Otteluraportti: Harjoituspelistä HaPK - FC LaPa 6.6.

9.6.2020

Otteluraportti harkkapelistä HaPK - FC LaPa, joka pelattiin 6.6.

HaPK Edustus pelasi eilen lauantaina 6.6.2020 ensimmäisen harjoitusottelunsa kolmen ja puolen kuukauden tauon jälkeen. Haminan urheilukentällä pelatussa ottelussa vieraana oli FC LaPa Lappeenrannasta. Yleisö oli löytänyt ilahduttavasti tiensä urheilukentän katsomoon, sillä vaihtelevassa kelissä pelattua harjoitusottelua oli saapunut seuraamaan noin 130 katsojaa.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta nihkeä, pelaaminen oli hidasta (osin myös aivan liian pitkäksi jätetyn nurmen takia), syötöt karkailivat vääriin osoitteisiin ja ihan perusasioissa oli paljon toivomisen varaa. Tätä toki osattiin odottaakin, takana oli vain kolme "normaalia" harjoitusta ja edellisestä pelistä todella pitkä aika. Vierasjoukkue LaPa:n suoraviivaiset pallot kissatoppareiden selustaan aiheuttivat varsinkin ottelun alkupuolella paljon päänvaivaa, sijoittumisessa oli ongelmia ja roolit olivat hieman epäselvät. Pikkuhiljaa avausjakson edetessä kotijoukkuekin pääsi peliin paremmin mukaan, mutta mitään huippupaikkoja ei kummassakaan päässä nähty. HaPK:n ensimmäinen kulmapotku nähtiin 26. minuutilla, josta Mamet Mula puski hieman ohi maalin. 29. minuutilla vierasjoukkue LaPa siirtyi 0-1 johtoon vapaapotkumaalilla. Vasemmalta sivustalta kierteisenä kohti maalia annettu vapaapotku tavoitti taka-alueelta lappeenrantalaispelaajan, joka pääsi läheltä puskemaan pelivälineen kissojen verkkoon. 36. minuutilla HaPK pelasi siihen asti parhaan hyökkäyksensä koko ottelussa ja se johti vapaapotkun 17. metristä. Joona Pasin laukoma vapaapotku osui kuitenkin muuriin ja painui siitä yli päätyrajasta. Seuranneesta kulmapotkusta Mamet Mula pääsi jälleen ensimmäisenä palloon ja tällä kertaa LaPa-maalin ylärima pysäytti Mulan puskun. 42. minuutilla kissaryhmä tuli ottelussa tasoihin hienon hyökkäyksen päätteeksi. Yksi avauspuoliskon harvoja pidempiä hyökkäyksiä tuotti tulosta, oikealta sivustalta pelattiin Joona Pasin ja Veeti Klingbergin toimesta hieno sommitelma, jonka päätteeksi Klingberg tarjoili loistavan matalan keskityksen taka-alueelle, josta Onur Celik sai nautiskella pallon tyhjään maaliin. Näin avausjakson jälkeen tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Puoliajalla HaPK teki peräti kuusi vaihtoa. Mukana oli kaikkiaan 18 kenttäpelaajaa ja kaikki mukana olleet pelasivat ottelussa vähintään puoli tuntia. Yksi tämän ottelun tärkeimmistä tavoitteista olikin saada peliminuutteja isolle pelaajaryhmälle ja sitä kautta nähdä, missä kukin pelaaja tällä hetkellä menee myös yksilötasolla.

Toinen puoliaika oli kotijoukkueelta ensimmäistä tasapainoisempi. Avausjaksoa ajoittain leimannut turha kiire, huolimattomuus ja helpot virheet vähenivät selvästi toiselle jaksolle ja pelaamiseen tuli rauhallisuutta. HaPK pystyi rytmittämään peliä avauspuoliskoa paremmin ja pelaamaan useampia hieman pidempiä hyökkäyksiä, joita ei avausjaksolla montaa nähty. Heti jakson alkajaisiksi Onur Celik murtautui keskeltä läpi lappeenrantalaisten boxin sisäpuolelle, mutta laukaus huonosta asennosta jäi hieman löysäksi eikä tuottanut vierasjoukkueelle sen suurempia hankaluuksia. 50. minuutilla LaPa pääsi kääntämään hyökkäyksen nopeasti omalta kenttäpuoliskoltaan kissojen tilanteen jälkeen ja hieman huonon sijoittumisen seurauksena LaPa-hyökkääjä pääsi läpiajoon. Viimeistely-yritys kilpistyi kuitenkin kissamaalin tolppaan. LaPa:n tilanteet ja ylipäätään vierailut kissamaalin lähettyvillä olivat toisella jaksolla melko harvassa, joskaan kovin montaa vaarallista paikkaa ei myöskään kotijoukkue pystynyt luomaan. 71. minuutilla HaPK kuitenkin iski ottelun voittoon riittäneen osuman. Simo Matilainen ja Matias Olli rakensivat tilanteen keskikentältä yläalueelle, Onur Celik ohitti kuljetuksellaan kaksi lappeenrantalaispelaajaa ja tarjoili viereen hyvän syötön Mamet Mulalle. Mula laittoi vielä yhden LaPa-pelaajan vipuun ja sijoitti lopulta pallon kylmän viileästi alakulmaan kuudentoista alueen sisäpuolelta. Viimeinen parikymmenminuuttinen ei tuottanut mitään mainitsemisen arvoista kummassakaan kenttäpäädyssä ja näin HaPK otti LaPasta voiton lukemin 2-1 Onur Celikin ja Mamet Mulan maaleilla.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halosen kommentit ottelusta: "Ensimmäinen ottelu pitkän tauon jälkeen, oli tietysti kiva ylipäätään päästä pelaamaan. Paljon jäi parannettavaa, mutta oli meidän pelissä paljon myös hyviä juttuja. Aihioita oli paljon vaarallisempaan hyökkäyspelaamiseenkin, mutta usein hyökkäykset pysähtyivät huonoon viimeiseen syöttöön tai väärään ratkaisuun. Kumpikin maali oli hienosti pelattu. Helpohkoja menetyksiä ja huonoja syöttöjä nähtiin eilen paljon, mutta se oli ehkä jopa odotettavissa pitkän pelaamattomuuden jälkeen. Saimme isolle pelaajaryhmälle minuutteja ja se oli tärkeä asia. Muutamat pelaajat eivät eilen ehkä onnistuneet ihan odotusten mukaisesti, mutta taas toisinpäin näimme muutamia erittäin positiivisia esityksiä. Tästä jatketaan hommia eteenpäin ja ensi viikon keskiviikkona haastetaan tunnin mittaisessa harjoitusottelussa KyPa. Siitä tulee varmasti kova ja vauhdikas ottelu."

Avaus: Tomi Kopra (mv), Atte Henriksson, Uku Tikerpuu, Teemu Pellinen, Veeti Klingberg, Ilmari Kontunen, Markus Lautala, Janne Hannula, Mamet Mula, Joona Pasi, Onur Celik

Penkiltä: Tero Makkonen (mv), Anton Talsi, Jussi Larvio, Miikka Sahala, Simo Matilainen, Matias Olli, Juho Kiiski, Jonne Hannula, Jegor Vaguine