LähiTapiola otteluennakko: Sarjapeli HaPK Edustus - Liry

17.8.2021

HaPK:n edustusjoukkueen pelitahti jatkuu tiiviinä, kun jälleen huomenna keskiviikkona 18.8.2021 vedetään peliasua päälle. Vuorossa on kotiottelu, joka pelataan tuttuun tapaan Haminan urheilukentällä. Vieraaksemme klo 18.30 alkavaan otteluun saapuu lappeenrantalainen Liry. 

Vierasjoukkue Liry majailee sarjassa tällä hetkellä pisteen HaPK:a edellä. Liry on hävinnyt neljä edellistä otteluaan, joista viimeisimmän sarjakärki Kultsulle numeroin 0-1. 

HaPK:n edellinen ottelu Imatralla päättyi 5-1 tappioon. Ennen sitä joukkue kaatoi kotikentällään KJP:n 1-0. 

Kissojen kokoonpanoruletti sen kuin kiihtyy ja huomisessa kotiottelussa nähdään jälleen kaksi uutta pelaajaa. Uusina kasvoina Liry-ottelussa esiintyvät KyPa:sta siirtynyt maalivahti Tomi Siira, sekä vanha tuttu Eemeli Mässeli. Eemeli on ainakin kaksi seuraavaa ottelua HaPK:n käytettävissä, Siiran kanssa on sovittu loppukaudesta. 

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen kertoo pelaajatilanteesta tarkemmin: 

"Yhtä kokoonpanolottoahan tämä on ollut jo pidemmän aikaa ja tätä se valitettavasti tulee olemaan koko loppukauden ajan. Pelaajia tipahtaa joka pelin jälkeen pois vahvuudesta, sairastupa on aika täynnä ja armeija pitää osan sivussa. Siihen vielä kaikki muut esteet päälle, niin kyllähän me lirissä olemme, turha sitä on kieltää. Käsittämättömän paljon voi huonoa tuuriakin osua yhden ja saman joukkueen kohdalle, mutta näköjään se on mahdollista. Lähes jokaisen kiven alta on pelaajia kaivettu ja nyt tosiaan huomenna jälleen kaksi uutta kasvoa nähdään mukana. Taitaa olla kohta jo nelisenkymmentä pelaajaa, mitä meillä on kokoonpanossa tällä kaudella ollut ja edessä on vasta kauden yhdeksäs peli, joten se kertonee kaiken tarvittavan tämän hetken tilanteesta", Halonen toteaa. 

Toinen uusista kasvoista on Kissoissa ennenkin pelannut Eemeli Mässeli, jonka Halonen tuntee erityisen hyvin: 

"Eemeli on tätä meidän 95-ikäluokkaa, jota aikanaan kymmenen vuotta valmensin, joten erittäin tutusta pelaajasta on kyse ja tasan tarkkaan tiedän, mitä Eemeliltä saa, kun hänet kentälle laittaa. Hienoa, että Eemeliltä löytyi halua tulla kasvattajaseuraansa auttamaan tässä vaikeassa tilanteessa. Toinen uusi pelaaja on maalivahti Tomi Siira, joka siirtyi KyPa:sta meille. Maalivahtejakin meillä on pyörinyt tällä kaudella vahvuudessa enemmän kuin koskaan, mutta silti tuli vielä tarve vahvistaa maalivahtiosastoa, yllättäen loukkaantumisen myötä. Tomi oli saatavilla ja halukas meille tulemaan", Halonen kertoo. 

Itse ottelusta Halonen odottaa tasaista vääntöä: 

"Imatran peli on unohdettu ja eilen harjoittelimme hyvällä meiningillä. IPS-ottelu oli meiltä heikko viime aikaisiin esityksiin nähden, toki IPS oli myös erittäin hyvä. Haluamme kotiyleisön edessä jälleen palata vähintään sille tasolle, jolla olemme IPS-ottelua lukuunottamatta pelanneet viime viikkoina. Tasainen peli siitä varmasti on tulossa ja kovaa kamppailua jokaisesta pallosta, niin kuin Liryä vastaan aina", Halonen päättää. 

HaPK Edustus - Liry, keskiviikkona 18.8.2021 Haminan urheilukentällä klo 18.30