LähiTapiola otteluennakko: Suomen Cup 1. kierros MyPa - HaPK Edustus

11.3.2023

HaPK:n edustusjoukkueen kauden 2023 ensimmäinen virallinen ottelu on edessä huomenna sunnuntaina 12.3.2023. Kissaryhmä kohtaa Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa Kotkassa Arto Tolsa Areenalla MyPan. 

HaPK on pelannut ennen ensimmäistä virallista ottelua viisi harjoitusottelua ja voittanut näistä neljä. Viimeisin pari viikkoa sitten pelattu HJS-ottelu päättyi kuitenkin 1-6 tappioon, joskaan peli ei niin huono HaPK:lta kuitenkaan ollut, mitä numerot ehkä antavat ymmärtää. Useilla paluumuuttajilla kaudelle 2023 vahvistunut MyPa on vastaavasti ehtinyt pelata kaksi harjoitusottelua, joista ensimmäisessä se murskasi heikon FC Loviisan, mutta kärsi pari viikkoa sitten 1-5 tappion, kun MP/2 oli parempi Mikkelissä pelatussa ottelussa. 

Viime kaudella Suomen Cup tarjosi HaPK:lle upeita hetkiä, sillä joukkue teki seurahistoriaa etenemällä peräti 32 parhaan joukkoon aina viidennelle kierrokselle asti. Hieno cup-taival päättyi vasta liigajoukkue FC Lahden käsittelyssä. MyPan viime kauden cup-juna pysähtyi heti ensimmäiselle asemalle, sillä TuPS oli parempi ensimmäisen kierroksen ottelussa. 

HaPK:n päävalmentaja Saku Halonen tietää, että jatkopaikka Suomen Cupissa vaatii joukkueelta erinomaista onnistumista sunnuntain ottelussa: 

"MyPa oli varmasti se kovin arpa, jota meidän arvontakoristamme oli tarjolla. Edessä on taatusti erittäin kova ottelu, jossa haetaan vähän jo asetelmia sarjakautta silmällä pitäen. Kummankaan joukkueen päätavoite ei varmasti ole Suomen Cupissa, mutta kumpikin joukkue ilman muuta tavoittelee sunnuntaina kuitenkin voittoa ja jatkopaikkaa. Jatkopaikan saavuttaminen vaatii meiltä erinomaista onnistumista ja ehjää ysikymppistä. Ennen kaikkea on kuitenkin kiva päästä jo virallisten otteluiden pariin ja pelata merkityksellinen ottelu. Ne ovat aina kuitenkin hieman intensiivisempiä, kuin harjoitusottelut", Halonen toteaa. 

Suomen Cup 1. kierros MyPa - HaPK Edustus, sunnuntaina 12.3.2023 Arto Tolsa Areenalla Kotkassa klo 13.00.