Ensimmäisestä harjoitusottelusta 3-2 voitto

21.1.2024

HaPK:n edustusjoukkue leireili eilen lauantaina 20.1.2024 Pajulahden urheiluopistolla ja pelasi leirin päätteeksi ensimmäisen harjoitusottelunsa. Vastustajana oli FC Kuusysi Lahdesta.

Ottelun alussa Kuusysi oli terävämpi ja heti ensimmäisellä minuutilla Kissojen huonon kommunikoinnin ja pienen onnekkaan pompun avittamana lahtelaishyökkääjä pääsi nokikkain HaPK-maalia vartioineen Miska Dufvan kanssa. Dufva venytti itsensä kuitenkin komeaan torjuntaan ja piti maalinsa puhtaana.

Viitisen minuuttia myöhemmin HaPK:n aktiivinen prässi toimi erinomaisesti ja Riku Koivikko pääsi katkoon parinkymmenen metrin päässä Kuusysin maalista. Koivikko pelasi pallon Nico Pietiläiselle, jonka hyvä maalintekopaikka kuihtui hieman löysäksi jääneeseen laukaukseen, jonka lahtelaisten veskari nappasi helpohkosti näppeihinsä. Hetkeä myöhemmin Kissojen Jimi Lassila oli naamatusten Kuusysin veskarin kanssa Aapeli Saarelaisen ja Nico Pietiläisen esityön jälkeen, mutta myös Lassilan viimeistely-yritys jäi tilanteessa löysäksi eikä avausmaalia vielä nähty.

Vartin kohdalla HaPK pelasi hienon hyökkäyksen vasemman laidan kautta, jonka päätteeksi Riku Päivähonka antoi takaviistoon hyvän syötön Nico Pietiläiselle, jonka laukauksen Kuusysin maalivahti kuitenkin torjui. Hetkeä myöhemmin nähtiin lähes identtinen hyökkäys jälleen vasemmalta Päivähongan kautta. Päivähonka löysi toistamiseen syötöllään boxista Pietiläisen, mutta tällä kertaa laukaus karkasi reiluhkosti ohi maalin.

21. minuutilla pallo kävi Kuusysin maalin tolpassa Miika Kolsin pystysyötön päätteeksi. Kolsi tavoitteli pallollaan kärjestä Pietiläistä, mutta Kuusysin toppari pääsi syöttöön väliin. Pallo kuitenkin kimposi lahtelaispelaajan kautta kohti omaa maalia, mutta Kuusysin onneksi tolppa pelasti joukkueen takaiskulta. Jokunen minuutti myöhemmin HaPK sai kaksi kulmapotkua peräkkäin ja jälkimmäisestä Kolsi pääsi hyvästä paikasta puskemaan, mutta lahtelaispuolustaja oli puskun edessä ja putsasi pallon maalin edustalta kauas keskialueelle.

Reilun puolen tunnin kohdalla HaPK:lle sattui omalla alueella paha harhasyöttö ja Kuusysin hyökkääjä pääsi läpiajoon. Kissojen onneksi tuo pallonmenetys ei kostautunut, vaan lahtelaispelaajan laukaus painui ohi HaPK:n maalin.

36. minuutilla nähtiin ottelun avausosuma. Riku Päivähonka antoi vasemmalta syötön maalin edustalle etutolpan tuntumaan, josta Jimi Lassila jatkoi pelivälineen maalin eteen Nico Pietiläiselle. Pietiläinen oli maalin edustalla aivan vapaana ja sai kaikessa rauhassa putata pelivälineen Kuusysin verkkoon.

Viisi minuuttia ennen taukoa Kuusysi sai erinomaisen mahdollisuuden tasoitusosumaan, kun "Kyykkä" sai rangaistuspotkun. Miska Dufva poimi kuitenkin lahtelaisten rankkarin alakulmasta ja näin tasoitusosumaa ei nähty. Lyhyelle tauolle lähdettiin HaPK:n 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla HaPK jatkoi edelleen vahvaa tekemistään ja vajaan tunnin kohdalla nähtiin ottelun toinen osuma. HaPK sai epäsuoran vapaapotkun vitosen viivalta, jonka ampui varmasti sisään Riku Koivikon pienestä siirrosta Kimi Kolsi. 69. minuutilla sama kaksikko toimi toisin päin, Kolsi antoi kulmapotkun oikealta vitosen viivan tuntumaan ja Riku Koivikko heilui päineen korkeimmalla ja puski pallon vastustamattomasti maaliin yläriman alle.

Suurin intensiteetti ottelusta hyytyi viimeistään Kissojen kolmannen maalin jälkeen ja runsas vaihtoruletti teki ottelun lopusta myös hieman rikkonaisen ja katkonaisen. 75. minuutilla vaihdosta sisään tullut Ilari Laakso pääsi Joonatan Lassilan esityöstä erinomaiseen maalintekopaikkaan, mutta pallo hieman karkasi viime hetkellä ja Laakso ei näin päässyt kunnollista viimeistely-yritystä tekemään. 84. minuutilla HaPK lahjoitti aikamoisen oman alueen sähellyksen seurauksena Kuusysille kavennusosuman, pallo kimpoili omassa boxissa sinne sun tänne ja lopulta lahtelaispelaaja pääsi läheltä tuikkaamaan pallon Kissojen maaliin.

Vielä ottelun viimeisillä minuuteilla tapahtui molemmissa kenttäpäädyissä. Ensin 89. minuutilla Janne Hannula petasi Jonne Hannulalle maalintekopaikan, mutta laukaus suuntautui hieman keskelle eikä tuottanut vaikeuksia Kuusysin maalivahdille. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla HaPK puolusti hieman löysästi ja kaukaa tullut pystysyöttö tavoitti lahtelaishyökkääjän, joka pääsi viimeistelemään Kuusysille vielä toisen osuman. Ensimmäinen harjoitusottelu päättyi näin ollen 3-2 voittoon.

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen oli tyytyväinen ensimmäisen ottelun esitykseen:

"Se oli ensimmäiseksi peliksi mukavan näköistä tekemistä. Vähän nihkeän alun jälkeen olimme selvästi kuskin paikalla, ehkä viimeistä kymmenminuuttista lukuunottamatta. Teimme paljon vaihtoja harjoitusottelulle tyypilliseen tapaan ja sekin ehkä vähän sekoitti pelin rytmiä ja dynamiikkaa lopussa. Harmittavan helpot maalit annoimme kaverille ottelun lopussa ja tuo lopputulos mairittelee kyllä Kuusysiä. Tärkeää oli päästä pelaamaan, saada minuutteja isolle määrälle pelaajia ja nähdä, missä pelaajat tällä hetkellä yksilötasolla menevät ja miltä joukkueen peli näyttää tässä vaiheessa. Hyvä päätös muutenkin todella onnistuneelle leirille", Halonen totesi.

Miska Dufva, Miika Kolsi, Ville Piispa, Joonatan Lassila, Miska Suikki (sopimukseton pelaaja), Riku Koivikko, Kimi Kolsi, Aapeli Saarelainen, Riku Päivähonka, Nico Pietiläinen, Jimi Lassila

Janne Hannula (Pietiläinen pois), Ilari Laakso (Lassila Ji pois), Tatu Kaitainen (Saarelainen pois), Aatu Heiskanen (Koivikko pois), Ilmari Kontunen (Suikki pois), Jonne Hannula (Päivähonka pois)