Otteluraportti: Sarjapeli STPS - HaPK Edustus 26.7.2020 (8-0)

27.7.2020

HaPK:n edustusjoukkueen sunnuntainen reissu Savonlinnaan oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Vahvasti kauden aloittaneen kotijoukkue STPS:n vire oli liikaa ja ottelu päättyi lopulta selviin 8-0 lukemiin.

Ottelun alku oli vierailijoille vaikea. Ensimmäisen 25 minuutin aikana HaPK menetti useita kertoja pallon omalla kenttäpuoliskollaan tai viimeistään keskialueella. STPS pääsi näistä riistoista kääntämään peliä todella vaarallisesti kohti HaPK-maalia ja kolme kertaa kotijoukkue onnistui maalinteossa. Avausmaali nähtiin rangaistuspotkusta ja kaksi seuraavaa olivat pelitilannemaaleja. Kolmen tehdyn osuman lisäksi pallo kävi kerran kissamaalin tolpassa. HaPK osasi odottaa STPS:n vahvaa alkurynnistystä ja ennen ottelua nimenomaan painotettiin alun tärkeyttä ja virheiden minimointia, mutta nämä ohjeet kaikuivat kuuroille korville. Vierailijoiden oma hyökkäyspelaaminen jäi vaisuksi savonlinnalaisten erittäin kovan prässin alla ja niillä kerroilla, kun kissaryhmä sai rakenneltua hyökkäyksen STPS-päätyyn, päättyivät ne joko paitsioon tai viimeiseen huonoon syöttöön tai muuhun ratkaisuun kotijoukkueen kuudentoista alueen tuntumassa. Taukotilanne oli 3-0.

Toiselle jaksolle HaPK tuli hyvällä ilmeellä ja energialla halliten ensimmäistä kymmenminuuttista. Momentum oli toisen jakson alussa, jossa olisi pitänyt kavennusmaali tehdä, jotta kamppailusta olisi vielä tullut peli. HaPK rakensikin toisen jakson avauskympin aikana kaksi hyvää tekopaikkaa, jotka molemmat tulivat Joona Pasille. Kavennusosuma jäi kuitenkin tekemättä ja STPS:n tehdessä vastahyökkäyksistä maalit 56. ja 57. minuutilla, oli peli selvä. Kissaryhmä tekikin ottelun ratkettua kaikki vaihdot ajoissa ja antoi peliaikaa kaikille reissussa mukana olleille, osin pakonkin sanelemana. Runsasmaalisen tappion lisäksi tuli myös muutama loukkaantuminen, joten kovin onnistuneesta reissusta ei voida puhua. STPS:llä puolestaan onnistui sunnuntaina kaikki ja ottelun lopulla kotijoukkue tehtaili vielä muutaman osuman. Lopputulos siis 8-0.

HaPK:n päävalmentajaa Saku Halosta ei paljon hymyilyttänyt ottelun jälkeen:

"No joo, paska reissuhan se oli, ei siitä mihinkään pääse. Turpaan oikein huolella ja muutama loukkaantuminen kaupan päälle. Kaikki kunnia kyllä STPS:lle, joka pelasi erinomaisesti. En ihmettele yhtään, että joukkue ei ole kentällä vielä yhtään peliä hävinnyt. Heidän kannaltaan harmi, että avausottelun voitto kääntyi kabinetissa toisin päin pöytäkirjasähellysten jälkeen. Joukkue ansaitsisi ehdottomasti johtaa sarjaa puhtaalla pelillä, selvästi kovin joukkue, ketä vastaan olemme pelanneet. En tiedä, olisimmeko pystyneet edes kotikentällä, ykkösnipullamme ja huippuonnistumisellakaan pisteitä STPS:ltä napsimaan, sen verran vahva heidän esityksensä oli", Halonen totesi.

STPS:n hyvyydestä huolimatta jätti kissaryhmänkin esitys paljon toivomisen varaa:

"Oltiinhan me huonoja ei siitä mihinkään pääse. Ennen ottelun alkua puhuttiin, että STPS tulee kovaa päälle heti alussa ja ottelun alku pitää pelata tarkasti ja välttää virheet varsinkin omalla alueella. No, se ei mennyt sinne päinkään, menetimme useita kertoja pallon viimeistään keskialueella huonojen syöttöjen seurauksena ja STPS rokotti niistä armotta. Jos olisimme pystyneet pitämään pelin 0-0 tilanteessa pidempään, ehkä siinä olisi ollut saumaa taistella edes siitä pisteestä. Mutta se on jossittelua, toisen jakson alku oli meiltä hyvä ja siinä oli meidän pelin parhaat paikatkin. Kavennusmaali olisi siihen paikkaan tehnyt hyvää, mutta sekin jäi tekemättä", Halonen harmitteli.

Vaikka Savonlinnasta tuli ruma tappio, ei se koko kuvaa kerro kissaryhmän tämän hetken tilanteesta:

"Joskus näitä tulee ja varsinkin nuorella joukkueella esitykset ailahtelevat silloin tällöin. Olihan nämä kovan viikon pelit aika erilaisia, keskiviikkona haastettiin Sudet erinomaisesti ja pisteen olisimme ansainneetkin. Muutama päivä myöhemmin oli sitten tällainen esitys, ei me nyt yhtäkkiä parissa päivässä kuitenkaan niin paljon huonommiksi muututa. Pitkä matkakin aina vaikuttaa ilman muuta, vaikka ei nyt senkään taakse mennä tällä kertaa. STPS oli selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa, ei kahta sanaa siitä. Unohdetaan tämä ja aletaan keskittyä seuraaviin otteluihin. Siellä on meille tärkeitä pelejä edessä. Vähän kyllä huolta aiheuttaa pelaajatilanne, nämä loukkaantumiset tulivat pahaan paikkaan, kun samaan aikaan on pelaajia paljon armeijassa. No, eiköhän me iskukykyinen joukkue saada kuitenkin jalkeille viikon päästä pelattavaan paikallispeliin KyPaa vastaan", Halonen päättää.

HaPK pelaa seuraavan kerran maanantaina 3.8.2020 kotikentällä, kun paikallisottelun vastustajaksi saapuu KyPa. Ottelu alkaa klo 18.30.

Avaus: Joona Kulju (mv), Teemu Pellinen, Lauri Ahola, Markus Lautala, Jonathan Kuva, Saja Leigh, Matias Olli, Janne Hannula, Mamet Mula, Joona Pasi, Juho Kiiski

Vaihdot: Ilmari Kontunen (Mula pois), Uku Tikerpuu (Lautala pois), Simo Matilainen (Pellinen pois), Jonne Hannula (Hannula pois), Erik Lahti (Pasi pois)