LähiTapiola otteluennakko: Sarjapeli HaPK Edustus - Ri-Pa

22.6.2021

HaPK:n edustusjoukkue on tositoimissa vielä kertaalleen ennen juhannusta, kun Palloliiton Itäisen alueen Kolmosen B-lohkon ottelussa HaPK saa vieraakseen Ristiinan Pallon. Kyseessä on kissalauman kotiavaus, sillä kaksi ensimmäistä ottelua joukkue on pelannut vieraskentällä. Ottelu pelataan tuttuun tapaan Haminan urheilukentällä, alkamisaika on hieman poikkeava, sillä aloituspotku suoritetaan klo 18.45.

HaPK:n edellisestä ottelusta ei ole aikaa kuin muutama päivä, kun joukkue vieraili lauantaina 19.6.2021 Mikkelissä SavU:n vieraana ja tuolta reissulta oli kotiin tuomisina 4-0 tappio. Paikkoja oli kyllä kissoillakin varsinkin ensimmäisellä jaksolla vaikka kuinka paljon, mutta palloa ei saatu sisään mistään. Turhan tuttu kaava jo viime kaudelta toistui SavU-ottelussa, omista huippupaikoistakaan ei saada palloa millään sisään, kun taas vastustaja rokottaa todella tehokkaasti omista maalipaikoistaan. Tämä on tuleviin otteluihin varmasti yksi sellainen asia, jota HaPK:n on pystyttävä parantamaan, jotta pistetili saadaan auki.

Ri-Pa on saanut huilata edellisen ottelun jälkeen viikon verran, ristiinalaiset kävivät viime viikon keskiviikkona Karhulassa PeKa/KyPa:n vieraana ja tuon ottelun Ri-Pa hävisi 4-1. Ri-Pa on kuitenkin pistetilinsä sarjassa jo avannut, sillä avauskierroksella ristiinalaiset kaatoivat kotikentällään STPS:n numeroin 4-2.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti, sekä alkusarjan että loppusarjan ottelut pelattiin Ristiinassa. Alkusarjan ottelu muistutti enemmän vesi- kuin jalkapalloa, sillä ottelu pelattiin kaatosateessa. HaPK taisteli tuosta ottelusta kuitenkin komean vierasvoiton ja myös syksyn loppusarjan ottelu päättyi kissojen voittoon. Viime kaudella HaPK siis vei molemmat kyseisten joukkueiden kohtaamiset.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen odottaa keskiviikkona tasaista kamppailua pisteistä:

”Tulee varmasti kova kamppailupeli, niin kuin Ri-Pa:a vastaan jo viime kaudella kahdesti oli. Joukkue pelaa aika suoraviivaisesti ja paljon isoilla palloilla ja mikäs on pelatessa, kun kärjessä häärää Miikka Oinonen kohdepelaajana. Keli tulee olemaan taas melkoisen lämmin ja se tuo jälleen oman mausteensa otteluun”, Halonen miettii.

HaPK:n huomisen ottelun kokoonpano on näin ottelupäivän aattona vielä hieman avoinna:

”Kyllä se huomiseen varmaankin menee, ennen kuin taas tiedämme, ketkä kaikki pelaajista ovat käytettävissä. Poissaoloja on taas melko reilusti, uusimpana loistavan alkukauden pelanneen topparimme Lauri Aholan todella ikävä ja harmittava loukkaantuminen SavU-ottelussa. Janne Hannula on kärsinyt viime kauden lopulla tulleen naurettavan pelikieltonsa, joten hänet saamme nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukaan. Varmaan muutama muutos nähdään huomenna avauskokoonpanoon”, Halonen paljastaa.

Itse ottelusta Halonen odottaa erilaista, kuin mitä kaksi ensimmäistä ottelua olivat:

”Kahdessa ensimmäisessä ottelussa kohtasimme vieraskentällä kaksi sarjan ehdotonta kärkeä olevaa joukkuetta ja varmasti sitä kautta nyt tulee hieman erilainen peli. Tietysti myös se, että pääsemme kotikentälle pitkästä aikaa, näkyy toivottavasti tekemisessämme. Maalinteon tehokkuutta meidän on pystyttävä parantamaan, se on ihan selvä asia ja sen tietävät kaikki. Omiin on mennyt myös liikaa maaleja, silti emme ole puolustaneet mielestäni pelkästään huonosti. Vastustajat ovat olleet toki laadukkaita nippuja, mutta kyllä meille vielä sattuu liikaa helppoja virheitä, joista pitää eroon päästä”, Halonen päättää.

HaPK Edustus – Ri-Pa, keskiviikkona 23.6.2021 Haminan urheilukentällä klo 18.45