LähiTapiola otteluennakko: Sarja-avaus HaPK Edustus - MP/2

21.4.2023

HaPK:n edustusjoukkueen kausi Palloliiton Itäisen alueen Kolmosessa käynnistyy huomenna lauantaina 22.4.2023 kotiottelulla. Kevään ensimmäiset kotiottelut pelataan Ruissalon tekonurmella. Lauantain otteluun vieraaksi saapuu MP/2 Mikkelistä ja ottelu alkaa klo 15.00. 

Kolmosen kaudesta on tämän lohkon osalta povattu tasaisinta ja laadukkainta vuosiin, ehkä jopa koskaan ja tähän näkemykseen on helppo yhtyä. Viime kauteen verraten lohkon kolme pisteautomaattia putosivat Neloseen, yksikään joukkue ei noussut Kakkoseen ja Kakkosesta vastaavasti tippui kaksi joukkuetta. Lisäksi sarjaa jo useamman vuoden pelanneista joukkueista moni on vahvistunut merkittävästi, joten voidaan hyvällä syyllä sanoa alkavan Kolmosen kauden olevan ehkäpä kovin koskaan. 

HaPK lähtee ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan kauteen hallitsevana mestarina. Kausi 2022 oli HaPK:lta erinomainen ja se päättyi sarjan selvään voittoon seitsemän pisteen erolla ennen toiseksi tullutta MyPa:a. Viime kaudella sarjan voittaja ei kuitenkaan noussut suoraan ja kaksiosainen nousukarsintakamppailu SexyPöxyjä vastaan päättyi espoolaisten voittoon yhteismaalein 4-2. 

HaPK:a pidetään myös yhtenä suosikeista kauden 2023 osalta, mutta muitakin suosikkeja löytyy. Viime kaudella toiseksi sijoittunut MyPa on vahvistunut merkittävästi ja on varmasti yksi suosikeista, ellei se kaikkein kovin ennakkosuosikki. Heinolalainen Union Plaani on niin ikään vahvistunut entisestään ja tulee varmasti olemaan etenkin kotikentällään vaikea vastustaja jokaiselle joukkueelle. Lisäksi ainakin MP/2, IPS sekä Kultsu omaavat potentiaalia vaikka kuinka korkealle. Sarja on kuitenkin niin tasainen, että ristiin pelaamista tullaan varmuudella näkemään paljon. 

HaPK:n kauden 2023 joukkue pohjautuu pitkälti kauden 2022 joukkueen runkoon. Mestaruuskauden joukkueesta merkittävin menetys oli Lennart Voikarin muutto töiden perässä Keski-Suomeen ja Lennu jatkaakin pelejä FC Vaajakosken paidassa. Muuten edelliskauden runko pysyi hyvin kasassa. Uusia pelaajiakin joukkueeseen tuli ja alla vielä listattuna tälle kaudelle uutena tulleet pelaajat (suluissa edelliskauden seura). 

Miika Kolsi (HJS)

Joakim Anttila (PeKa)

Juho Raivela (PeKa)

Joona Sorva (KJP)

Juuso Anttila (PeKa)

Khalid Kaddouri (Atlantis)

Markus Lautala (-)

Ville Särkkä (Jäntevä)

Joni Kopra (Jäntevä)

Aaro Lappi (FC KTP juniorit)

Joukkueen rinki on nyt vielä edelliskauttakin laajempi, sopimuspelaajia on kaikkiaan 29. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, sillä lähes jokaiselle pelipaikalle löytyy useita vaihtoehtoja. 

Lauantainen kauden avausottelu pelataan siis Ruissalon pienehköllä tekonurmikentällä. Vieraaksi saapuva MP/2 on nuori ja nälkäinen joukkue, joka on pelannut vahvan talvikauden kaataen mm. MyPa:n kertaalleen peräti 5-1. Viime kaudella MP:n (silloin vielä SavU:n nimellä) ja HaPK:n väliset kohtaamiset olivat maalirikkaita, sillä ensimmäinen ottelu Mikkelissä päättyi peräti 4-4 tasatulokseen. Toisessa ottelussa Kissaryhmä oli kotonaan selvästi parempi luvuin 4-0. 

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen odottaa lauantaisesta kauden avausottelusta kovaa kamppailua:

"Kauden avauspeli ei ole koskaan helppo eikä tule varmasti olemaan sitä nytkään. Pelaamme vielä pienellä tekonurmikentällä, joka tuo oman mausteensa otteluun. MP/2 on tässä sarjassa yllätysvalmis ja voi voittaa hyvänä päivänä kenet tahansa. Vastaan tulee taitava ja hyväjalkainen joukkue, jota ei voi yhtään aliarvioida. Meiltä vaaditaan heti kärkeen hyvä esitys, jotta voitto on mahdollinen", Halonen kertoo. 

Sarja-avaus HaPK Edustus - MP/2 lauantaina 22.4.2023 klo 15.00 Ruissalon tekonurmella Haminassa. Liput 5 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Myös kausikortilla ilmainen sisäänpääsy.