LähiTapiola otteluennakko: Sarjapeli HaPK Edustus - KJP

3.8.2021

HaPK:n edustusjoukkueen kausi jatkuu jälleen kotiottelulla, kun keskiviikkona 4.8.2021 Haminan urheilukentällä vierailee KJP Kouvolasta.

KJP kärsi edellisessä ottelussaan tappion sarjakärki Kultsulle selvin 0-4 lukemin. KJP on pelannut seitsemän ottelua ja on näistä otteluista kerännyt kaikkiaan kuusi pistettä. KJP on voittanut yhden ottelun, pelannut kolme tasan ja kärsinyt kolme tappiota. Viime kaudella kärkikahinoissa pyörineet kouvolalaiset ovat siis valahtaneet sarjassa reilusti alaspäin tämän kauden aikana.

Kouvolalaisten joukkueesta löytyy kuitenkin yhä laatua ja tuttuja pelimiehiä edellisiltä kausilta. Maalia vartioi edelleen eittämättä sarjan parhaimmistoon maalivahtien osalta kuuluva Ville Iiskola ja kentällä häärää myös armoitettu maalintekijä Niko Nakari.

HaPK:n edellinen ottelu viikko sitten keskiviikkona PeKa/KyPa:n vieraana päättyi, kuten niin moni muukin ottelu tällä kaudella, niukkaan ja epäonnekkaaseenkin tappioon. HaPK pelasi varsinkin ensimmäisen jakson hyvin ja oli joukkueista selvästi vaarallisempi. Toisella puoliajalla puntit tasoittuivat, mutta ainoan maalin teki PeKa/KyPa ja vieläpä erittäin onnekkaiden sattumien kautta. HaPK ei taaskaan saanut palloa loistavista paikoistaan tolppaa lähemmäs ja kuparinen jäi rikkomatta. Kissoilla on ollut tällä kaudella myös erittäin paljon epäonnea, mutta kaiken järjen mukaan jossain vaiheessa senkin luulisi kääntyvän. HaPK on sarjassa kolme pistettä KJP:a perässä, yhden ottelun vähemmän pelanneena.

HaPK oli edellisessä ottelussa liikkeellä erittäin kapealla kokoonpanolla, sillä ryhmästä puuttui erilaisista syistä johtuen kaikkiaan 14 pelaajaa. Nyt tällä hetkellä pelaajatilanne KJP-otteluun näyttää hieman paremmalta. 

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen odottaa jälleen tiukkaa kamppailua pisteistä:

”Kyllä me joukkueen sisällä sen tiedämme, että pystymme hyvänä päivänä haastamaan ihan kenet tahansa tässä sarjassa. Edelleen korostan sitä, että emme ole pelanneet huonosti, pelejämme nähneet voivat varmastikin tämän allekirjoittaa. Toki aina löytyy myös niitä katsojia, joille ei mikään kelpaa eikä tekemisessämme ole mitään hyvää. Fakta on kuitenkin se, että surullisen kuuluisaa Ri-Pa-ottelua lukuunottamatta olemme jokaisessa ottelussa luoneet paljon maalintekopaikkoja ja pelanneet useammankin hyvän ottelun, mutta tehottomuus alkaa mennä kohta jo komiikan puolelle. Ja kuten edellisessä PeKa/KyPa-ottelussakin sitten lopulta kävi, vastustaja tekee toiseen päähän maalin kaikenlaisten onnenkantamoisten jälkeen. Jossain vaiheessa luulisi, että mekin saamme jonkin onnekkaan pompun tai joku tolppa kääntyy sisään, saa nähdä”, Halonen mietiskelee.

Pelaajatilanne ei ennen edellistä ottelua juurikaan hymyilyttänyt, nyt KJP-otteluun se on vähän parempi:

”Saamme muutamia edellisestä ottelusta pois olleita pelaajia nyt tähän peliin mukaan, mutta vastaavasti taas muutama PeKa/KyPa-ottelussa pelanneista puuttuu. Ja mikään ei ole niin varmaa kuin se, että tilanne tulee vielä muuttumaan ennen ottelun alkua, sen tässä ainakin on tämän kauden aikana oppinut. Mutta niillä mennään, ketä paikalla on ja laitetaan taas kaikki peliin mitä lähtee, katsotaan riittääkö se pisteille”, Halonen toteaa.

HaPK Edustus – KJP, keskiviikkona 4.8.2021 Haminan urheilukentällä klo 18.30.