Päävalmentajan joulutervehdys ja katsaus joukkueen tilanteeseen

23.12.2020

Tervehdys kaikille!

Kuluva, erittäin hankala ja raskaskin vuosi 2020 vetelee viimeisiään. Joku, tai aika monikin, varmaan toteaa, että onneksi. Kaikki varmasti toivovat parempaa ja normaalimpaa vuotta 2021. 

Joulu on käsillä ja sekin tulee olemaan vuoden 2020 teeman mukaisesti hyvin erilainen, mutta sitä ei sentään ole kokonaan peruttu, kuten niin moni muu asia tämän vuoden aikana. Tuo "peruttu" - sana tuli valitettavan tutuksi meillekin joukkueemme kanssa jälleen tässä joulukuun aikana. Juuri, kun meidän piti aloittaa kolmen viikon intensiivinen harjoitusjakso ennen joulua, tulivat jälleen voimaan tiukemmat koronarajoitukset, jotka estivät ja estävät edelleen yhteisharjoittelun. Pelaajat ovatkin jälleen olleet ikävän tilanteen edessä, kun harjoittelusta on pitänyt huolehtia omatoimisesti tai pienissä porukoissa, kuten keväälläkin kaikkiaan kahden kuukauden ajan. 

Tällä hetkellä rajoitukset ovat voimassa 10.1.2021 asti ja kuten varmasti kaikki, niin mekin todella toivomme, että 11.1.2021 alkaen pääsemme jälleen jatkamaan, tai oikeastaan vasta aloittamaan, valmistautumista ensi kautta kohti. Harjoituskauden ensimmäinen ottelukin on alustavasti sovittu heti tammikuun puoliväliin, kun lauantaina 16.1.2021 meidän pitäisi kohdata Lahdessa FC Kuusysi. Toivottavasti tuo ottelu päästään pelaamaan. 

Joukkueen sopimustilanne tässä vaiheessa vuotta on kohtalaisen hyvä. Kasassa on 19 sopimuspelaajaa, kun viime vuonna tähän samaan aikaan niitä oli 16. Olemme siis jonkin verran viime vuoden vastaavaa aikaa edellä. Tavoitteena on, että sopimuspelaajien määrä kasvaa vielä tammi-helmikuun aikana siten, että viimeistään helmikuun lopulla meillä olisi kasassa noin 25 sopimuspelaajaa. Joukkueen runko on kuitenkin jo tässä vaiheessa kasassa ja se on tietysti hyvä asia. Se on myös pitkälti sama, kuin se oli viime kaudella, joka ei myöskään ole huono asia. Saamme nyt jatkuvuutta ja pysyvyyttä toimintaamme, joka oli myös yksi tavoitteistamme jatkoa ajatellen. 

Kaikesta huolimatta, joulua kuitenkin siis saa sentään vielä viettää, kunhan sen tekee perhepiirissä ja pienissä porukoissa. Joulu on edelleen rauhoittumisen ja hiljentymisen aikaa ja tämän hyvin poikkeuksellisen vuoden jälkeen moni varmasti sitä myös kaipaakin. Haluankin tässä yhteydessä toivottaa kaikille yhteistyökumppaneillemme, tukijoillemme, kannattajillemme sekä muuten vaan toimintaamme seuraaville koko joukkueemme puolesta Hyvää ja Rauhallista Joulua!

Saku Halonen

Haminan Pallo-Kissat edustusjoukkue, päävalmentaja