LähiTapiola otteluennakko: Jatkosarjan peli HaPK Edustus - STPS

24.9.2021

HaPK:n edustusjoukkue pelaa huomenna lauantaina 25.9.2021 pitkästä aikaa kotikentällä, kun jatkosarjan kolmannessa ottelussa Haminan urheilukentällä vierailee STPS Savonlinnasta. 

Edellisestä kotiottelusta on vierähtänyt jo todella pitkä aika, 4.8.2021 Haminan urheilukentällä vieraili alkusarjan ottelussa KJP ja tuon ottelun HaPK voitti 1-0. Tämän jälkeen loput alkusarjan kotiottelut jäivät koronatapausten takia pelaamatta, joten kotiotteluista on tullut taukoa lähes seitsemän viikkoa. Nyt vihdoin ja viimein joukkue pääsee kuitenkin jälleen tutulle kotikentälle, joka on vielä tähänkin aikaan vuodesta erittäin hyvässä kunnossa. 

HaPK:n edellinen ottelu viikko sitten Lappeenrannassa päättyi murskaavaan 0-6 voittoon Liryn kustannuksella. STPS puolestaan kärsi kotonaan 0-1 tappion PeKa/KyPalle ja savonlinnalaisten asema sarjan hännillä on jo aika tukala. 

HaPK saa jatkosarjan ensimmäiseen kotiotteluun määrällisesti pelaajia nyt enemmän kuin pitkään aikaan, kun muualla opiskelevia saadaan paikkakunnalle tänä viikonloppuna ja myös armeijassa olevista pelaajista yksi saadaan kokoonpanoon mukaan. Harjoituksia näillä pelaajilla ei tosin takana ole, joten iskukyky on hieman arvoitus. Kulunut viikko on harjoiteltu jälleen pienellä, noin kahdeksan pelaajan ryhmällä. 

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen odottaa STPS-ottelusta tasaista: 

"Varmasti tulee tasainen ottelu, STPS tarvitsee kipeästi pisteitä ja toki mekin haluamme jatkaa tappiotonta putkeamme ja voittaa, kun pitkästä aikaa pääsemme kotikentälle. STPS on viime aikoina parantanut peliesityksiään paljon ja vaikka heinäkuussa voitimme heidät selvästi 3-0, on joukkue nyt varmasti valmiimpi ja iskukykyisempi taistelemaan sarjapaikastaan, kuin mitä he heinäkuussa olivat", Halonen toteaa. 

HaPK:n kokoonpano on elänyt läpi kauden todella paljon ja muutoksia nähdään myös huomenna: 

"Määrällisesti saamme nyt paljon pelaajia mukaan, mutta mukana on toki useita, jotka eivät ole pitkään aikaan harjoitelleet. Se tuo ilman muuta haasteita, mutta hyvä, että ukkoja sentään on paikalla. Välillä on menty peleissäkin tosi pienellä rosterilla ja se melkein kostautui Lappeenrannassakin viikko sitten. Pienellä porukalla on tämäkin viikko treenattu ja eihän tuolla noin kahdeksan pelaajan ryhmällä ihmeitä treeneissä tehdä, mutta ainakin he ovat hyvin harjoitelleita ja valmiita huomiseen peliin. Avauskokoonpanoon tulee taas pakon sanelemana useampia muutoksia Liry-peliin verrattuna", Halonen kertoo. 

HaPK Edustus - STPS, lauantaina 25.9.2021 Haminan urheilukentällä klo 15.00.