LähiTapiola otteluraportti: Sarjapeli HaPK Edustus - Ri-Pa (1-4)

28.6.2021

HaPK:n edustusjoukkueen kauden kolmannesta sarjaottelusta keskiviikkona 23.6.2021 muodostui täydellinen mahalasku. Kauden kotiavausta oli tullut seuraamaan sateisesta kelistä huolimatta mukava määrä katsojia, mutta kotijoukkueen esitys oli suorastaan hävettävän huono. Vierasjoukkue Ri-Pa vei pisteet ansaitusti 1-4 voitolla.

Avausmaali nähtiin jo ensimmäisellä kympillä. Ri-Pa rakensi hyökkäyksen oikealta laidalta, laitapelaajan keskitys maalille tavoitti Miikka Oinosen, joka sai rauhassa puskea pallon verkkoon. HaPK yritti pelata pallonhallinnan kautta, mutta kentän täyttö oli niin huonoa, ettei siitä tullut yhtään mitään. Topparit Paulius Bydrus ja Atte Henriksson sekä keskikentän pohjalla pelannut Saja Leigh pyörittivät kissojen peliä, mutta lähestulkoon kaikki muut pelaajat nostivat itsensä Ri-Pa:n viimeiseen linjaan odottelemaan palloja. Keskikenttää ei pystytty ylittämään pelaamalla, vaan kotijoukkue joutui lyömään isoja palloja järkyttävään pelaajaruuhkaan. Ri-Pa:a vastaan isojen pallojen pelaaminen on melkeinpä tyhmintä mitä voi tehdä, sillä isokokoinen ristiinalaisjoukkue vie pääpallot sata kertaa sadasta. Ottelun toinen osuma nähtiin jakson puolivälin paikkeilla, kun yksi lukuisista Ri-Pa:n isoista palloista tavoitti Miikka Oinosen, joka jatkoi palloa päällään eteenpäin ristiinalaisten laitapelaajalle. HaPK-topparit lukivat tilanteen huonosti, pallo pomppasi toppareiden edessä kertaalleen ja painui pompun kautta toppareiden selustaan, johon Ri-Pa-laituri Ahmed Hassane liikkui ja pääsi nostamaan pelivälineen rauhassa yli kissojen maalia vartioineen Tomi Kopran. Taukotulos oli 0-2 vierasjoukkueelle.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue teki kolme vaihtoa ja oliko sitten vaihtojen seurausta vai tauon aikaisen palopuheen vaikutusta, piristyi kotijoukkue huomattavasti avausjakson hiihtelystä. Peliin tuli jonkin verran lisää tempoa, nyt edes yritettiin ylittää keskialue pelaamalla ja päästä lähemmäs vastustajan puolustuslinjaa murtautumaan. Silmiinpistävä muutos johti myös muutamiin hyviin maalintekotilanteisiin, mutta niin kuin turhan usein ennenkin, tarvitaan maalintekopaikkoja iso kasa, ennen kuin joukkue pystyy maalin tekemään. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin toisen jakson puolivälissä, kun vasemmalta laidalta tullut keskityspallo tipahti HaPK-veskari Kopran käsistä Miikka Oinosen ulottuville ja Oinonen pääsi sutaisemaan pelivälineen tyhjään maaliin. HaPK:n ilta synkkeni entisestään 74. minuutilla Atte Henrikssonin jouduttua rikkomaan ristiinalaispelaajaa rangaistusalueen sisäpuolella ja pallo vietiin pilkulle. Oinonen viimeisteli hattutemppunsa varmasti pilkulta. Kotijoukkue sai lopulta myös kuparisen rikki 84. minuutilla, kun Anton Talsi osui rangaistuspotkusta. Se oli kuitenkin laiha lohtu, sillä odotettu kotiavaus oli täydellinen romahdus ja Ri-Pa vei pisteet 1-4 numeroin.

"Pyydän anteeksi hävettävän huonoa esitystämme kaikilta paikalle tulleilta", totesi HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen heti ottelun jälkeen.

"Kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen. Suorastaan romahdimme, peli-ilmeemme oli surkea ja uskallus sekä halu pelata tipotiessään muutamia pelaajia lukuunottamatta. Seisoskelimme piilossa, emme ottaneet vastuuta vaan odotimme vain jonkun muun kantavan joukkuetta reppuselässä. Kultsua ja SavU:a vastaan näimme ihan erilaisen HaPK:n, mutta nyt syystä tai toisesta mikään ei toiminut. Kaikki kunnia Ri-Pa:lle, mutta tiesimme kyllä tasan tarkkaan miten he pelaavat, kävimme läpi miten meidän pitää heitä vastaan pelata ja oletusarvoisesti tämä kotipeli piti hoitaa. No, tällaisella suorituksella emme voittaisi yhtään peliä edes Nelosessa", Halonen tuskaili.

Hesburger Hamina palkitsee tälläkin kaudella kaikissa HaPK:n kotiotteluissa nälkäisimmät pelaajat kummastakin joukkueesta. Vierasjoukkue Ri-Pa:lta palkittiin ottelun hahmo Miikka Oinonen. Kotijoukkueelta ei palkittu tällä kertaa ketään.

Avaus: Tomi Kopra (mv), Paulius Bydrus, Atte Henriksson, Veeti Klingberg, Juho Kiiski, Saja Leigh, Ilmari Kontunen, Janne Hannula, Olli Kokkonen, Tino Kasurinen, Joona Pasi

Vaihdot: Anton Talsi (Kiiski pois), Teemu Pellinen (Klingberg pois), Mamet Mula (Kokkonen pois), Simo Matilainen (Kontunen pois), Uku Tikerpuu (Leigh pois)

Penkillä: Eemil Jaarinen (mv)