LähiTapiola otteluraportti: Jatkosarjan peli KJP - HaPK Edustus (6-0)

10.10.2021

HaPK:n edustusjoukkueen kausi päättyi eilen lauantaina 9.10.2021 Kouvolassa KJP:n vieraana. Ottelusta muodostui Kissojen osalta melkoinen läpikävely ja KJP veikin helpon 6-0 voiton.

Ottelu ei tarjonnut mitään klassikon aineksia missään vaiheessa. KJP karkasi jo avausjaksolla neljän maalin karkumatkalle ja peli oli pelattu hyvissä ajoin. Maalit syntyivät HaPK:n helpoista harhasyötöistä ja pallonmenetyksistä, ottelussa nähtiin lukuisia huonoja ja huolimattomia suorituksia. KJP käytti paikkansa erittäin tehokkaasti, HaPK:lla oli omat paikkansa avausjaksolla myös toisessa kenttäpäädyssä, mutta maaleja ei niistä kuitenkaan syntynyt. Kissojen parhaat tilanteet ensimmäisellä jaksolla avautuivat Onni-Aaron Turkialle, jonka yhden tilanteen KJP-puolustaja siivosi maaliviivan tuntumasta.

Toinen puoliaika oli lähinnä päätösvihellyksen odottelua. Toisellakin jaksolla myös Kissoilla oli omat paikkansa maalintekoon, tällä kertaa parhaat paikat avautuivat Caner Mulalle, mutta tolppaa lähemmäs HaPK ei päässyt. KJP kävi sen sijaan kaksi osumaa tekemässä vielä toisella jaksolla ja ottelu päättyi siis 6-0 numeroihin.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen aisti jo ennen ottelun alkua, että joukkue ei enää päätöspeliin syttynyt:

”Jo alkulämmittelyssä oli aistittavissa, että keskittyminen ja ajatukset eivät enää ole pelissä vaan jossain ihan muualla ja siltähän se näytti myös kentällä. Tämä oli läpikävely, ikävä kyllä, näin ei tietysti saisi käydä, mutta inhimillistä sekin on, että näin kuitenkin kävi. KJP oli selvästi parempi ja halusi enemmän voittaa tämän viimeisen ottelun ja voittikin sen täysin ansaitusti”, Halonen sanoi.

Vaikea kausi on nyt takana ja HaPK:n sijoitus sarjassa oli lopulta kymmenes:

”Kymmenes sija ei ole sitä, mitä tältä kaudelta lähdimme hakemaan. Viime kaudella sijoituimme komeasti seitsemänneksi ja tavoite oli, että vakiinnutamme paikkamme keskikastissa tämän kauden aikana. Palikat siihen olivat tavallaan olemassa, mutta kyllähän meitä tällä kaudella koeteltiin niin monien vastoinkäymisten ja takaiskujen osalta, kuin vaan yhden joukkueen kohdalle voi osua. Koko kauden ajan jouduimme pyörittämään melkoista kokoonpanorulettia, pelkästään topparin paikalla meillä on pelannut tällä kaudella kahdeksan eri pelaajaa. Puolet kokoonpanosta vaihtui jokaiseen otteluun ja tämä viimeinen reilun parin kuukauden jakso kruunasi kaiken. Olemme harjoitelleet jatkuvasti korkeintaan 6-8 pelaajalla ja muuten pelaajat ovat tulleet pelkästään peleihin kuka mistäkin. Ja ymmärrän hyvin myös niitä pelaajia, jotka ovat päässeet edes jollain lailla harjoittelemaan, ettei motivaatio ja fiilis ole kovin korkealla, kun harjoituksissa ei ole päästy vähän kärjistäen muuta kuin höynää pelaamaan. Tämän pelaajat myös ihan suoraan ovat sanoneet ja se on inhimillistä, enkä syytä pelaajia siitä. Jatkosarjan kahdesta ensimmäisestä ottelusta kerätyt neljä pistettä olivat äärimmäisen tärkeitä ja kun sarjapaikka niillä varmistui, nämä kolme viimeistä peliä olivat enemmän tai vähemmän läpikävelyitä. Kuten pelaajat itsekin totesivat, niin tällaisen kauden jälkeen kaikki vastoinkäymiset huomioiden sarjapaikan uusiminen on kuitenkin sellainen tulos, että siihen pitää olla tyytyväinen, vaikka alun perin tavoitteet olivat jossain ihan muualla”, Halonen kertoi.

HaPK:n kokoonpano: