Kolme sopimuspelaajaa lisää! Saja Leigh, Saku Kvist ja Topi Pohjankoski liittyvät Kissalaumaan

20.12.2021

HaPK:n edustusjoukkue on tänään solminut kolme uutta, kauden 2022 kattavaa pelaajasopimusta. 

Saja Leigh, Saku Kvist ja Topi Pohjankoski pukevat HaPK-paidan päälleen ensi kaudella. Kolmen uuden sopimuksen myötä sopimuspelaajien määrä on nyt tällä hetkellä 14. 

Saja Leigh on esiintynyt HaPK:n paidassa myös kahdella edellisellä kaudella. Päättynyt kausi jäi kuitenkin harmittavasti kesken vain kolmen pelatun ottelun jälkeen. Nyt Saja on ollut harjoitusvahvuudessa jälleen mukana joulukuun alusta alkaen ja tulee varmasti olemaan nuorelle Kissajoukkueelle erittäin arvokas pelaaja. 

Saku Kvist tuo HaPK:n ryhmään kokemusta eri sarjatasoilta ja myös nuorten ikäkausimaajoukkueista. Pelaajana vielä nuori Kvist on pelannut myös Veikkausliigassa PS Kemin riveissä kaudella 2016. Viimeksi Kvist on edustanut Peli-Karhuja Kolmosessa kaudella 2019. Sen jälkeen loukkaantumiset ovat vaivanneet, mutta nyt paikat ovat kunnossa ja Kvist pääsee talven harjoituskauteen terveenä. 

Topi Pohjankoski edustaa joukkueen nuorempaa kaartia. Kissapaidasta jo kaudelta 2019 tuttu 20-vuotias Topi sai juuri armeijan päätökseen ja pääsee nyt armeijavuoden jälkeen keskittymään taas paremmin jalkapalloon. Pohjankoskelta löytyy nuoresta iästään huolimatta pelejä Kolmosesta jo parin vuoden takaa, päättyneen kauden Pohjankoski pelasi Kutosessa ViSa:n riveissä sen, mitä armeijan velvollisuuksiltaan ehti. 

Kissojen päävalmentaja Saku Halonen kommentoi tyytyväisenä tuoreita sopimuksia: 

"Ei kai tässä voi olla kuin tyytyväinen, kun saimme jälleen kolme uutta nimeä paperiin. Sajan viime kausi päättyi harmittavasti kesken, mutta kaikki tietävät, että parhaimmillaan Saja on Kolmosessa sarjan parhaita pelaajia. Saja on ollut nyt joulukuun harjoituksissa erittäin hyvä ja jos Saja saa ehjän talven alle, tulemme näkemään todella vahvoja esityksiä ensi kaudella.

Kvistin Saku on nuoresta iästään huolimatta jo erittäin kokenut pelaaja ja tuo ylemmiltä sarjatasoilta kovan luokan kokemusta joukkueeseen. Sakulla on tekemistä vielä pelikuntoon pääsemiseksi, sillä kaksi edellistä kautta on jäänyt väliin. Kuntoon päästessään Sakulla on meille varmasti paljon annettavaa. Taito ja pelikäsitys eivät mihinkään katoa. 

Topi sai juuri armeijan päätökseen ja pääsee nyt myös vetämään ehjän talven meidän mukana. Topihan on pelannut Kolmosessa jo pari kautta sitten jokusen pelin, joten sarjatason vaatimukset ovat jo tiedossa. Topilla on kaikki edellytykset nousta meillä isoon rooliin", Halonen toteaa. 

HaPK:lla on nyt sopimus kaudesta 2022 neljäntoista pelaajan kanssa. Halonen on tyytyväinen tämän hetken sopimustilanteeseen: 

"14 sopimusta ennen joulua on hyvä määrä. Tavoite oli päästä noin viiteentoista jouluun mennessä ja siihen myös päästiin. Tietyille pelipaikoille meillä on vielä erityinen tarve, alakerran tonteille ei vielä kovin montaa pelaajaa ole eikä yhtään maalivahtia vielä löydy sopimuspelaajien joukosta, mutta toivottavasti näihin rooleihin saamme kiinnityksiä jo lähiaikoina. Nyt vietetään joulu alta pois ja kerrotaan lisää sopimusuutisia ehkä jo tämän vuoden puolella, tai viimeistään ensi vuoden alkuun", Halonen kertoo.