

”Vuodenaika huomioiden sekä se, että osalle tämä oli vasta ensimmäinen peli moneen kuukauteen ja yhteisiä pelejä ei juurikaan ole, tämä oli meiltä ehjä esitys. Kahden viikon takaiseen avausotteluun verrattuna olimme lähes kaikilla osa-alueilla nyt parempia. Pallollinen pelaaminen oli selvästi parempaa, puolustimme myös melko hyvin. Pelinavaaminen oli yksi ottelun teemoista ja vaikka sitä ei ole varsinaisesti vielä harjoiteltu, pystyimme silti toteuttamaan haluttuja asioita. Hallitsimme ottelua alusta alkaen melko selvästi ja vaikka tulos ei harjoitusotteluissa tärkein asia olekaan, niin totta kai aina on mukava voittaa. Numerot olivat selvästi tasaisemmat, kuin mitä itse ottelu oli. Tästä on hyvä jatkaa harjoituskautta eteenpäin”, Halonen kertoi.

HaPK:n kokoonpano Kajo-ottelussa: